Rajská omáčka s hovězím masem
Recept ještě nebyl hodnocenTento pokrm spojuje šťavnaté kousky kvalitního hovězího masa s bohatou omáčkou, která je plná sladké a pikantní chuti rajčat. Jako přílohu zvolte houskový knedlík, nebo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 439 kJ / 105 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 2,20 g |
– nasycené | 0,95 g |
– nenasycené | 1,02 g |
–– mononenasycené | 0,93 g |
–– polynenasycené | 0,09 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 47 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Tento pokrm spojuje šťavnaté kousky kvalitního hovězího masa s bohatou omáčkou, která je plná sladké a pikantní chuti rajčat. Jako přílohu zvolte houskový knedlík, nebo…
S karamelovým základem s octem je tato koprová omáčka velmi příjemně sladkokyselá, ocet ztratí svou ostrost a výsledná chuť je rozdílná oproti klasickému postupu.
Hovězí maso vyžaduje při úpravě trpělivost. Ta se ale vyplatí, pokud výsledkem tak dokonalé sváteční jídlo, jako je v tomto receptu. Výborně ochucené maso, jemná omáčka…
Klasika, která zahřeje na duši i na talíři! Hovězí dušené na zelenině je pokrm, který spojuje šťavnaté maso a bohatou chuť zeleninového základu. Dlouhé dušení zaručí…
Pikantní klasika české kuchyně, to je cikánské hovězí. Tradičně se připravuje vcelku jako pečeně, ale my si tentokrát připravíme nudličky. Tento jednoduchý recept zaručí…
Vařené hovězí maso nakrájíme na slabší řízky. Pokapeme citronovou šťávou, posolíme, potřeme hořčicí a přimáčkneme asi 3mm plátek sýra. Vše obalíme v trojobalu a smažíme…
Hovězí plec dušená se třemi druhy pepřů potěší ty, kteří mají rádi ostřejší pokrmy. Abyste dosáhli dokonalé šťavnatého masa, dobře maso ze začátku zatáhněte a pak pomalu…
Plát masa rozklepeme a potřeme hořčicí. Oloupané, na jemno nastrouhané stroužky česneku smícháme s rozšlehaným, jemně osoleným vejcem a sušenou petrželkou. Plátky…
Maso ponecháme vcelku, opláchneme , osušíme a vetřeme do něj sůl a česnek a obalíme v hladké mouce.Do papiňáku, na lžíci rozehřátého sádla, dáme maso prudce ze všech…
Špalek hovězího plecka, převážeme nití, a to tak, aby si udržel tvar. Maso prošpikujeme klínky mražené slaniny a posolíme. Zprudka špalek hovězího plecka opečeme, aby se…
Hovězí maso očistěte, prošpikujte mrkví, špekem, osolte a opepřete.Maso opečte do zlatova na pánvi a poté ho vyjměte.Na stejné pánvi orestujte na kostičky cibuli, mrkev,…
Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme promáčknutý česnek a smažíme dozlatova. Vložíme větší kusy masa, osolíme, opepříme a restujeme maso ze všech stran.Pak maso podlijeme…
Hovězí plecko nakrájíme na plátky a následně na nudličky.Rozpálíme v pánvi Wok větší množství oleje, a zprudka v něm orestujeme hovězí maso. Poté co se maso zatáhne tak…
Z Oravské slaniny odkrojíme tučnější část a nakrájíme na kostičky. (libovou část dáme do ledničky pro jinou příležitost) . Kostičky osmahneme, aby pustily tuk. Pokud je…
Syrovou zeleninu očistíme a nakrájíme, česnek oloupeme a rozdělíme na stroužky(pozn.) Na oleji orestujeme porek a česnek, přidáme maso. Po orestování okořeníme,…
Přípravy hovězího masa se není nutné obávat. Plátky libového masa lze připravit upečením v pánvi, se zeleninou, na víně a s rajčatovou pastou. Výsledný pokrm vás potěší…
Veškerou zeleninu nakrájíme na drobno, rajčata nejprve zbavíme slupky. Rozehřejeme máslo, přidáme maso a ze všech stran jej orestujeme dozlatova. Poté maso vyjmeme…
Velikonoční sekaná s bramborovou kaší se skvěle hodí ke svátečnímu obědu. Mleté maso plněné špenátovou náplní a vejcem vytváří na řezu mozaiku barev, která přímo láká k…
Hovězí maso odblaníme a svážeme do tvaru válečku, aby hezky po uvaření drželo tvar.Maso osolíme, opepříme a potřeme na povrchu Dijonskou hořčicí.Do menší pánve dáme…
Postup na maso: Polovinu očištěné zeleniny nakrájíme na tenké nudličky (jako sirky), polovinu nakrájíme na kostky 1x1 cm. V rendlíku nejprve restujeme na polovině…
Sekaná by neměla na velikonoční svátky chybět. Mleté hovězí a vepřové maso dochutíme kořením a rohlíky. Na plát masa pak navrstvíme podušený špenát a vařená vejce. Po…
Hovězí plec - špalek svážeme špagátem do tvaru válečku, potřeme plnotučnou hořčicí a polejeme rozpuštěným máslem.Takto naložené maso dáme do lednice uležet na 1-2 dny…
Houby zcedíme a nálev použijeme – plecko nakrájíme na plátky, které potřeme hořčicí a vložíme do nálevu i s kořením, které v tom nálevu je – tzn. celý pepř, nové koření,…
Silný vývar z hovězí plece a kořenové zeleniny nás v nepěkném počasí příjemně zahřeje. Podáváme ho ozdobený snítkou kopru. Pokud chceme polévku velmi vydatnou, přidáme…