Rybí polévka z mlíčí (bez tuku)
Recept ještě nebyl hodnocenMlíčí vaříme v cca 1,5 l vody 10 minut. Uvařené rozmačkáme vidličkou a vložíme zpět do vývaru.Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme. Opečeme nasucho na nepřilnavé…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mlíčí vaříme v cca 1,5 l vody 10 minut. Uvařené rozmačkáme vidličkou a vložíme zpět do vývaru.Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme. Opečeme nasucho na nepřilnavé…
Plátky lehce naklepeme a z obou stran poprášíme hladkou moukou. Oklepeme přebytečnou mouku a na rozpáleném másle opékáme z obou stran, aby se maso zatáhlo.Pak teprve…
Zeleninu očistíme, maso omyjeme a dáme do hrnce. Přidáme koření (doporučuji solit až hotovou polévku). Fazolky a knedlíčky nebo nudle si necháme až do fáze hotového…
Milujete přesnídávkové polévky? Určitě uvítáte náš podrobný recept poctivou dršťkovou. Výsledný pokrm je zahuštěný kousky dobře provařeného masa a zeleniny, voní…
Přidat recept na "svíčkovou" omáčku je docela riskantní záležitost. Každá rodina má totiž ten svůj nejlepší a jediný správný recept, podle kterého se pokrm připravuje.…
Přichystáme si směs na naložení - olej, 3 ks rozdrceného jalovce, 1/4 lžičky tymiánu, 2 ks bobkového listu na kousky, 2 ks nového koření rozdrceného, 6 ks pepře…
Domácí sulc je dobrůtka. Je za pár korun a trochu práce. Výsledek je tradiční pokrm, který ale na stole nadělá spoustu parády i chuťových zážitků. Potřebujete k němu jen…
Pečeme-li vepřové s kostí, např. koleno, bůček nebo žebra, zbylé kosti a kůže nevyhazujeme, ale použijeme k přípravě silného, koncentrovaného vývaru. Je méně známým…
Krůtí křídlo omejeme, dáme do tlakového hrnce s kořením a omytou a očištěnou zeleninou, paprikové stopky, podlejeme cca 1 litrem voda a vaříme cca 30 minut. Masínko musí…
Kosti omyjeme a dáme do hrnce vařit. Mrkev, celer a petržel (množství dle potřeby), nastrouháme na hrubším struhadle a přidáme do hrnce ke kostem. Přidáme cibuli na…
Chystáte se na oslavu nebo silvestrovskou party? Pak je nasnadě s sebou vzít i dobré pohoštění. Pokud hledáte nápad, jak nazdobit mísy a talíře, načerpejte inspiraci…
Hrách několikrát řádně propláchneme studenou vodou, vložíme do hrnce a máčíme přes noc (též ve studené vodě).Druhý den vodu z hrnce slijeme, hrách zalijeme předem…
Šťavnatá a voňavá roláda z vepřové krkovice naplněná aromatickou směsí čerstvých bylinek, hořčice a česneku, je nejlepší s vařeným nebo šťouchaným bramborem nebo…
Plátky vepřové plece ve smetanové omáčce patří k oblíbené klasice, kterou můžete ‒ pro úsporu času ‒ připravit i v tlakovém hrnci. Maso tak rychle změkne a zůstane…
Výrobě této tradiční ukrajinské pochoutky je zapotřebí věnovat mnoho času a je i dosti pracná. Určitě toho ale nebudete litovat, je zkrátka vynikající. Doporučujeme…
Očistíme všechnu zeleninu, kterou nastrouháme na struhadle. Omyjeme maso, můžeme, ale nemusíme ho prošpikovat. Vezmeme tlakových hrnec, rozpustíme na mírném ohni máslo…
Dančí krk dobře odblaníme a svážeme do válečku, aby maso udrželo tvar. Vzniklý váleček prošpikujeme, osolíme a vetřeme směs koření. Maso uložíme zakryté do chladu na 24…
Staročeské recepty mají své kouzlo a patří mezi poklady české kuchyně. Pečená krkovička s česnekem a kořenovovu zeleninou je šťavnatá a díky marinádě skvěle ochucená.…
Nejprve maso naložíme aspoň den dopředu do marinády z oleje, soli, pepře a bylinek. Připravíme větší kastrol a rozehřejeme olej. Na něm zprudka osmahneme maso ze všech…
Kýtu nasolíme, opepříme a necháme zatáhnout. Maso vyjmeme a na zbylém oleji osmahneme cibuli a zeleninu (nezáleží na tvaru - nakonec se omáčka bude mixovat). Až chytí…
Na másle a olivovém oleji jsem nechal zesklovatět pokrájenou cibulku. Přidal na drobné kousky nakrájenou mrkev, celer, brambor. Osolil, opepřil. Přidal česnek a…
Tento pokrm spojuje šťavnaté kousky kvalitního hovězího masa s bohatou omáčkou, která je plná sladké a pikantní chuti rajčat. Jako přílohu zvolte houskový knedlík, nebo…
Krevety jsou jsou chutné, zdravé a jejich příprava je velmi rychlá. Připravte je podle tohoto receptu se špagetami a jednoduchou omáčkou z pálivé papričky, rajčat,…
Tuto bramboračku připravíme z vývaru z vepřových kostí, do kterého přidáme spoustu zeleniny a necháme povařit. Dále přidáme brambory. Polévku ochutíme česnekem,…