Hamburger od šéfa
Recept ještě nebyl hodnocenNení nad hamburgerovou klasiku v podobě masa, zeleniny, omáčky a bulky. V tomto receptu je maso pro milovníky ostřejšího říznuto chilli pastou a papričkou. Naplnit pak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Není nad hamburgerovou klasiku v podobě masa, zeleniny, omáčky a bulky. V tomto receptu je maso pro milovníky ostřejšího říznuto chilli pastou a papričkou. Naplnit pak…
Kromě klasických marinovaných plátků masa můžeme grilovat i tuto výtečnou kuřecí kapsu. Náplň připravíme z uzeného masa, housek a petrželky. Kapsy grilujeme v alobalu…
Tento recept je ideální volbou pro letní grilování nebo lehkou večeři, která je nejen zdravá, ale také plná jemných chutí. Losos je šťavnatý, grilovaný do dokonalosti,…
Jistě netradiční kombinace chutí dosáhne toto pečené kuře. Plátky másla, které vložíme pod kůži kuřete, proložíme lístky čerstvé šalvěje. Před pečením pak doplníme ještě…
Se stoupajícími teplotami pomalu, ale jistě, přichází také grilovací sezona. Na správném grilování nesmí chybět spousta různých pochutin. V tomto receptu naleznete…
Tato polévka připravená z uzeného vývaru krásně voní. Přidáme do ní i řapíkatý celer, který připravíme na páře, aby si zachoval vitamíny a svěží chuť. Trochu pikantnosti…
Po veselém večírku občas následuje perné ráno. Pomoci může dobrá polévka, u které oceníme rychlou přípravu. Připravíme ji z vývaru, řapíkatého celeru a sušených hub.…
Letní zeleninový salát můžete obohatit nutričně bohatými luštěninami. Pokud nechcete přípravu zahájit den předem namáčením fazolí, zjednodušte si vaření využitím…
Letní jídlo je ideální v případě, že je hotové za pár minut a umí zasytit. Těstoviny a konzervovaná kvalitní ryba jsou zárukou obojího. Omáčka s nádechem středomořské…
Začíná se pomalu ochlazovat a tak přichází období, kdy teplá polévka přijde vhod. Krémová polévka z kedlubny voní po muškátovém oříšku a tu správnou chuť jí dodá masový…
Tato polévka je nejen dobrá, ale také zdravá a vyvážená. Každá lžíce je plná lahodného spojení čerstvé zeleniny, brambor a aromatických žampiónů. Máslová jíška polévce…
Tento osvěžující salát plný chutí a barev poslouží v horkých dnech jako lehký oběd. Díky bulguru totiž dostatečně zasytí. Salát podáváme s kozím sýrem, zasypaný…
V tomto receptu naplno využijeme cukety z naší zahrádky. Kachní prsa s křupavou kůžičkou podáváme s cuketovými knedlíky, které zpestříme petrželkou a červenou paprikou,…
Polévka je grunt i podle pořekadla. Někteří strávníci ji vyžadují vždy. Vyhovte jim a připravte bleskovou z nejdostupnější suroviny - z chleba. Toto je základní varianta…
Připravit domácí špecle není nic složitého, můžete však použít hotový polotovar. K nim si připravíme houbovou směs se zeleninou, do které použijeme hlívu ústřičnou,…
Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. Smetanová polévka z uzeného vývaru je plná zeleniny a masa z uzeného jazyka, který má zajímavě kouřovou chuť. Navíc krásně voní…
Receptů co udělat z kedlubny je opravdu mnoho. Za pomocí remosky můžete připravit kedlubny plněné mletým masem, posypané sýrem, zapečené dozlatova. Podáváme s tousty…
Dlouze tažený vývar z kostí má své kouzlo nejen na napravení trávení po divočejším večeru. V některých domácnostech nahrazuje s chlebem třebas svačinu, či snídani. …
Kombinace širokých nudlí, čerstvé zeleniny, smetany a kuřecího masa je zárukou úspěchu. Snadný pokrm, ve kterém upotřebíte i cuketu, se hodí jako rychlý oběd či večeře.…
Slovenskou specialitou je sýr brynza, vyráběný z ovčího mléka. Většina z nás ho nejčastěji zná v haluškách, avšak mírně pikantní chuť tohoto sýru ozvláštní i jiné pokrmy…
Tento recept spojuje jemné filety z tilapie s pestrou směsí čerstvé zeleniny, doplněné výraznou chutí balkánského sýra. Jídlo je nejen chutné, ale i snadné na přípravu,…
Také v létě jíte rádi lehké zeleninové obědy? Pak jsou pečené plněné papriky ideální volbou. Jako náplň použijeme bulgur, quinou a plátky cukety a na náplni necháme…
Červená řepa je opravdu bohatá na spoustu zdravých prospěšných látek. Její využití v kuchyni je opravdu velké, upotřebíte ji jak ve slaných, tak i ve sladkých pokrmech.…
Připravte rychlovku z listového těsta s využitím sezónní speciality, jakou je bryndza. Spolu s kysaným zelím a zakysanou smetanou vytvoří chutné slané pohoštění. Nebo…