Gazdovská sekaná
Recept ještě nebyl hodnocenGazdovská sekaná se skvěle hodí na víkend, dá se totiž servírovat nejen čerstvě upečená, s bramborovu kaší, ale i jako studená večeře s chlebem, hořčicí a kyselou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 439 kJ / 105 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 2,20 g |
– nasycené | 0,95 g |
– nenasycené | 1,02 g |
–– mononenasycené | 0,93 g |
–– polynenasycené | 0,09 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 47 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Gazdovská sekaná se skvěle hodí na víkend, dá se totiž servírovat nejen čerstvě upečená, s bramborovu kaší, ale i jako studená večeře s chlebem, hořčicí a kyselou…
Tento pokrm spojuje šťavnaté kousky kvalitního hovězího masa s bohatou omáčkou, která je plná sladké a pikantní chuti rajčat. Jako přílohu zvolte houskový knedlík, nebo…
Hovězí maso vyžaduje při úpravě trpělivost. Ta se ale vyplatí, pokud výsledkem tak dokonalé sváteční jídlo, jako je v tomto receptu. Výborně ochucené maso, jemná omáčka…
Klasika, která zahřeje na duši i na talíři! Hovězí dušené na zelenině je pokrm, který spojuje šťavnaté maso a bohatou chuť zeleninového základu. Dlouhé dušení zaručí…
S karamelovým základem s octem je tato koprová omáčka velmi příjemně sladkokyselá, ocet ztratí svou ostrost a výsledná chuť je rozdílná oproti klasickému postupu.
Velikonoční sekaná s bramborovou kaší se skvěle hodí ke svátečnímu obědu. Mleté maso plněné špenátovou náplní a vejcem vytváří na řezu mozaiku barev, která přímo láká k…
Přípravy hovězího masa se není nutné obávat. Plátky libového masa lze připravit upečením v pánvi, se zeleninou, na víně a s rajčatovou pastou. Výsledný pokrm vás potěší…
Sekaná by neměla na velikonoční svátky chybět. Mleté hovězí a vepřové maso dochutíme kořením a rohlíky. Na plát masa pak navrstvíme podušený špenát a vařená vejce. Po…
Maso ponecháme vcelku, opláchneme , osušíme a vetřeme do něj sůl a česnek a obalíme v hladké mouce.Do papiňáku, na lžíci rozehřátého sádla, dáme maso prudce ze všech…
Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme promáčknutý česnek a smažíme dozlatova. Vložíme větší kusy masa, osolíme, opepříme a restujeme maso ze všech stran.Pak maso podlijeme…
Hovězí plecko nakrájíme na plátky a následně na nudličky.Rozpálíme v pánvi Wok větší množství oleje, a zprudka v něm orestujeme hovězí maso. Poté co se maso zatáhne tak…
Špalek hovězího plecka, převážeme nití, a to tak, aby si udržel tvar. Maso prošpikujeme klínky mražené slaniny a posolíme. Zprudka špalek hovězího plecka opečeme, aby se…
Pikantní klasika české kuchyně, to je cikánské hovězí. Tradičně se připravuje vcelku jako pečeně, ale my si tentokrát připravíme nudličky. Tento jednoduchý recept zaručí…
Plát masa rozklepeme a potřeme hořčicí. Oloupané, na jemno nastrouhané stroužky česneku smícháme s rozšlehaným, jemně osoleným vejcem a sušenou petrželkou. Plátky…
Hovězí maso odblaníme a svážeme do tvaru válečku, aby hezky po uvaření drželo tvar.Maso osolíme, opepříme a potřeme na povrchu Dijonskou hořčicí.Do menší pánve dáme…
Hovězí plec dušená se třemi druhy pepřů potěší ty, kteří mají rádi ostřejší pokrmy. Abyste dosáhli dokonalé šťavnatého masa, dobře maso ze začátku zatáhněte a pak pomalu…
Z Oravské slaniny odkrojíme tučnější část a nakrájíme na kostičky. (libovou část dáme do ledničky pro jinou příležitost) . Kostičky osmahneme, aby pustily tuk. Pokud je…
Postup na maso: Polovinu očištěné zeleniny nakrájíme na tenké nudličky (jako sirky), polovinu nakrájíme na kostky 1x1 cm. V rendlíku nejprve restujeme na polovině…
Vařené hovězí maso nakrájíme na slabší řízky. Pokapeme citronovou šťávou, posolíme, potřeme hořčicí a přimáčkneme asi 3mm plátek sýra. Vše obalíme v trojobalu a smažíme…
Hovězí maso očistěte, prošpikujte mrkví, špekem, osolte a opepřete.Maso opečte do zlatova na pánvi a poté ho vyjměte.Na stejné pánvi orestujte na kostičky cibuli, mrkev,…
Hovězí plec - špalek svážeme špagátem do tvaru válečku, potřeme plnotučnou hořčicí a polejeme rozpuštěným máslem.Takto naložené maso dáme do lednice uležet na 1-2 dny…
Houby zcedíme a nálev použijeme – plecko nakrájíme na plátky, které potřeme hořčicí a vložíme do nálevu i s kořením, které v tom nálevu je – tzn. celý pepř, nové koření,…
Silný vývar z hovězí plece a kořenové zeleniny nás v nepěkném počasí příjemně zahřeje. Podáváme ho ozdobený snítkou kopru. Pokud chceme polévku velmi vydatnou, přidáme…
Syrovou zeleninu očistíme a nakrájíme, česnek oloupeme a rozdělíme na stroužky(pozn.) Na oleji orestujeme porek a česnek, přidáme maso. Po orestování okořeníme,…