Lehké rizoto z krůtího masa a vývaru

Drůbeží maso Doba přípravy: cca 40 min i s vařením vývaru 17 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: cca 40 min i s vařením vývaru 17 názorů

Suroviny 2 porce

Na vývar:
jakékoliv krůtí maso(mohou být i krůtí křídla)
1 zeleninový bujón
mrkev
celer
petržel
sůl
pepř
Do rizota:
2 lžíce mraženého hrášku
1/2 hrnku rýže
1 hrnek vývaru
gulášová paprika
100 g 30% tvrdý sýr cc
1 lžíce olivového oleje
Zbytek vývaru samozřejmě použijeme jako polévku

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme klasickou krůtí polévku se zeleninou. Krůtí maso pak obereme, pokrájíme na menší kousky a dáme bokem.

  2. Na lžíci oleje orestujeme maso, pokud je třeba, přidáme 1-3 lžíce vývaru a chvíli promícháváme. Přidáme gulášovou papriku, hrášek a rýži. Zase chvíli restujeme.

  3. Nakonec zalijeme vývarem a dáme péct do trouby. Vaříme do vsáknutí vývaru a pak ještě chvilinku na barvu.

  4. Do hotového rizota přimícháme nastrouhaný sýr a podáváme.

Poznámka od kuchařky

Já vím, že tady kupa podobných receptů, ale ať jsem dělala, co jsem dělala nenašla jsem rizoto úplně podobné a třeba se někomu bude hodit, je hodně dietní a opravdu skvělé :-)

Komentáře k receptu Lehké rizoto z krůtího masa a vývaru

  • kotatecko4@seznam.cz kotatecko4@seznam.cz

  • scofiq: No jasně!! Mne nenapadlo, že vás je tolik. Jsem ráda, že rizoto chutnalo :-)

    Odpovědět

  • scofiq scofiq

    receptík super - dopadl na jedničku a kluci mě pochválili - takže máš, Jani, velikou pochvalu! :-)
    dala jsem pro 4 chlapy - 3 sáčky rýže
    - celý pytlík mražené
    zeleniny /kukuřice,
    hrášek,
    mrkev/
    - cca 1/2 litru vývaru
    - ochutila jsem Podravkou

    nechci být chytrá na receptu někoho jinýho - jenom poměr surovin
    pro ty, kteří mají doma 4 jedlíky jako mám já :-)

    Odpovědět

  • scofiq scofiq

    děvčátka,
    děkuji moc a moc za teoretické zkušenosti a za odpověď - vyberu si z toho pro sebe a ono to nějak dopadne!
    koukám, že vás udivilo to množství :-))), ale mám doma 4 dospělé chlapy a s tím množstvím, které jsi, Jani, dala na 2 porce, s tí bych fakt nepochodila :-))) - buď budu mít málo nebo zbyde taky na mě :-)))
    - písnu jak to dopadlo - pěkné léto a spoustu fajn receptů Jiřina

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já mám vyzkoušený poměr u svých jedlíků - 1 sáček na 2 větší jedlíky a obvykle ještě trošku zbyde ;-);-)

    Odpovědět

  • scofiq: Jiřko, ta rýže je syrová!!! Syrovou dáš i s vývarem do trouby. 4 sáčky?:-D. To budeš vařit pro celý dům?? :-D Já to mám z kulatozrnné rýže a dala jsem půl hrnku na čaj a toho vývaru hrnek a trošku. bylo toho fakt minimálně pro 2 lidi. Takže, zase musím říct, že dělám menší porce a chlap by to asi snědl celé. I tak si ale myslím, že například ze dvou sáčků, které bys vysypala z těch sáčků a změřila v hrncích, myslím, že ten jeden taktak vleze do jednoho hrnku by bylo docela dost pro 3 lidi, možná i 4 :-). No a peč v té troubě, já jsem to neměřila, ale uvidíš, jak se všechen vývar vsákne do rýže, promíchej a ještě chvilinku peč, co já vím, asi 5 minut, aby to dostalo takovou růžovou barvu :-)

    Odpovědět

  • scofiq scofiq

    ahoj jani,
    chystám se na rizoto a chci se zeptat - ta rýže je nevařená/rovnou ze sáčku/ a v té troubě ji tedy peču tak dlouho, jak píšou na krabičce/třeba 25 minut/?
    - a dala bys ty 4 sáčky z krabičky pro 4 dospělé chlapy nebo to bude moc? - samozřejmě k tomu příslušný poměr ostatních surovin :-)

    díky za odpověď scofiq-jiřina

    Odpovědět

  • Mája: a dej pak vědět, jestli ti chutnalo. Já ho uždibovala až do večera a hlavně,
    fakt není suché :-)

    Odpovědět

  • Mája Mája(neregistrovaná)

    zrovna hledám recept na "jiné" rizoto,:-* ...super díky dnes vyzkouším, vypadá lákavě..

    Odpovědět

  • spagetka: Ladi, víš, jak je to s tím masoxem, bujónem, že jo?:-D:-D. Ten si samozřejmě někdo dá a někdo ne, naprosto podle svých zásad;-)

    Odpovědět

  • scofiq scofiq

    ukládám a zítra určitě udělám - no a bodík je samozřejmostí :-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Recept dělávám, pouze nedávám bujon. Když vařím maso se zeleninou, tak už přece vývar mám. Ale je to na každého chuti, to ano ;-);-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    teď by bodlo:yes::-D je to dobrota:-p

    Odpovědět

  • Irule Irule

    :yes: líbí mooooc:-p :yes: a je to krásně naservírované, jsi šikulka :-);-):-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    I z kuřecího je to dobrota,také znám:-p:yes:Ale fotka je nádherná,to se musí nechat:-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kruti rizoto krůtí rizoto recept rizoto z krůty rizoto s krůtím masem lehke rizoto krůtí rizoto z trouby polevka z krutiho masa krutí rizeto rizeto z krutiho masa rizoto krůtí krůtí risoto rizeto z kruty jak udělat krůtí rizoto dietni krůtí rizoto ryzeto z krůty krůtí maso rizoto vývar z krůty krůtí maso krůtí rizoto recept, gulášová polévka z mletého masa krůtí maso recept