Hustá čočková polévka - bezlepková
Recept ještě nebyl hodnocenHustá čočková polévka je opravdu vydatná, lehká na přípravu a navíc je vhodná i pro bezlepkáře. Polévka, dle tradic připravovaná na Nový rok, aby se nás držely peníze,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hustá čočková polévka je opravdu vydatná, lehká na přípravu a navíc je vhodná i pro bezlepkáře. Polévka, dle tradic připravovaná na Nový rok, aby se nás držely peníze,…
Slané koláče jsou skvělé díky své všestrannosti. Můžeme si je vychutnat teplé i zastudena, různě kombinovat náplně a podávat je jako večeři, pohoštění pro návštěvy nebo…
Z Tyrolska pochází spoustu skvělých pokrmů. Jedním z nich jsou i kulaté houskové knedlíky, ochucené špekem a petrželkou. Skvěle chutnají s kysaným červeným zelím, do…
Houbová zelňačka je lahodná polévka, která spojuje zemité aroma hub s jemnou kyselostí zelí. Tento voňavý a sytý pokrm je ideální pro milovníky přírodních chutí a skvěle…
Fazole se zeleninou a mletým masem poslouží jako vydatný oběd či večeře po náročném dni. Pokrm je plný bílkovin a vlákniny a všechny chutě spolu pěkně ladí. Můžete jej…
Pokud se v chladném období potřebujete prohřát, uvařte si polévku. Rajčatová polévka s pečenými knedlíčky je krásně krémová a lahodná. Určitě ji oceníte nejen k obědu,…
Výborná polévka se zeleninou a žampiony dobře zasytí. Přidejte do ní krupicové noky se strouhanými žampiony a jistě si velmi pochutnáte. Na přípravě není nic složitého.
Polévka z červených paprik, mrkve a rajčat je skutečně výborná a má krásnou sytou barvu, která dává vyniknout sýrovým knedlíčkům. Uvařte ji k víkendovému obědu a uvidíte…
Tataráček z pečeného masa a zeleniny můžete podávat jako studenou večeři či svačinu. Na jeho přípravu využijete zbylé pečené maso i vařená vejce. Tataráček chutná skvěle…
Tento typ servírování pohoštění je velmi oblíbený pro svou praktičnost. Suroviny můžete měnit dle potřeby, třeba s ohledem na různé diety hostů.
Hrnkové knedlíky s vejcem z mikrovlnné trouby jsou zajímavou přílohou. Každá porce knedlíku v sobě ukrývá celé vajíčko, které pak při krájení vytváří na řezu hezkou…
Už vás nebaví klasické karbanátky pouze z mletého masa? Přidejte do nich nastrouhanou a orestovanou kořenovou zeleninu, plátky mandlí a pár růžiček květáku. Zelenina jde…
Pokud přemýšlíte, co si dát ke svačině, je pomazánka skvělou volbou. Stačí smíchat jogurt, majonézu, strouhanou zeleninu, uzenou makrelu a dochutit ji hořčicí. Během…
Připravte si během chvilky výbornou svačinu nebo lehkou večeři. Základem je klasický italský chléb ciabatta, který naplníte pestrou směsí, ve které nechybí ani olivy.…
Neotřelé spojení ryby a čočky si vychutnáme v tomto výborném salátu. Díky použití sterilované čočky je příprava poměrně rychlá. Do čočkového salátu přidáme kořenovou…
Vepřové závitky známe všichni a jejich kouzlo spočívá v tom, že je plníme ingrediencemi dle vlastní chuti. Vyzkoušejte závitky naplnit uzeným masem, obalit v trojobalu a…
Dyňu aj zeler dáme variť do trochy vody, osolíme, okoreníme, varíme cca 20 min.Potom tyčovým mixérom rozmixujeme, zriedime vývarom, dochutíme, pretlačíme cesnak,…
Velmi jednoduchý oběd nebo večeři připravíme během chvilky. Vaječné nočky podáváme se směsí křupavé voňavé slaniny, smažené cibule, pórku a vajec. Chuť jídla vyváží…
Dobrou a zajímavou polévku se svěží chutí ředkviček připravíme během chvíle. Díky bílému vínu a muškátovému květu je velmi lahodná. Podáváme ji ozdobenou plátky…
Bramborové placky vždy potěší, ať už jako oběd nebo svačinka. Placky plněné brynzou a mrkví, dozlatova osmažené na sádle, budou chutnat celé vaší rodině. Podávat je…
Šneci z kynutého těsta, naplnění směsí z restovaného kysaného zelí a paprikového salámu, budou skvělým pohoštěním pro posezení s přáteli nebo na oslavě. Křupavé šneky…
Tyto sýrovo-zeleninové placičky zachutnají i největším masožroutům. Když je navíc naservírujete s láskou a ve tvaru srdíček, není pochyb, že u stolu zavládne příjemná…
Voňavý a zlatý krůtí vývar se zeleninou dokáže dodat sílu a skvěle se hodí i na sváteční oběd. Díky tlakovému hrnci nezabere příprava tolik času. Podáváme ho s…
Jak zužitkovat starší pečivo a ještě si výborně pochunat? Připravte křupavé pečené tyčinky ze starých rohlíků či toustového chleba. Se směsí z rozpuštěného másla, sekané…