Králičí ragú s červenou čočkou

Jiné maso Doba přípravy: cca1,5 hodiny s přípravou 4 názory

Jiné maso Doba přípravy: cca1,5 hodiny s přípravou 4 názory

Suroviny 3-4 porce

hřbet a přední stehna králíka
2 mrkve
kousek celeru
1 celá petržel
1 plechovka drcených rajčat s bazalkou (SUGO)
4 bobkové listy
20 kuliček barevného pepře
6 kuliček nového koření
6 kuliček jalovce
1/2 hrnku červené čočky
1 PL olivového oleje
1 malá bílá cibule
1 dl bílého vína (použila jsem dealkoholizované)
voda dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Králíka vykostíme, nakrájíme na větší kostky. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostky, cibulku nadrobno. Na oleji orestujeme cibuli se zeleninou dozlatova, přihodíme kousky králíka a ještě lehce orestujeme. Nakonec přisypeme koření,  zalijeme vínem a necháme dusit.

  2. Při dušení podléváme vodou dle nutnosti, dokud maso nezměkne. Až je maso měkké, přidáme celou plechovku rajčat s bazalkou, na zahuštění použijeme čočku. Jakmile čočka změkne můžeme podávat.

  3. Můžeme podávat jako samotný pokrm, ale můžeme podávat třeba s pečivem.

Poznámka od kuchařky

Králíka můžeme použít samozřejmě celého, případně nevykosťovat a pouze rozporcovat dle vlastní potřeby a chutě.

Komentáře k receptu Králičí ragú s červenou čočkou