Vařená hovězí plec s Iberijským špekem

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 45 minut 6 porcí Hovězí maso 4 názory

Suroviny

1 kg hovězí plece
20 dkg jemně nakrájeného Iberijského špeku
1 lžíce Dijonské hořčice
2 cibule
nové koření
bobkový list
celý pepř
sůl
mletý pepř
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso si odblaníme a svážeme do tvaru válečku, aby nám hezky po uvaření drželo tvar.

  2. Maso osolíme, opepříme a potřeme na povrchu Dijonskou hořčicí.

  3. Do menší pánve si dáme rozpustit na malé kostičky nakrájený Iberijský špek. Jakmile pustí sádlo, a jde mu to oproti jinému špeku velmi rychle, vložíme maso a ze všech stran ho necháme zprudka opéct.

  4. Když je maso opečené, přendáme ho do tlakového hrnce.

  5. Ve výpečku necháme opéct nakrájenou cibuli. Jakmile se cibule opeče do zlaté barvy, tak ji přelijeme i s vyškvařeným špekem na maso do tlakového hrnce.

  6. Přidáme 4 kuličky nového koření, 4 kuličky celého pepře a 2 bobkové listy. Podlijeme vodou do 3/4 výšky masa a tlakujeme cca 35 minut, tedy do měkka.

  7. Maso poté vyjmeme, a udržujeme teplé.

  8. Vzniklou šťávu rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.

  9. Přidáme v trošce studené vody rozmíchanou lžíci hladké mouky a necháme takto zahustit.

  10. Po 15 minutách jemného varu, je omáčka hotová a již ji jen přecedíme přes jemné sítko, aby byla opravdu jemná a dokonalá.

  11. Dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a podáváme s nakrájenými plátky hovězí plece.
    Vhodná příloha je rýže nebo i opečené vařené brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 212 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vařená hovězí plec s Iberijským špekem

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Jo,to bych mohl:yes:

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    ;-)aha díky ....;-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Ivusa:Aby bylo maso ze 3/4 pod vodou;-)

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-OVypadá to mňamózně...krásně naaranžované a určitě vynikající....malá otázečka ,prosím kolik vody se přidá do tlakáče???Aby bylo maso ponořené ,nebo stačí jen tak decka???Z názvu bych usoudila ,že ponořené,ale to by zase ta šťáva nebyla tak hutná,a muselo by se jí hodně nechat odpařit....pokud jen deci vody ,tak by to zase bylo hovězí dušené...nebo se mýlím????:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: hovezi plec recepty z vařeného hovězího hovezi plec recepty vařená plec hovězí plec s ryzi hovezi plecko recepty hovězí plecko recept hovězí loupaná plec na hříbkách hovězí loupaná plec varena hovězí rolovaná plec recept recept hovězí plec hovězí plecko vařené hovězí hovězí plec recept vařená hovězí sádlo z iberijskeho speku hovezi valecek vareny ve vode hovězí kuličky z vařeného masa hovězí kuličky z vařeného masa varene hovezi plecko

Zapomněl/a jsem heslo