Krůtí polévka s vaječným svítkem
Recept ještě nebyl hodnocenVoňavý a zlatý krůtí vývar se zeleninou dokáže dodat sílu a skvěle se hodí i na sváteční oběd. Díky tlakovému hrnci nezabere příprava tolik času. Podáváme ho s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Voňavý a zlatý krůtí vývar se zeleninou dokáže dodat sílu a skvěle se hodí i na sváteční oběd. Díky tlakovému hrnci nezabere příprava tolik času. Podáváme ho s…
Jemné rybí maso chutná skvěle při jednoduché úpravě bez velkého množství koření. Stačí ho zapéct v troubě s bílým vínem a citronovou šťávou, abychom podtrhli jeho chuť.…
Tato výborná polévka zahřeje i zasytí a díky pestrým barvám vypadá pěkně na talíři. Dobrý kuřecí vývar s kousky zeleniny opečenými na másle podáváme s taštičkami, které…
Skvělý víkendový oběd připravíte snadno a rychle z mletého vepřového masa na kmíně. Jako příloha se skvěle hodí bramborový knedlík s mrkví a dušené zelí. Vynikající…
Velikonoční pletýnka, spletená ze 3 copů, z nichž do jednoho jsou zapracované bylinky, do druhého mletá paprika a jeden zůstane bez ochucení. Na řezu tak tato kombinace…
Červená čočka je skvělá díky krátké přípravě a neutrální chuti, kterou lze dobře kombinovat. Připravit z ní můžeme třeba lahodný salát, který podáváme na křupavé opečené…
Knedlíky, které vzdálené připomínají karlovarský přílohový, ale použitými surovinami jasně připomenou svátky jara. Bylinky, kopřivy, ochucení muškátovým květem a uzené…
K přicházejícím svátkům jara patří také čerstvé bylinky. Slaný koláč se sýrovou náplní, uzeným masem a slaninou, je plný libečku a petrželky. Nezbývá jen, než se s chutí…
Velikonoční pokrm ze zbytků pečených a uvařených mas v sobě skrývá i zužitkování vykoledovaných vajec. Stačí přidat kysané mléko a křen, díky kterému jídlo získá ten…
Pikantní dršťky jsou výzvou pro milovníky výrazných chutí. Tento tradiční pokrm, připravovaný z hovězích drštěk, se díky pikantní paprikové omáčce a voňavému koření…
Lehký a osvěžující jarní salát, který spojuje křupavost mladé kedlubny s jemnou chutí uzeného lososa. Díky svěží zálivce a voňavým bylinkám je ideální jako lehká večeře…
Nahořklý grep se šťavnatou dužinou je plný vitamínů. Vychutnejte si ho v lahodném spojení s šunkou, křupavými praženými mandlemi a zálivkou ze zakysané smetany a…
Brambory plněné brynzovou směsí s párkem jsou velmi snadné na přípravu a můžete je podávat jako hlavní chod k obědu nebo k večeři. Specifická vůně brynzy může někoho…
Šťavnaté kuřecí maso se spojuje s jemnou chutí kedluben v lahodném a lehkém pokrmu, který překvapí svou svěžestí. Skvělá volba pro zdravý a chutný oběd plný jarní…
V této vynikající polévce zužitkujeme spoustu jarních bylinek, díky kterým bude opravdu svěží. Kromě bylinek do polévky přidáme brambory a kysanou smetanu. Stačí krátce…
Palačinky jsou oblíbeným pokrmem jak ve sladké, tak i slané verzi. Připravte si s námi zapečené palačinky plněné zeleninovou směsí s kousky masa. V zapékací míse je…
Nadýchaná a lahodná pěna z kuřecích jater bude mít jako pohoštění u vašich přátel jistě úspěch. Rozplývá se na jazyku a její skvělou chuť tvoří i ořechy a víno. Pěnu…
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená játra a žampiony, osmahneme a krátce podusíme. Osolíme, a doplníme nakrájenou petrželkou. Náplň necháme…
V této netradiční zeleninové polévce zužitkujeme ředkvičky opravdu celé i se zdravými zelenými lístky. Pojí se v ní mnoho chutí a vůní koření a čerstvých bylinek. Díky…
Suflé je nadýchaná francouzská specialita, která při pečení díky sněhu z bílků velmi rychle nabyde. Jíme ho ještě horké. Základ suflé tvoří bešamel, do kterého vmícháme…
V tomto zajímavém pokrmu najdeme spoustu různých chutí. Krátce povařený chřest zabalíme do balíčků z anglické slaniny a zapékáme zalitý vaječnou směsí se sýrem a chilli…
Pokud máte rádi ostré chutě, zvláště křen, je tato pomazánka pro vás ta pravá. K jemné chuti vařených vajec a Lučiny přidáme pálivý křen, pikantní ředkvičky a hořčici.…
Těstovinové trubičky cannelloni jsou perfektní k naplnění různými směsmi. Nemusíte je předvářet, stačí naplnit masovou směsí, vyskládat do pekáčku a zalít smetanou. Tyto…
Máte již sklizené první ředkvičky? Ty jarní jsou opravdu šťavnaté a chutné. Vykouzlete z nich snadnou pomazánku, která je vděčnou svačinou, nebo snídaní. Její chuť…