Bezlepkové dukátové buchtičky
Recept ještě nebyl hodnocenVyzkoušejte tuto lahodnou bezlepkovou verzi oblíbených dukátových buchtiček, která potěší nejen osoby s celiakií, ale i všechny milovníky tradičních sladkých pochoutek.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vyzkoušejte tuto lahodnou bezlepkovou verzi oblíbených dukátových buchtiček, která potěší nejen osoby s celiakií, ale i všechny milovníky tradičních sladkých pochoutek.…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících horkou…
Tento jednoduchý letní dezert tvoří vláčné těsto a jemná tvarohová náplň, která voní vanilkou. Povrch koláče posypeme čerstvými malinami a kokosovými hoblinkami, které…
Vsechny shora uvedene suroviny zamichame a nalijeme na plech vysypany kokosem, pak poklademe kouskami pokrajenych cerstvych jahod a peceme asi 30 minut na 150 stupnu v…
Korpus: Zapneme si troubu na 180°C. Dortovou formu vymažeme máslem či jiným tukem a vysypeme strouhankou. Sypké ingredience smícháme v míse, přidáme olej, vejce,…
Nejprve si zpracujeme těsto spojením všech předepsaných surovin. Dáme ho do chladu odpočinout a mezitím si uvaříme puding z litru mléka a mák přelijeme vařícím mlékem a…
Bílky se špetkou soli ušleháme dotuha. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej a nakonec lehce vmícháme postupně ušlehaný sníh a mouku s kokosem a práškem do…
Křehké linecké řezy s jablky a švestkami, krásně voní po skořici a vanilce. Tento moučník vám svojí skvělou chutí připomene ten pravý podzim a ze stolu zmizí opravdu…
Kompót necháme dobre odkvapkať. Môžeme použiť aj čerstvé egreše, ale najprv ich s trochou cukru a vody podusíme a necháme vychladnúť a odkvapkať. Z prísad vypracujeme…
Mezi oblíbené podzimní suroviny patří dýně, jablka a ořechy. Jejich chutě spojíme v tomto dobrém koláči. Těsto provoněné perníkovým kořením plníme vařenou směsí a na…
Nejdříve smícháme všechny suroviny na těsto a uhněteme v mixéru,zpracované těsto zabalíme do folie a dáme odpočinout na minimálně 30 minut do lednice. Potom těsto…
Připravte zdravější variantu koláče, vhodnou i pro bezlepkovou dietu. Ovesné vločky a lískové oříšky jsou pro takový moučník ideální surovinou. Koláč bude křehký a…
Bílky oddělíme od žloutku, do bílku přidáme cukr a vyšleháme do tuha. Pak přidáme žloutky vyšleháme a nakonec lehce zamícháme mouku. Dáme na pečící papír a vložíme do…
Všechny suroviny zpracoval robot do vláčného těsta. Vložila jsem ho do krabičky od zmrzliny a nechala 2 dny odležet v lednici. Asi 2 hodiny před zpracováním je ho třeba…
Bílky ušleháme s polovinou cukru, žloutky našleháme s cukrem až zbělají a nabydou přidáme oříšky, olej, horkou vodu, mouku s PDP a na konec lehce vmícháme sníh. …
Milovníkům bílkového cukroví srdce jen zaplesá, když se křehké těsto doslova rozplyne na jazyku. Příprava laskonek se může zdát složitá, nejdůležitější je však vychytat…
Nepečené kuličky nesmí mezi cukrovím na Vánoce prostě chybět. Jejich výhodou totiž je, že je můžete připravit na poslední chvilku. Tyto koule staví na směsi tuku, cukru,…
Máslo utřene se žloutky a moučkovým cukrem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Přidáme mouku, kypřící prášek a mleté ořechy. Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. …
Vanilkové rohlíčky patří k nejzákladnějším druhům vánočního cukroví. Receptů na ně existuje mnoho. Máme pro vás tip na vanilkové rohlíčky, které neobsahují ořechy ani…
Zmizí u vás taky nejdříve z tácu s cukrovím plněné košíčky? A ochutnali jste už ty, které jsou plněné dobrým vanilkovým krémem s Nutellou? Pokud ne, vyzkoušejte si je…
Slepovaná kolečka krémem jsou jednou z klasik, která by neměla na slavnostním stole chybět. Základní těsto rozdělíme na tři části a doplníme tak, že každá část bude…
Drobné vánoční dortíčky zaujmou pěkným vzhledem a potěší lahodnou chutí. Cukroví z mandlového těsta slepíme pudinkovým krémem, namáčíme v čokoládové polevě a ozdobíme…
Korpus si můžeme upéct den dopředu (dortu dopředu promyslet kolik čeho bude at se pak nezdržujete) vždy musí být důkladně schladlý ! pečeme asi na 180 stupňů cca 30…