Domácí paštika s griotkou a brusinkami
Recept ještě nebyl hodnocenBrusinky namočíme do griotky, aby nabobtnaly. Do pánve vložíme máslo a zpěníme na něm jemně nasekanou cibuli. Přidáme očištěná játra, nakrájená na kousky a zprudka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brusinky namočíme do griotky, aby nabobtnaly. Do pánve vložíme máslo a zpěníme na něm jemně nasekanou cibuli. Přidáme očištěná játra, nakrájená na kousky a zprudka…
Kosti (harfy, žebra) dejte do trouby a pečte při 180 °C cca 25 minut.Po upečení kosti dejte do kastrolu se studenou vodou, osolte a přidejte zeleninu.Vařte a stahujte…
Báječná marinovaná červená řepa se skvěle hodí jako lehká večeře, předkrm nebo lehká svačinka. Je skvěle okořeněná a díky balsamicu a medu příjemně nasládlá. Vyzkoušejte…
Zelňačka s fazolemi a klobásou je sytá a voňavá polévka, která spojuje tradiční chuť kysaného zelí s bohatstvím fazolí a pikantní klobásy. Tento vydatný pokrm je ideální…
Plátky vepřové krkovice naložené v zajímavé marinádě s "divokým kořením" a podušené doměkka udělají radost na talíři. Přidejte vhodnou přílohu, trochu zeleninového…
Očištěné žaludky nakrájíme na ½ cm plátky, na lžíci sádla zprudka opečeme, šťávu za občasného promíchání zredukujeme a plátky necháme zrůžovět (v této fázi začínají…
Vopred namočenú fazuľu a hrach dáme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a varíme odkryté do polomäkka. Pridáme vopred namočenú šošovicu, jačmenné /ječné/ krúpy, pokrájanú…
Očistenú mrkvu nastrúhame na slzičkovom strúhadle. Smotanu a majonézu zmiešame, osolíme, okoreníme, pretlačíme do nej cesnak. Zmiešame s mrkvou. Dáme schladiť a odstáť…
V osolenej vode uvaríme kukuričnú krupicu na hustú kašu. Vylejeme na vodou vypláchnutý plech a rozotrieme na výšku cca 1 cm. Necháme úplne vychladnúť. Túto časť zvyknem…
Květákové růžičky krátce povaříme v osolené vodě a pak je zchladíme v ledové vodě.K vajíčkům přidáme kmín a osolíme je. Přidáme sumac a opepříme. Přidáme mouku a trochu…
Uzení masa se v poslední době těší veliké oblibě. Pokud chceme aby uzené maso mělo výbornou chuť, tak si maso naložíme do laku ze soli, koření a česneku. Po sedmi dnech…
Z kuřecích drobů můžete vykouzlit skvělou a sytou polévku, která poslouží jako první jídlo při nedělním obědu. Kuřecí polévka je silná a plná zeleniny, hodí se tak do…
Lehká a jemná polévka pro každé roční období. Zaujme svou chutí, krémovou konzistencí a jednoduchou přípravou. Díky neutrální chuti cukety se skvěle kombinuje s…
Z octa, oleje, vody, soli a koření vyšleháme zálivku. Cibuli nakrájíme na co nejtenčí půlkolečka a promneme ji se solí, aby změkla a ztratila štiplavost. Sýry,…
Nejprve si připravíme marinádu: jednu cibuli, mrkev, stroužek česneku a celer nakrájíme na plátky, přidáme pepř, zalijeme červeným vínem, přivedeme k varu a na mírné…
Při přípravě této hrachové kaše si usnadníme práci použitím sušené smažené cibulky. Kaše je chutná a sytá, nejlépe jí doplníme uzeným masem, párkem, nebo dobrou klobásou…
Líčka odblaníme, omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Rozkrojíme na menší kusy a dáme opéct do pánve s rozehřátým máslem s olejem.Přidáme nasekanou cibuli, koření a…
Vločky uvaríme s vodou na hustú kašu a necháme vychladnúť.Slaninu rozrežeme na malé kocôčky a rozpražíme, pridáme narezanú cibuľu a opražíme. Vlejeme do vločkovej kaše,…
Kolena nařízneme nožem a prošpikujeme česnekem. Důkladně do nich vetřeme sůl. Cibuli pokrájíme na větší kousky a v rozpáleném hrnci na středním ohni ji orestujeme na…
Jelení maso nakrájíme na kousky cca 4x4 cm a vetřeme do masa marinádu. Maso následně vložíme zakryté do chladna na 24 hodin, ale lépe až na 48 hodin. V hrnci si…
Pokud chcete, maso můžete naložit už 24 hodin předem, ale není to nutné. Nejdříve si připravte sous vide vařič, aby se vám předehřála voda. Teplotu nastavte podle toho,…
-Cibule oloupeme, očistíme, přepůlíme a nakrájíme na tenké plátky, které dáme do pekáčku -Slaninu nakrájenou na kostičky také přidáme do pekáčku -Kuřecí stehna…
Vo velkom kastrole na strednom ohni rozohrejeme maslo a 150ml smotany. Znizime teplotu a slabo varime asi 1 1/2 minuty, kym zmes trochu nezhustne.Medzitym dame do…