Kachní srdce se zeleninovou směsí s nádechem Asie

Iljusa Kuchařka: Iljusa

Drůbeží maso 3 názory

Suroviny

kachní srdíčka
kousek cibule
celý pepř
olej (nejlépe arašídový)
zelenina:
mrkev
červená paprika
cuketa
jarní cibulka
feferonky (chilli paprika)
cibule
sterilované bambusové výhonky
čínské zelí
zázvor
jidášovo ucho
na dochucení:
sojová omáčka
ústřicová omáčka
sůl
pepř
(podle chuti možno přidat sladkou chilli omáčku)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kachní srdíčka (očištěná) si dáme s kouskem cibule a celým pepřem vařit do papiňáku (kdo nemá, vaří do měkka) na 20 minut. Poté vyjmeme z vývaru (ten použijeme na polévku), nakrájíme na kousky.

  2. Jidášovo ucho přelijeme horkou vodou a necháme "nabobtnat", propláchneme, vykrájíme tvrdé kousky a nakrájíme jej na proužky. To samé uděláme se zeleninou, připravíme jí nejlépe na stejné kousky. Otevřeme plechovku s bambusovými výhonky, vodu slijeme.

  3. Nyní nastává rychlá akce, všechny suroviny necháme jen lehce změknout, pokrm se skládá ze zeleniny, která je ještě trochu křupavá, ne rozvařená.

  4. V pánvičce (nejlépe WOK) si rozpálíme olej, do kterého dáme zázvor, feferonek, promícháme, za okamžik vložíme česnek (na plátky), nakrájené jidášovo ucho, opět po minutce, přidáme mrkev, cibuli a jarní cibulku, mícháme, po chvilce červenou papriku, cuketu.

  5. Zastříkneme sojovou omáčkou, ústřicovou omáčkou. Poté přidáme srdíčka, mírně osolíme (dle chuti). Nakonec přidáme bambusové výhonky a čínské zelí, promícháme, jen co se zelí "sesedne" a je hotovo.

  6. Pokrm není potřeba podlévat, zelenina si pustí sama šťávu. Podáváme s rýží nebo nudlemi (nejlépe Made in China). Tip: můj syn si do této směsi kápne ještě trošku Maggi.

Poznámka

Zdroj: http://www.zdravavarecka.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kachní srdce se zeleninovou směsí s nádechem Asie

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Iljuso, to musí být dobrůtka. Krásné fotky!:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Iljušo, já s těmi hůlkami nee, než bych se najedla, tak bych si dřív vypíchla oko:-Dale jinak dobrý a tak ti dávám bodíka:yes:

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Nádhera, hned bych si zobla :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: drůbeží srdce kachni srdicka recepty asie drůbeží srdce recepty china recept asie recepty recept na chinu kachní srdíčka recept jidášovo ucho recepty drůbeží srdce recept kachní čína kačení srdce china recepty jidasovo ucho recept čína z kachního masa recepty kachni srdicka nowaco kačení stehno drůbeží pokrmy s jarním surovinami kachní srdce-recept kachní směs