Dušené vepřové s paprikami a fazolemi - párolt sertéspaprika és bab

Suroviny

0,8 kg libového vepřového
2 lžíce sádla
0,5 l černého piva
0,4 l drcených rajčat nebo pyré
1 čili paprička ptačí oko
1 jalapeňo
10 beraních rohů
1 velká červená paprika nebo 2 kapie
velké fazole hrst v suchém stavu
1 lžíce sladké maďarské paprikové pasty
sůl
cukr
vinný červený ocet

Postup přípravy receptu

  1. Den předem namočené fazole propláchněte a uvařte do měkka, trvá to asi hodinu a půl.

  2. Maso nakrájejte na menší medailonky a osolte. V hluboké pánvi rozhřejte sádlo a maso zprudka opečte. Zalijte pivem, přidejte rajčata, paprikovou pastu a celou papričku čili oko. Duste asi 30 minut.

  3. Papriku zbavte semínek a nakrájejte na širší proužky, jalapeňo na 1 cm kolečka a přidejte k masu. Beraní rohy přidejte v celku. Duste dalších 30 minut. Ochuťte solí, cukrem a octem.

  4. Vmíchejte vařené fazole. Případně dochuťte. Podávejte s pečivem.

Poznámka od kuchařky

Můžete použít nakládané beraní rohy a zalít lákem v bodě 2 a odpovídajícím způsobem upravit množství cukru, soli a octu. Vmíchejte je do směsi až na závěr s fazolemi a jen prohřejte.

Pokrm znám z Budapešti, víc než 20 let. Nevím, jak se jmenuje, ale Maďaři mu tak nějak říkali.

Komentáře k receptu Dušené vepřové s paprikami a fazolemi - párolt sertéspaprika és bab

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: dušená fazole s paprikou vepřové čili papričky vepřové medailonky budapešť vepřové s paprikou a fazolemi