Hovězí kližka v zelí
Recept ještě nebyl hodnocenNa sádle osmaneme krájenou cibuli a kostičky uzeného bůčku. Na tento základ pak dáme osmažit osolené a opepřené kostky kližky. Zasypeme paprikou, necháme ji pustit…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na sádle osmaneme krájenou cibuli a kostičky uzeného bůčku. Na tento základ pak dáme osmažit osolené a opepřené kostky kližky. Zasypeme paprikou, necháme ji pustit…
Tato vydatná polévka plná chutí zahřeje i zasytí. Jemnou chuť květáku doplníme výrazným kořením - skořicí, zázvorem a kurkumou. Vše zjemníme kokosovým mlékem, které…
Středomořskou kuchyní inspirovaný recept si snadno můžete uvařit i vy doma. Oblíbené těstoviny doplní rajčatová omáčka s bylinkami a kousky lahodného lososa. Při…
Zapékané veganské kuličky z hlívy, červených fazolí a pohankových vloček zaujmou výraznou, lehce kořeněnou chutí. Veganská varianta bez lepku je zapečená s quinoou,…
Na másle zpěníme bílé části cibulek, vmícháme rajský protlak, zasypeme moukou, chvíli zasmahneme, zalijeme vývarem, rozšleháme, přidáme drcená rajčata, pokrájenou mrkev…
Kuře vykostíme, sundáme kůži. Necháme stehna a prsa, ty nakrájíme na 8 kusů. V pekáčku na sporáku osmahneme nakrájenou na jemno cibulku, pórek, pepř, česnek.Přidáme kari…
Klobásy a mrkev nakrájíme na kolečka, celer a cibuli na kostky a spolu s ostatními surovinami dáme do pomalého hrnce. Dobře promícháme a vaříme na LOW asi 6 hodin. …
1. Na pánvi s nepřilnavým povrchem zprudka osmažíme mleté hovězí maso. 2. Po jeho zhnědnutí přidáme cibuli, česnek, celerový stonek a mrkev chvíli restujeme za stálého…
Cibuli nakrájejte najemno. V hrnci (já používám rendlík) rozpalte olej a cibuli restujte asi 1-2 minuty. Přidejte rýží. Za občasného míchání opékejte opět 1-2 minuty.…
Špagety dáme vařit podle návodu na obalu do dostatečného množství osolené vody.Na rozehřátý olej vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, až zesklovatí, přidáme česnek…
Na oleji zesklovaťte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso, osolte a opepřete. Maso restujte, dokud nechytí trochu barvu dohněda.Pak…
Připravte si stolní mixer a pokud ho nemáte, tak ruční mixer. V hrnci (kde budete později vařit polévku) si rozehřejte olej a přidejte do něj cibuli, římský kmín,…
Porce masa po obvodu nasekáme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.Na oleji maso osmahneme dozlatova z obou stran a přendáme do pekáčku s vyšším okrajem. Na 2 porce jsem…
Kuřecí stehna rozdělte v kloubech a rozřízněte na dvě části. Maso osolte, opepřete a poprašte moukou. V pekáčku nebo v pánvi vhodné i do trouby rozpalte olivový olej, z…
Maso nakrájíme na menší kostky. Cibuli, mrkev, celer a slaninu nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci na oleji orestujeme nejprve cibuli, pak slaninu a poté česnek.…
Zpěníme cibuli na trošce oleje. Přidáme osolené a opepřené maso.Když je maso ,,šedé", tak přidáme bazalku a oregano, česnek, po chvilce přidáme plechovku rajčat. …
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, krevety vyloupeme a očistíme, chorizo nakrájíme na kolečka. Cibuli na jemné kostičky, papriku a celer na proužky. Nejprve na oleji…
Na trošce olivového oleje osmahneme společně slaninu, maso, cibuli, mrkev a celer dozlatova. Podlijeme červeným vínem, které necháme vyvařit. Poté přihodíme drcená…
Těstoviny uvaříme ve slané vodě.Osmahneme cibuli se slaninou s kapkou oleje, přidáme drcená rajčata a necháme provařit.Přidáme česnek a dle potřeby dochutíme solí a…
Žemli (rohlík) nakrájíme na plátky a zvlhčíme ji mlékem, dobře rozmělníme a pak vmícháme do mletého masa. Přidáme vejce, pepř, papriku a sůl Z masa utvoříme 8 válečků,…
Lilek nakrájíme na podélné tenoučké plátky, které posolíme a necháme asi půl hodiny vypotit.Poté je opláchneme, dobře osušíme, potřeme olejem a ugrilujeme.Připravené…
Dršťky vyperte ve studené vodě. Nakrájejte na kousky, dejte do studené vody a přiveďte k varu. Nechte vařit prudkým varem asi 2 minuty, propláchněte, sceďte a opětovně…
Nejprve pomocí odstraňovače jadřinců vydlabeme cukety. Dužinu nastrouháme nahrubo a smícháme s masem, rozdrceným česnekem, mletým kořením a osolíme. Směsí naplníme…
Koule můžeme buď péct v troubě - v tom případě troubu zapneme na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem. Nebo budeme koule smažit v pánvi a troubu nebudeme potřebovat…