Falešný španělský ptáček
Recept ještě nebyl hodnocenTaké milujete španělské ptáčky? Pokud stále dumáte, co vařit o víkendu, ale nechcete stát půl dne u sporáku, tento recept vás nezklame. Odpadá zdlouhavé pracné plnění a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Také milujete španělské ptáčky? Pokud stále dumáte, co vařit o víkendu, ale nechcete stát půl dne u sporáku, tento recept vás nezklame. Odpadá zdlouhavé pracné plnění a…
Měkká a dobře okořeněná roštěnka, to je jídlo když ne na sváteční, tak na nedělní stůl. Jakmile se kuchyní rozline vůně cibulového základu a začne se ozývat naklepávání…
Slovenská vánoční kapustnica je poměrně pracné jídlo. Tato sytá polévka z kysaného zelí, hub, uzeného masa a klobásy, zahuštěná jíškou připravenou na slanině, však…
Krkovička se výborně hodí na grilování, je totiž pěkně prorostlá, což jí zaručuje šťavnatost. Skvěle chutná i po upečení v troubě. Plátky masa ochutíme česnekem, kečupem…
Známou boloňskou omáčku připravíme tentokrát se špagetami. Základem omáčky je cibule, mrkev, celer a hlavně rajčata, nesmí chybět mleté hovězí maso. Uvařené špagety na…
Chladné období je jako stvořené pro syté a hřejivé polévky. Pokud máte rádi luštěniny, poctivá čočková polévka jako od babičky je přesně pro vás. Nandejte si rovnou plný…
Při vzpomínkách na školní jídelny většinu z nás hrachová kaše neláká. Zkuste jí dát novou šanci a připravte si podle receptu lahodnou kaši doma. Má jemnou chuť, správnou…
Katův šleh neboli "kaťák" je tradiční pikantní pokrm z restovaného masa a zeleniny. Nejčastěji ho připravujeme z vepřového masa, ale výborný je i z kuřecího. Podáváme s…
Oblíbenou kratochvílí mnoha rodin je uzení. Chcete-li připravit ty nejlepší klobásky, stačí se držet osvědčeného receptu. Jeden takový tu pro vás máme. Základem je…
Vepřové výpečky s bramborovým knedlíkem by sice neměly být na talíři každý den, ale čas od času to určitě neuškodí. Do červena upečené kostky masa vonící kmínem a…
Játra jsou nesmírně podceňovanou surovinou, která by si zasloužila více pozornosti i uznání. Jsou zdravá, výživná i levná. Zkuste tuto jednoduchou kombinaci restovaných…
Pečené vepřové koleno je považováno za jedno z našich národních jídel. Připravit si ho můžeme snadno i doma. Příprava je sice zdlouhavější, ale odmění nás perfektně…
Jednoduchou hráškovou polévku s krásnou svěží barvou mají rádi nejen dospělí, ale oblíbí si ji také děti. Nejlepší je z mladého a čerstvého hrášku, ale uvařit ji můžeme…
Hladká a jemná krémová pórková polévka je díky zeleninovému vývaru plná chuti. Je zahuštěná voňavou máslovou jíškou a zjemněná smetanou. Na talíři bude polévce slušet…
Pokud máte rádi silné omáčky a výrazné chutě z jednoho hrnce, tak tohle je jistota, kterou potěšíte velké i malé strávníky. Šťavnaté masíčko chuťově skvěle doplňuje…
Dršťková polévka je tradiční druh české polévky z hovězích drštěk. Uvařit dršťkovou polévku je zdlouhavé, ale tento postup se vyplatí, protože pak máte výbornou polévku,…
Šťavnaté kousky vepřového masa podušené s voňavými houbami a jemnou omáčkou tvoří pokrm, který nikdy nezklame. Vepřové na houbách je srdcovka českých stolů – chutná s…
Výborná škvarková pomazánka chutná jako od maminky nebo babičky a je tak jednoduchá, že ji hravě zvládnou i začátečníci. Domácí škvarkovou pomazánku si nejlépe…
Španělský ptáček patří mezi jídla, která u nás milujeme, ale o jejich původu jsme toho moc neslyšeli. Křehké hovězí, šťavnatá náplň s uzeninou a vajíčkem, silná šťáva z…
Oblíbený pařížský salát, který jsme si kupovali v bufetech na svačinu, připravený podle jednoho z původních receptů. Salát s majonézou, ochucený worcestrovou omáčkou,…
Vinná klobása neodmyslitelně patří k vánočním dobrotám, které nesmí chybět na žádném svátečním stole. Většinou pro ni skočíme k řezníkovi, ale co takhle si připravit…
Recepty z jednoho hrnce jsou populární a není se čemu divit. Vaření je jednoduché a rychlé, navíc nám stačí jen málo nádobí. V jedné nádobě připravíme i těstoviny s…
Květáková polévka nemusí být nutně jen bílá a krémová. Kdo má rád lehčí variantu, připraví si tuto polévku plnou drobně krájené zeleniny. Je vhodná zejména tehdy, když…