Grilovaný losos s koprovým přelivem
Recept ještě nebyl hodnocenTento recept je ideální volbou pro letní grilování nebo lehkou večeři, která je nejen zdravá, ale také plná jemných chutí. Losos je šťavnatý, grilovaný do dokonalosti,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento recept je ideální volbou pro letní grilování nebo lehkou večeři, která je nejen zdravá, ale také plná jemných chutí. Losos je šťavnatý, grilovaný do dokonalosti,…
Tento recept je ideální volbou pro letní grilování nebo lehkou večeři, která je nejen zdravá, ale také plná jemných chutí. Losos je šťavnatý, grilovaný do dokonalosti,…
Směs koření: Podle vlastních chutí smícháme sůl, cukr, čerstvě mletý černý pepř, citrónový pepř, mletý koriandr a sušený kopr. Koření si můžeme namíchat víc, protože…
Krkovice je vděčný kousek masa, který díky obsahu tuku není snadné vysušit. Vyzkoušejte si ji připravit na grilu podle tohoto jednoduchého receptu. Zvládnou ji i…
Chřest se v posledních letech řadí mezi dražší suroviny, a proto není příliš často používán. Máte-li zrovna chřest k dispozici, připravte z něj tento výtečný salát.…
Steaky ze žraloka zbavíme obratlové kosti, kůže a tmavých částí masa pod kůží. Tím nám vzniknou medailonky čistého jemného bílého masa. Takto upravené maso osolíme a…
Filety okořeníme citrónovým pepřem a necháme aspoň půl hodiny odpočinout. Mezitím oškrabeme brambory a celer, dáme vařit a vaříme do měkka. Po uvaření vše rozmačkáme s…
Bramborové kuličky: Brambory oškrabeme a nastrouháme. Zahustíme moukou nebo krupicí do potřebné konzistence na tvarování kuliček a osolíme. Vytvoříme malé kuličky, které…
Filety necháme rozmrznout,odstraníme z nich vodu a posolíme.Vajíčko rozšleháme s citronovým pepřem.Do strouhanky nastrouháme kůru z celého dobře omytého citronu a…
Cibuli pokrájíme na kostičky a dáme restovat na másle společně s nasekaným česnekem. Brambory zbavíme slupky a pokrájíme na kostičky. Cuketu také pokrájíme na kostičky,…
Z uvedených surovin ve vhodné nádobě vyšleháme marinádu. Maso opláchneme, osušíme a nařežeme na námi požadovanou velikost. Z jedné strany zlehka, nejlépe přes…
Nejprve si necháme povolit máslo. Odřízneme 2 cm zelené části cibulky a 2 slabé plátky z bílé části. Bylinky nasekáme nadrobno a společně s částí cibulky rozetřeme v…
Tuňáka a rybičky slijeme, dáme do misky. Přidáme cibuli, česnek, nastrouhaná vejce, máslo, hořčici, Gottage, chilli papričku. Vše promícháme osolíme, opepříme, přidáme…
Lososa upečeme na pečícím papíru, kůží dolů. Vychladlou rybu rozmačkáme a promícháme se sýrem. Okořeníme a přidáme kapary.
Do vhodné nádoby na marinování dáme koření, olej a 1,5 dcl vína. Rozmícháme. Kuřecí prsíčka rozřízneme na plát a jemně naklepeme. Vnoříme do marinády a necháme minimálně…
V misce si připravíme směs s koření, citronové kůry, šťávy a řádně promícháme. Osušené filety osolíme a potřeme směsí, dáme na talíř a necháme v chladu asi 2 hod.…
Žampiony očistíme, nožičky vykrojíme. Hlavičky pokapeme limetkou, mírně opepříme, osolíme a necháme chvíli odležet. Zvolíme vhodnou nádobu do mikrovlnky, kam hlavičky…
Kuřecí prsa ponecháme vcelku, opláchneme je a osušíme. V míse si přiravíme marinádu smícháním oleje, citronového pepře a bazalky. Prsa v marinádě pořádně obalíme a…
Máslo a maso rozmícháme. Přidáme nasekanou cibuli a česnek na drobné plátky, podle chuti křen, pepř, šťávu a bylinky, promícháme. Dáme vychladit a mažeme na pečivo.
Filety ze pstruha i s kůží omyjeme, osušíme a na straně kůže jednou, nejlépe dvakrát opatrně prořízneme (nebude se nám kroutit). Filety osolíme, opepříme a necháme malou…
rybičku, resp.filet z ní, řádně opláchneme a osušíme posypeme vším kořením, zakápneme šťávou z půlky citronu a olivovým olejem,nakonec obalíme v hladké mouce necháme…
Do oleje vmícháme koření a přidáme maso. Promícháme, necháme asi hodinu odležet. Směs vlijeme do kastrolu a zprudka restujeme. Podlijeme a dusíme asi 15 minut. Pak si…
Zelí nakrouháme. Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu, zbylé dva rozkrájíme na kousky a vše přidáme k zelí. Jablka omyjeme, pokud mají pěknou slupku, neloupeme.…
Zakysanou smetanu, majonézu, hořčici, olej, pepř a sůl prošleháme v kompaktní hmotu.Tuňáka (jsou to takové úhledné kostky) dáme do misky, přidáme překrájená rajčata,…