Volská oka s rajčetem - nazeleno

Satira Kuchařka:

Doba přípravy: Cca 15 min. PT0H15M 1-2 porce Bezmasá jídla 0 názorů

21

Suroviny

2 vejce
kousek šunky nebo slaniny
případně olej
větší rajče
sůl a pepř
špetka spiruliny, chlorelly, zeleného ječmene, mladé pšenice nebo všeho dohromady
jogurt nebo kysaná smetana, hořčice na dochucení
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve na teflonové pánvi osmahneme na kousky nakrájenou šunku nebo slaninu. V případě šunky můžeme pánev podlít trochou oleje.

  2. Jakmile šunka dostane trošku barvu, rozklepneme k ní dvě vejce. Můžeme je zasypat na kousky nakrájeným rajčetem (půlkou rajčete, druhou půlku necháme na dozdobení). Směs pak posolíme a popepříme.

  3. Na mírnějším ohni vejce necháme tak dlouho, dokud nezískají konzistenci, která nám vyhovuje.

  4. Na talíři barvu vajec a rajčat ještě oživíme zeleným práškem z některé zelené potraviny. Velmi hutný, kalorický pokrm tak doplníme něčím zdravým.:-) Pokud to s práškem nepřeženeme, dodá vejcím zajímavou chuť.

  5. Talíř dozdobíme zbytkem rajčete. Fajnšmekři si k vejcům dají ještě hořčici a jogurt nebo kysanou smetanu (viz obrázek). Zakusujeme pečivem.

Poznámka

Přiznávám, nejprve byla šunka, vejce, rajče, a až to bylo hotové - a nebylo nic čerstvého zeleného na dozdobení, sáhla jsem po dóze s mixem zelených potravin Blendea SUPERGREENS https://www.blendea.cz/. Jde o potraviny, tak jsem je jako potraviny využila. A nebylo to vůbec špatné.:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Volská oka s rajčetem - nazeleno

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo