Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí polévka z pečených rybích hlav

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie952 kJ /
228 kcal
Bílkoviny12,15 g
Tuky2,43 g
Vláknina36,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 745 mg
Sůl1,62 g
Sacharidy21,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Důkladně očištěné hlavy a oškrábanou kořenovou zeleninu uložíme na plech s vyšším okrajem. Přidáme cibuli, dva tenčí plátky másla a dáme nepřikryté do trouby vyhřáté na 190-200 stupňů. Pečeme 25-30 minut. Řiďte se zkušeností se svou troubou. Krok 2: Když hlavy i zelenina začnou zlátnout, vše přesuneme do většího hrnce. Zalijeme vodou tak, aby vše bylo ponořené tak akorát. Přidáme veškeré koření, sůl a vaříme táhlým varem do měkka. Krok 3: Mezitím uvaříme všechny vnitřnosti v lehce osolené vodě do měkka, ale nesmí se rozvařit. Uvařené hlavy scedíme a obereme. Čistý vývar z hlav zahustíme jíškou z másla, zalitou částí odebraného vývaru. Krok 4: Zasmaženou polévku vaříme pomalu cca 20 minut. Mezitím nakrájíme všechno obrané maso a vnitřnosti. Vrátíme do povařené polévky. Vyvařenou zeleninu do polévky nedávám, ale kdo chce, může přidat. Krok 5: Polévku už jen krátce povaříme, dochutíme podle chuti mletým pepřem nebo solí a podáváme s rohlíkovými krutony opečenými na másle.

Zveřejněno 26. 12. 2018

Poznámka autorky mika59

Inspirovala jsem se receptem z televize, kde jsem to viděla a chtěla vyzkoušet. Nikdy bych nevěřila, že když se hlavy pečou, můžou tak vonět. Polévka je silná a má intenzivní chuť. Mrkev pečením dost zesládne, tak jsem do vody s opečenými hlavami dala jen polovinu, aby polévka nebyla sladká.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí polévka z pečených rybích hlav

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7KQO

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí polévka z pečených rybích hlav

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7KQO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Máme rádi rybí polévky, nejčastěji je vařím z kapřích hlav. Když jsem trefil na tento recept, velmi mě lákalo ochutnat jinak připravenou polévku. Mám ověřeno, že opečením (např. kostí) či orestováním (např. zeleniny) se zesílí a zvýrazní chuť z toho udělaného vývaru. To jsem očekával i v tomto případě. Polévka byla výborná, vývar z opečených hlav a zeleniny však byl stejný, jako když hlavy vůbec nepeču a hned je přímo vařím.
Na rozdíl od autorky receptu my máme rádi v rybí polévce jikry a také jsem je nachystal v misce zvlášť a každý si nabral. Do rybí polévky jsem zvyklý dávat i trochu hrášku, tentokrát jsem ho nedal a držel se receptu.

Tématické fráze:
rybí polévka pečená v troubě, vánoční rybí polevka pečená, polévka z rybí hlavy, pecena kapri hlava, rybí polévka z pečeného kapra, rybí hlavy pečeme v troubě, vyvar z peceneho kapri hlavy, kapri polevka hlavy do trouby, rybi polevka, polévka z pečeného kapra, pečená polévka z kapra, pečená kapří polévka

Suroviny:
hlava kapří, vnitřnosti kapří, celer, cibule, pepř celý, koření nové koření, máslo, mouka hladká, sůl, pepř mletý, rohlík

Přidat fotografie receptu