Maminčina vánoční rybí polévka
Recept ještě nebyl hodnocenKe Štědrému večeru neodmyslitelně patří rybí polévka. Už po celé generace se vaří z kapřích vnitřností, odřezků a kořenové zeleniny. Zahuštěná je krupičkou, osmahnutou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 287 kJ / 69 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
| Tuky | 0,50 g |
| – nasycené | 0,15 g |
| – nenasycené | 0,25 g |
| –– mononenasycené | 0,05 g |
| –– polynenasycené | 0,20 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 4,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 60 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 10,00 g |
| – cukry | 7,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Ke Štědrému večeru neodmyslitelně patří rybí polévka. Už po celé generace se vaří z kapřích vnitřností, odřezků a kořenové zeleniny. Zahuštěná je krupičkou, osmahnutou…
Chladné období je jako stvořené pro syté a hřejivé polévky. Pokud máte rádi luštěniny, poctivá čočková polévka jako od babičky je přesně pro vás. Nandejte si rovnou plný…
Hovězí nebo zeleninový vývar můžete doplnit porcí kvalitní čerstvé nebo mražené zeleniny. Chuťově výrazné drožďové nočky jí dodají šmrnc a sytost. Na talíři ji skvěle…
Zeleninové polévky josu jednoduché na přípravu a dostatečně také zasytí prázdný žaludek. Dokonalou květákovou si můžete připravit s našim receptem. Voní máslem, libečkem…
Krásně nazdobený a chutný obložený chlebíček přijde k chuti snad každému. Přinášíme vám inspiraci na lahodné a bohatě zdobené chlebíčky a věřte, že nezůstanete u…
Krásně nazdobený a chutný obložený chlebíček přijde k chuti snad každému. Přinášíme vám inspiraci na lahodné a bohatě zdobené chlebíčky a věřte, že nezůstanete u…
Krásně nazdobený a chutný obložený chlebíček přijde k chuti snad každému. Přinášíme vám inspiraci na lahodné a bohatě zdobené chlebíčky a věřte, že nezůstanete u…
Chystáte se na oslavu a hledáte drobné pohoštění, které bude trochu pracnější než obyčejná jednohubka? Pak určitě vyzkoušejte tyhle báječné košíčky z křehkého těsta,…
Polévka je grunt a obzvlášť, když připravíte zeleninový vývar, který zahřeje a zasytí hlavně v chladných dnech. Pokud použijete jako zavářku písmenka, vaši nejmenší…
Mezi neodmyslitelné pokrmy štědrovečerní tabule patří vánoční rybí polévka, která se připravuje z hlavy, jiker a mlíčí. O její plnou chuť se postará jemné rybí maso a…
Halibut je platýz, který má bílé maso s vysokým obsahem bílkovin a zdravých tuků. V bylinkové marinádě s česnekem chutná naprosto dokonale. Překvapte své blízké výborným…
Bramborový salát je lahodný pokrm, který se často připravuje při slavnostních příležitostech, zejména pak během Vánoc. Každá rodina má svůj vlastní recept a často…
Výhodou rybího filé je, že ho můžete mít doma neustále k dispozici. Okořeněné plátky filé opečeme a dusíme spolu s nakrájenou kořenovou zeleninou a loupanými rajčaty.…
Tento recept je tak jednoduchý, že ho zvládne i úplný kuchařský začátečník. Tajemství tkví v dostatečném množství kvalitního másla, paštika díky němu získá správnou…
Ne všichni jsou milovníci sladkostí, a proto můžeme své blízké potěšit netradičním aspikovým slaným dortem, který naplníme uzeninou, sýry a zeleninou. Tento dort vypadá…
Retro chlebíčky se šunkou a sýrem jsou klasikou, která nikdy nezklame. Nadýchané pečivo, kvalitní šunka, lahodný sýr a čerstvá zelenina tvoří kombinaci, která potěší…
Postup na knedlíčky: Játra odblaníme a na jemno umeleme či rozmixujeme. Změklé máslo utřeme s vejcem, játry, ochutíme solí, pepřem a česnekem. Přisypeme jemně mletou…
Knedlíčky jsou vždy ozdobou poctivé domácí polévky. Vyzkoušejte je připravit ze zbylého masa z vývaru, které spojíte se základními ingrediencemi a uvaříte ve vodě.…
Už vás nebaví klasické bramborové variace? Vyzkoušejte vídeňské brambory se smetanou, slaninou a cibulí, budete je milovat. Během půl hodiny vytvoříte výtečnou přílohu k…
Domácí kuřecí vývar je výborný k nedělnímu obědu, nebo při nemoci, kdy vás postaví na nohy. Podává se s čerstvou nasekanou petrželkou a krupicovými noky, které jsou…
Domácí kuřecí vývar je výborný k nedělnímu obědu, nebo při nemoci, kdy vás postaví na nohy. Podává se s čerstvou nasekanou petrželkou a krupicovými noky, které jsou…
Retro chlebíčky s celerovou pomazánkou jsou nostalgickou pochoutkou, která nikdy nevyjde z módy. Jemná chuť celerové pomazánky, doplněná křupavou zeleninou a voňavým…
Pokud máte rádi chutě Mexika, nenechte si ujít zapečené nachos s rajčaty a čedarem. Pokrm je díky mletému masu a fazolím velmi vydatný. Podělte se o něj s přáteli a…
Kousky krkovičky podušené na pořádné dávce cibule s hořčicí a česnekem jsou krásně křehké. Šťáva je zjemněná smetanou, díky čemuž vznikne jemná cibulovo-hořčičná omáčka.…