Exotické kuře se zázvorem a fíky
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí stehna omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme citronovým pepřem.Naskládáme do pekáčku, přelijeme marinádou, kterou jsme umíchali z uvedených ingrediencí a dáme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme citronovým pepřem.Naskládáme do pekáčku, přelijeme marinádou, kterou jsme umíchali z uvedených ingrediencí a dáme do…
Filety ze pstruha zbavíme případných zbytků kostí (použijeme pinzetu) a z obou stran filet poctivě osolíme a opepříme. Do pánve si dáme lžíci přepuštěného másla. Filety…
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky, osolíme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Oloupanou cibuli nakrájíme na hrubé, větší kousky a po chvilce přidáme k masu.…
Rozpálíme na pánvi olej, přidáme na měsíčky pokrájené cibule a pomalu smažíme dozlatova. Játra řádně opereme a odblaníme. Orestovanou cibuli vyndáme, dáme stranou, do…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky (dýni hokaido nemusíme loupat). Zakápneme ji olejem, osolíme a dáme do (na 180 st.) vyhřáté trouby. Pečeme cca 20 minut…
Brambory očistíme, pokrájíme na půl a vložíme do zapékací misky. Osolíme, opepříme, přilijeme olej a řádně promícháme. Pečeme asi 30 minut při 220°C.Do misky dáme…
Cibuli pokrájíme na kostičky a dáme restovat na másle společně s nasekaným česnekem. Brambory zbavíme slupky a pokrájíme na kostičky. Cuketu také pokrájíme na kostičky,…
Filé osušíme, osolíme, opepříme a vložíme do zapékací misky. Přidáme kousky sušených rajčat, nakrájené šalotky, rozmarýn a vše zakápneme olejem ze sušených rajčat…
Maso omyjeme, osušíme a prošpikujeme slaninou nebo špekem. Bylinky nasekáme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky.Prošpikované maso osolíme, opepříme, obalíme v…
Každé prso rozdělíme podélně na dva plátky, osolíme, bohatě opepříme, poklademe každý dvěma lístky šalvěje a zabalíme do plátku šunky. Můžeme připnout párátkem.…
Tuňáka osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olivový olej a rybu z obou stran prudce opečeme - neměla by být zcela propečená, ale každý podle chuti. Rybí steaky…
Ryby si omyjeme, osušíme a osolíme zvenku i zevnitř. Dovnitř každé ryby vložíme snítky rozmarýnu a bazalky, zvenku okořeníme. Vložíme do pekáčku a zastříkneme olivovým…
Na marinádu smícháme prolisovaný česnek, česnek s bylinkami, citronový pepř s citronovým olejem a rozmarýnem. Stehýnka pečlivě promažeme marinádou (i pod kůží – uděláme…
Krůtí mleté maso smícháme s jemně nastrouhaným sýrem, vejcem, najemno posekanými bylinkami a strouhaným chlebem, osolíme a přidáme citronový pepř. Řádně promícháme a…
Nejprve si zvolené bylinky nasekáme na drobné kousky a smícháme s trochou oleje. Kůži na straně očištěného filetu propícháme na několika místech vidličkou (nejlépe…
V misce rozmačkáme sardinky i s olejem. Šmakoun a vejce nastrouháme na středně hrubém struhadle, přidáme bylinky a koření. Vše pečlivě vymícháme, dochutíme limetkou a…
Z kapustiček odstraníme košťál, je-li třeba, vrchní lístky a uvaříme je na páře "na skus".Tofu nakrájíme na menší kousky. V pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje a…
Salát omyjeme, důkladně osušíme, lístky roztrháme a rozdělíme na talíře. Jemně osolíme a opepříme.Srdíčka artyčoků necháme okapat a přidáme k salátu. Šunku svineme do…
Rozehřejte si troubu na 180°C Špagetovou dýni podélně rozpulte a pomocí polévkové lžíce vydlabejte semínka. Do obou polovin rozdělte očištěné stroužky z půl druhé…
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nahrubo, česnek necháme celý. Maso omyjeme, osušíme. Do pekáče dáme cibuli, česnek a veškeré bylinky. Maso z obou stran…
Krevety dáme do mísy se studenou vodou a pár minut necháme rozmrazit.Krevety mírně osolíme, opepříme a na másle jemně orestujeme (asi 2-3 minuty) spolu se snítky tymiánu…
V misce smícháme najemno nakrájenou jarní cibulku, stejně tak vajíčka. Přidáme nastrouhanou mrkev, promícháme se žervé a dochutíme solí a pepřem.Podáváme s pečivem.
Bulgur připravíme podle návodu a necháme vychladnout.Řapíky celeru a ředkvičky jemně nakrájíme. Bylinky nastříháme najemno. K bulguru přidáme olej, osolíme, opepříme a…
Maso z candáta je šťavnaté a měkké, což ocení každý milovník rybích delikates. Takto okořeněné filety nabízí kombinaci lahodně grilovaného candáta s výraznou citrusovou…