Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pepř celý - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Domácí uzený losos

Domácí uzený losos

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Nálev svaříme, necháme vychladnout a lososa naložíme na 24 hodin. Před uzením opláchneme studenou vodou. Udíme na roštu v udírně cca 3 hodiny při + - 60 stupních.

Utopenci v aspiku

Utopenci v aspiku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Klasické utopence můžeme ozvláštnit tak, že je můžeme zalít aspikem. Pak je můžeme podávat i jako součást obložené studené mísy. Jejich pikantní nakyslá chuť pak bude…

Kroupovka

50 min

Rajčatová omáčka

Rajčatová omáčka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Jednoduchou rajčatovou omáčku připravíme z cibulové jíšky, kterou povaříme ve vývaru spolu s kořením. Na závěr přidáme rajčatový protlak. Omáčku můžeme zahustit…

mardosa

45 min

Dančí na červeném víně

Dančí na červeném víně

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Pokud máte rádi zvěřinu a chcete pohostit své přátele nebo rodinu, připravte pro ně dančí na červeném víně se slaninovými noky. Maso je díky marinování potřeba…

poslirecept

110 min

Svíčková mojí babičky

Svíčková mojí babičky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Očistíme zeleninu. V hrnci na másle orestujeme cibuli do zlatova, přidáme kořenovou zeleninu, zarestujeme, přidáme sůl, cukr a necháme zkaramelizovat. Mírně podlijeme a…

Martina246

180 min

Zelňačka podle "starýho" Habany

Zelňačka podle "starýho" Habany

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Výborná hustá zelňačka, která v tomto počasí zasytí a zahřeje. Je plná kysaného zelí, brambor, klobásky a koření a nakonec zjemněná zakysanou smetanou. Barvu získá díky…

casino

60 min

Zablafuňky

Zablafuňky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

I z obyčejných surovin je možné připravit vynikající jídlo. Tuto omáčku uvaříme z brambor, které zalijeme vývarem z koření, zahustíme a zalijeme smetanou. Omáčku můžeme…

knizkova8

45 min

Matjesy z hříbků

Matjesy z hříbků

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Lahodná houbová specialita inspirovaná rybími matjesy. Nakládané hříbky v sladkokyselém nálevu s cibulí a kořením jsou skvělé jako předkrm, chuťovka nebo pohoštění k…

Eliza

20 min

Pečená husokachna na divoko

Pečená husokachna na divoko

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Husokachna je kříženec mezi domácí kachnou a husou. Tento hybridní druh má vlastnosti obou, což se projevuje v jeho mase, které je chutné a má menší množství tuku než…

suslajda

230 min

Prešporské řízky

Prešporské řízky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Z telecí kýty nakrájíme 4 plátky, rozklepeme je na co nejtenčí řízky a osolíme. Cibuli nakrájíme na kolečka, stroužky česneku na plátky. Do porcelánové mísy, která má…

Luxusní Novoroční koleno

Luxusní Novoroční koleno

Recept ještě nebyl hodnocen 3,7

Nejprve kolena umyjeme a dáme na cca hodinu a půl vařit do papiňáku s celým kořením (pepř, nové koření, bobkový list a sůl podle chuti, já dala víc a bylo to lepší než…

Libinka

180 min

Svíčková podle naší babičky

Svíčková podle naší babičky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

I když se příprava této klasické omáčky může zdát složitá, není se čeho obávat. Maso den předem okořeníme, zalijeme máslem a spolu se zeleninou necháme do druhého dne…

Ivana41

80 min

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Červené zelí s jablky je lahodná kombinace sladkosti a jemné kyselosti, která dodá šmrnc každému jídlu. Dušené zelí získá díky jablkům příjemně sladkou chuť, která…

Babiččina fazolačka

Babiččina fazolačka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Recept na polévku, která zasytí i početnou rodinu. Připravíme ji z uzených žeber a fazolí, zjemníme smetanou a dochutíme kořením. Na přípravu nám sice trochu času zabere…

k.radulka

140 min

Poctivá kulajda s liškami

Poctivá kulajda s liškami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Poctivá kulajda s liškami je tradiční česká polévka, která v sobě spojuje jemnou smetanovou chuť s výrazným aroma čerstvých hub. Tradiční kombinace smetany, kopru a…

Aronoele

50 min

Medové koleno na černém pivu

Medové koleno na černém pivu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Koleno dáme do papiňáku, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, 2 stroužky česneku, pak maso osolíme, zalijeme přibližně 300 ml vody, hrnec uzavřeme a vaříme 30…

Vývar z kostí a žebra se zeleninou

Vývar z kostí a žebra se zeleninou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Vepřové kosti a vepřové žebro vložíme do vody a necháme zavařit. Shora odstraníme pěnu a sraženiny, přidáme sůl, koření, očistěnou zeleninu, libeček a pozvolna dále…

Ivace64

150 min

1 4 5 6 7 8 33