Hrbaté maso
Recept ještě nebyl hodnocenKrkovička je výborný kousek šťavnatého masa, který se kromě minutek a grilování může také péct. Tento recept je výborný pro milovníky nádivek. Bohatou chuť vytváří…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krkovička je výborný kousek šťavnatého masa, který se kromě minutek a grilování může také péct. Tento recept je výborný pro milovníky nádivek. Bohatou chuť vytváří…
Výhodou rybího filé je, že ho můžete mít doma neustále k dispozici. Okořeněné plátky filé opečeme a dusíme spolu s nakrájenou kořenovou zeleninou a loupanými rajčaty.…
Celerové placičky se sýrem jsou křehké, aromatické a lahodné, kombinují svěžest celeru s bohatou chutí sýra. Jsou jednoduché na přípravu a mohou být podávány teplé nebo…
Tento recept je tak jednoduchý, že ho zvládne i úplný kuchařský začátečník. Tajemství tkví v dostatečném množství kvalitního másla, paštika díky němu získá správnou…
Do osolené vody dáme vařit králičí hlavu (nejlépe do papiňáku), přidáme mrkev, celer a asi půl hodinky necháme vařit (začne se vařit, když hrnec začne mírně syčet). Když…
Pokud chcete připravit opravdu syté a velmi chutné jídlo, stačí mít doma jeden balíček kysaného zelí, brambory a trochu uzeného masa. Ochucení trochu připomene klasický…
Retro chlebíčky se šunkou a sýrem jsou klasikou, která nikdy nezklame. Nadýchané pečivo, kvalitní šunka, lahodný sýr a čerstvá zelenina tvoří kombinaci, která potěší…
Špagety s masovými kuličkami chutnají po rajčatech a bylinkách. Masové kuličky řádně opečte, aby se zvýraznila jejich chuť a hotové jídlo bohatě zasypte strouhaným sýrem…
Halibut je platýz, který má bílé maso s vysokým obsahem bílkovin a zdravých tuků. V bylinkové marinádě s česnekem chutná naprosto dokonale. Překvapte své blízké výborným…
Retro chlebíčky s celerovou pomazánkou jsou nostalgickou pochoutkou, která nikdy nevyjde z módy. Jemná chuť celerové pomazánky, doplněná křupavou zeleninou a voňavým…
Knedlíčky jsou vždy ozdobou poctivé domácí polévky. Vyzkoušejte je připravit ze zbylého masa z vývaru, které spojíte se základními ingrediencemi a uvaříte ve vodě.…
Plátky masa si rozklepeme natenko, osolíme, opepříme. Rohlíková náplň: Rohlíky si nakrájíme na kostičky, mléko rozmícháme s vejcem, roztopeným máslem a vlejeme do…
Maso osušíme, očistíme od blan, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji.Poté vložíme na cca 5 minut do rozpálené trouby na 200°C dopéct.Mezitím si…
Na oleji zpěníme cibuli.Přidáme hlívu na nudličky, brambory, mrkev a vše kromě petrželky a mouky.Zalijeme vodou a vaříme do měkka.Zahustíme moukou a ozdobíme petrželkou…
Česneková polévka - neboli úkrop nebo oukrop - je oblíbená česká klasika. Ochutnejte tuto z rozmixovaných brambor, díky kterým vás dobře zasytí. Čerstvá petrželka a…
Kapr po židovsku patří k těm pokrmům, které jsou snadné na přípravu. Receptů na něj existuje spousta. Restovaného kapra dusíme na víně spolu se žampiony a křenem.…
Sýr nastrouháme na hrubé nudličky. Maso promícháme s vejcem, kořením a petrželkou. Do dobře vymíchané směsi přidáme tvrdý sýr, vytvarujeme karbanátky plochého tvaru a…
Kuřecí prso rozkrojíme na dva tenčí plátky. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Na menší pánvičce rozpustíme máslo. Vsypeme kmín, česnek a petrželku. Necháme pár…
Vepřovou svíčkovou očistíme a rozřízneme na plát, osolíme a okořeníme, můžeme potřít i hořčicí, maso určené k pomletí a játra pomeleme na masovém strojku a k němu…
Hledáte obměnu vařených brambor? Vyzkoušejte tyto katalánské brambory. Jsou vařeny ve slupce a poté smíchány s cibulí, česnekem a osvěženy petrželkou a citronovou šťávou…
Kuře vykostíme, jemně naklepeme (přes igelit. sáček), osolíme, popřípadě opepříme.Na pánvi rozpustíme 1/2 dávky másla, přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu, restujeme,…
Na oleji zesklovatíme pokrájenou cibuli, přidáme oloupané nakrájené brambory, na proužky nakrájenou papriku, fenykl a houby. Osolíme, opepříme a chvilku restujeme.Poté…
Tatarák je oblíbenou součástí pohoštění a zpravidla jej připravujeme z hovězího masa. Vyzkoušet však můžeme i jeho alternativy, třeba z pečeného celeru. K nastrouhanému…
Smažené obalované žampiony patří spolu se sýrem v trojobalu k populárním českým bezmasým jídlům. Pokud se vyhýbáte smaženým jídlům, můžete si je upéct v troubě.…