Osvěžující koláč s dvojitou porcí jogurtu
Recept ještě nebyl hodnocenNáplň: jogurt vyšleháme s cukrem a pudinkem dohladka.Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem, pak vmícháme olej s vodou a mouku s kypřidlem. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Náplň: jogurt vyšleháme s cukrem a pudinkem dohladka.Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem, pak vmícháme olej s vodou a mouku s kypřidlem. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků…
Tento koláč spojuje sladké a šťavnaté třešně s krémovým tvarohem, to vše zakončené křupavou drobenkou. Hebké těsto tvoří základ pro bohatou tvarohovou náplň, která se…
Těsto: Vejce s cukrem ušleháme. Vmícháme olej, vodu a mouku s práškem do pečiva. Nalijeme na vymazaný plech a upečeme dorůžova. Při 190 stupních asi 30 minut. Necháme…
Nepečený dort připravíme vrstvením dětských piškotů, krému z vanilkového pudinku, tvarohu a čerstvých malin. Když jej ráno připravíme a necháme ztuhnout v lednici,…
Nepečený dezert z oblíbených Lotus sušenek si zamilujete. Kombinace pudinkového krému s tvarohem, sušenek karamelové chuti a ovoce, je prostě neodolatelná. Jaké ovoce do…
Chutný a vláčný koláč potěší nejeden mlsný jazýček. Křehké linecké těsto rozprostřené na plechu pokryje lahodná vrstva tvarohové náplně s chutí vanilky. Toto duo je…
Receptů, ve kterých upotřebíte nadúrodu cuket, není nikdy dost. Sladký závin, s cuketovo-dýňovou nádivkou, plný vlašských ořechů, vám svojí chutí připomene jablečný…
Křehké linecké řezy s jablky a švestkami, krásně voní po skořici a vanilce. Tento moučník vám svojí skvělou chutí připomene ten pravý podzim a ze stolu zmizí opravdu…
Jablka příčně překrojíme v polovině a pomocí nože či ostré lžičky v nich vydlabeme důlek - tak, abychom neporušili slupku. Vydlabanou dužinu dáme stranou. Smícháme…
Troubu si předehřejeme na 190C. Jablka necháme se slupkou a odstraníme pouze jadřince. Vložíme je na plech a pečeme tak dlouho, dokud nejsou měkká, dužina vytéká ven. …
všechny suroviny na těsto dáme do mísy a důkladně promícháme. Vylijeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech/pekáč a rovnoměrně rozetřeme. pečeme cca 15-20 minut (175…
Tak tyhle mandlové rohlíčky jsou opravdu vynikající. Vlašské ořechy nahradily jemnější mandle a navíc se do těsta přidává pudinkový prášek. Ten podpoří křehkost a…
Listové těsto rozvalíme do tenkého obdélníku a přeneseme na velký hlubší plech tak, aby nám vznikly i okraje (asi 2 cm). Na listové těsto nalijeme náplň (smícháme…
Koláče s ovocem a drobenkou jsou evergreenem našich domácností. Inspirujte se tímto receptem, připravte jemné kynuté těsto, doplňte jej kousky kyselkavých meruněk a…
Bílky vyšleháme, uděláme tuhý snih. Zvlášť vyšleháme žloutky s citronovou kůrou, šťávou a cukrem a mouku. Poté vmícháme do sněhu (opatrně!). Dáme péct do formy s…
Mléko (jeden litr) se solí uvedeme k varu. Rýži přebereme, propláchneme a přidáme do mléka společně s máslem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Dle návodu vaříme…
Nadýchaná piškotová roláda plněná dobrým krémem je efektní moučník, který se hodí i pro slavnostní příležitosti. Tuto naplníme lahodným krémem z vanilkového pudinku a…
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pričom postupne pridáme horúcu vodu. Z bielkov vyšľaháme sneh a striedavo ho s múkou pridáme do žĺtkovej zmesi. Z cesta oddelíme asi…
Nadýchané muffiny zdobené barevným krémem a strašidelným zápichem budou ozdobou každé halloweenské oslavy. Těsto v košíčcích po upečení doplníme máslovo-pudinkovým…
Na chuti dokonalé a na pohled krásné jsou tyto bohaté řezy. Na piškotové těsto naneseme pudink, který ozdobíme osvěžujícími ostružinami. Po upečení pak povrch potřeme…
Palačinky: z uvedených ingrediencí umícháme hladké řidší těsto, které necháme za občasného promíchání odstát cca 15 minut. Pak naběračkou těsto rozléváme na rozpálenou…
Remoska bezpochyby patří k pomocníkům, které často používaly hlavně naše babičky. Její sláva ovšem nevyhasla. Stále je hojně využívána a to nejen v domácnosti, ale i na…
Pečení: Směs - 2 lžíce medu, 2 velká vajíčka, 100 g pískového cukru, 50 g másla rozpustíme za stálého míchání ve vodní lázni (nejlepší je šlehat ručním šlehačem).…