Lehké rizoto z krůtího masa a vývaru

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 40 min i s vařením vývaru 2 porce Drůbeží maso 17 názorů

Suroviny

Na vývar:
jakékoliv krůtí maso(mohou být i krůtí křídla)
1 zeleninový bujón
mrkev
celer
petržel
sůl
pepř
Do rizota:
2 lžíce mraženého hrášku
1/2 hrnku rýže
1 hrnek vývaru
gulášová paprika
100 g 30% tvrdý sýr cc
1 lžíce olivového oleje
Zbytek vývaru samozřejmě použijeme jako polévku
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme klasickou krůtí polévku se zeleninou. Krůtí maso pak obereme, pokrájíme na menší kousky a dáme bokem.

  2. Na lžíci oleje orestujeme maso, pokud je třeba, přidáme 1-3 lžíce vývaru a chvíli promícháváme. Přidáme gulášovou papriku, hrášek a rýži. Zase chvíli restujeme.

  3. Nakonec zalijeme vývarem a dáme péct do trouby. Vaříme do vsáknutí vývaru a pak ještě chvilinku na barvu.

  4. Do hotového rizota přimícháme nastrouhaný sýr a podáváme.

Poznámka

Já vím, že tady kupa podobných receptů, ale ať jsem dělala, co jsem dělala nenašla jsem rizoto úplně podobné a třeba se někomu bude hodit, je hodně dietní a opravdu skvělé :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lehké rizoto z krůtího masa a vývaru

  • kotatecko4@seznam.cz kotatecko4@seznam.cz

  • scofiq: No jasně!! Mne nenapadlo, že vás je tolik. Jsem ráda, že rizoto chutnalo :-)

    Odpovědět

  • scofiq scofiq

    receptík super - dopadl na jedničku a kluci mě pochválili - takže máš, Jani, velikou pochvalu! :-)
    dala jsem pro 4 chlapy - 3 sáčky rýže
    - celý pytlík mražené
    zeleniny /kukuřice,
    hrášek,
    mrkev/
    - cca 1/2 litru vývaru
    - ochutila jsem Podravkou

    nechci být chytrá na receptu někoho jinýho - jenom poměr surovin
    pro ty, kteří mají doma 4 jedlíky jako mám já :-)

    Odpovědět

  • scofiq scofiq

    děvčátka,
    děkuji moc a moc za teoretické zkušenosti a za odpověď - vyberu si z toho pro sebe a ono to nějak dopadne!
    koukám, že vás udivilo to množství :-))), ale mám doma 4 dospělé chlapy a s tím množstvím, které jsi, Jani, dala na 2 porce, s tí bych fakt nepochodila :-))) - buď budu mít málo nebo zbyde taky na mě :-)))
    - písnu jak to dopadlo - pěkné léto a spoustu fajn receptů Jiřina

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já mám vyzkoušený poměr u svých jedlíků - 1 sáček na 2 větší jedlíky a obvykle ještě trošku zbyde ;-);-)

    Odpovědět

  • scofiq: Jiřko, ta rýže je syrová!!! Syrovou dáš i s vývarem do trouby. 4 sáčky?:-D. To budeš vařit pro celý dům?? :-D Já to mám z kulatozrnné rýže a dala jsem půl hrnku na čaj a toho vývaru hrnek a trošku. bylo toho fakt minimálně pro 2 lidi. Takže, zase musím říct, že dělám menší porce a chlap by to asi snědl celé. I tak si ale myslím, že například ze dvou sáčků, které bys vysypala z těch sáčků a změřila v hrncích, myslím, že ten jeden taktak vleze do jednoho hrnku by bylo docela dost pro 3 lidi, možná i 4 :-). No a peč v té troubě, já jsem to neměřila, ale uvidíš, jak se všechen vývar vsákne do rýže, promíchej a ještě chvilinku peč, co já vím, asi 5 minut, aby to dostalo takovou růžovou barvu :-)

    Odpovědět

  • scofiq scofiq

    ahoj jani,
    chystám se na rizoto a chci se zeptat - ta rýže je nevařená/rovnou ze sáčku/ a v té troubě ji tedy peču tak dlouho, jak píšou na krabičce/třeba 25 minut/?
    - a dala bys ty 4 sáčky z krabičky pro 4 dospělé chlapy nebo to bude moc? - samozřejmě k tomu příslušný poměr ostatních surovin :-)

    díky za odpověď scofiq-jiřina

    Odpovědět

  • Mája: a dej pak vědět, jestli ti chutnalo. Já ho uždibovala až do večera a hlavně,
    fakt není suché :-)

    Odpovědět

  • Mája Mája(neregistrovaná)

    zrovna hledám recept na "jiné" rizoto,:-* ...super díky dnes vyzkouším, vypadá lákavě..

    Odpovědět

  • spagetka: Ladi, víš, jak je to s tím masoxem, bujónem, že jo?:-D:-D. Ten si samozřejmě někdo dá a někdo ne, naprosto podle svých zásad;-)

    Odpovědět

  • scofiq scofiq

    ukládám a zítra určitě udělám - no a bodík je samozřejmostí :-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Recept dělávám, pouze nedávám bujon. Když vařím maso se zeleninou, tak už přece vývar mám. Ale je to na každého chuti, to ano ;-);-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    teď by bodlo:yes::-D je to dobrota:-p

    Odpovědět

  • Irule Irule

    :yes: líbí mooooc:-p :yes: a je to krásně naservírované, jsi šikulka :-);-):-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    I z kuřecího je to dobrota,také znám:-p:yes:Ale fotka je nádherná,to se musí nechat:-K

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: kruti rizoto krůtí rizoto recept rizoto z krůty rizoto s krůtím masem polevka z krutiho masa krutí rizeto lehke rizoto jak udělat krůtí rizoto rizeto z krutiho masa krůtí risoto ryzeto z krůty rizoto krůtí krůtí maso rizoto vývar z krůty krůtí rizoto recept, gulášová polévka z mletého masa krůtí maso recept rizeto z kruty maso z vyvaru polevka vyvar kruti maso rizoto z masa z polévky

Zapomněl/a jsem heslo