Houbovo - bramborový guláš

magdalenka Kuchař: magdalenka

Houby 22 názorů

Suroviny

500 g hub (dala som zamrazené václavky)
500 g brambor
150 g masitá uzená slanina
1 cibule
trochu oleje - 1 PL
mletá sladká červená paprika
feferonkový krém a
paprikový krém
sůl
pepř
4 stroužky česneku
majoránka
libeček
(ak máme 1 paprika a 1 paradajka pokrájané na kúsky)
voda podľa potreby a zvyku
kysaná smetana
5 - 6 ks vajec uvařených na tvrdo
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na olej dáme pokrájanú slaninu vytopiť, pridáme pokrájanú cibuľu, smažíme.

  2. Zasypeme mletou paprikou, pridáme huby, soľ, čierne korenie, feferónkový a paprikový krém, zemiaky na kocky. (V lete pridáme papriku a paradajku.)

  3. Zalejeme trochou vody. Pomaly varíme, ku koncu pretlačíme cesnak, pridáme majoránku a libeček.

  4. Servírujeme s kyslou smotanou a vajcami na tvrdo, k tomu čerstvý chlieb.

    (Moja mamka ku koncu varu do guláša vyklepla vajíčka a nechala pomaly bielka zatiahnuť. )

Poznámka

Maris uvarí s liškami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 167 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houbovo - bramborový guláš

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Roman.roman: Kedysi som václavky tiež nezbierala...ale vtedy som zbierala huby pri Novoti. Nemusia každému václavky chutiť - v surovinách píšem o hubách a v zátvorke o václavkách, že som ich použila ja. Každý použije, čo má k dispozícii. Každopádne, mne václavky chutia viac ako šampiňóny...A hubový bujón sa u mňa v kuchyni nepoužíva.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Roman.roman:Taky mám plný mrazák lesních hub a václavky zvlášť, protože jsou zase trochu jiné;-) Je to přece o chuti každého, ale nemusíme hanit chutě jiných:-) Nemusíš se mi přece omlouvat, ani nejsem autorkou receptu;-)

    Odpovědět

  • Roman.roman Roman.roman(neregistrovaný)

    Možno som to,Andrejka,trošku prehnal,no ja pochádzam z kraja(z Oravy),kde máme václavku za podradnú hubu..Ja si každý rok namrazím zmes suchohríbov,lišiek,pravákov ale aj!vaclaviek do balíčkov a potom je to gulášik:-* Takže-prepáč. Roman.

    Odpovědět

  • x.XXX.x x.XXX.x

    Roman.roman: dle mě je HUMUS houbový bujon :-p

    Jinak guláš se mi líbí :yes::-K Nechápu, jak mi mohl uniknout :-O

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Roman.roman:Tak s tím teda zásadně nesouhlasím. Václavky nejsou vůbec bez chuti a rozhodně více aromatické než koupené žampiony, v tom případě se nedivím, že dochucujete ještě houbovým bujonem;-)

    Odpovědět

  • Roman.roman Roman.roman(neregistrovaný)

    Václavky sú HUMUS bez chuti!Ja dávam (keď nemám čerstvé hríby)čerstvé žampiňony a 1hubový bujon -ZKUSTE TO !

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Velmi zdařilé a pro mě neobvyklé jídlíčko...:yes:

    Odpovědět

  • yesica yesica

    :-p Mňamky mňam!!!:yes: Bodík už je přidaný!!!;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Vaše priaznivé reakcie ma potešili...

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Guláš bude určitě dobrý, protože kde jsou houby tak to nemá chybu:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    magdalenka: Ahoj, přidávám bodík, o houbách se mi zdává a guláš z václavek vařím každý rok alespoň jednou. Máloco vařím jen pro sebe, ačkoliv o to ostatní moc nestojí- tento guláš a koprovku. Vždy uklohním hrnec a jím to 3 dny.
    Včera jsme se motali kolem Č.Brodu na cestě pro proutky na pomlázky a měla jsem tendenci zajet až na Vyžlovku a dloubat tam v lese v zemi. :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    zrovna jsem dojedla, jen bez rajcat a paprikove pasty (tu musim sehant na priste :) )

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Velmi povedené jídlo ;-);-);-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Vaclav Fronek::-K ďakujem za tvoju milú reakciu. Sušené huby sú niečo úžasné, neporovnateľné s čerstvými. Tak ako nemožno porovnať koňak s vínom. (Nemám to z vlastnej hlavy...)
    Manžela som naučila zbierať aj jesť huby, varím ich často, mäso obmedzujeme. A to mi kedysi v tomto smere absolut nedôveroval! Teraz mám ešte zásoby mrazených václaviek (uplynulá sezóna bola na ne u nás bohatá), tak ich pomaly likvidujem. Síce sú pre niektorých "podradné", ale ja varím s nimi a nám chutia. Taká "držkovka" z nich je úžasná, alebo rizoto, alebo hubový nákyp, alebo aj guláš - bez zemiakov, k tomu knedlík a navrch cibuľka.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: houbovy gulaš s bramborem bramborový guláš s houbami bramborový guláš houbovy gulas top recepty houbový guláš hubový guláš houbový guláš recept držkovka z václavek bramborový guláš top recepty guláš s houbami houbový guláš ze sušených hub houbovobramborový guláš recepty houbový guláš recept na dobrý bramborový guláš s s houbami bramborovohoubovy gulas houbovo-bramborovy gulas houbový guláš z václavek houbovo-paprikový guláš bramborovy guláš z václavek bramborový guláš se sušenými houbami