

Králičí ragú s červenou čočkou
Suroviny 3-4 porce
- hřbet a přední stehna králíka
- 2 mrkve
- kousek celeru
- 1 celá petržel
- 1 plechovka drcených rajčat s bazalkou (SUGO)
- 4 bobkové listy
- 20 kuliček barevného pepře
- 6 kuliček nového koření
- 6 kuliček jalovce
- 1/2 hrnku červené čočky
- 1 PL olivového oleje
- 1 malá bílá cibule
- 1 dl bílého vína (použila jsem dealkoholizované)
- voda dle potřeby
Postup přípravy receptu
Králíka vykostíme, nakrájíme na větší kostky. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostky, cibulku nadrobno. Na oleji orestujeme cibuli se zeleninou dozlatova, přihodíme kousky králíka a ještě lehce orestujeme. Nakonec přisypeme koření, zalijeme vínem a necháme dusit.
Při dušení podléváme vodou dle nutnosti, dokud maso nezměkne. Až je maso měkké, přidáme celou plechovku rajčat s bazalkou, na zahuštění použijeme čočku. Jakmile čočka změkne můžeme podávat.
Můžeme podávat jako samotný pokrm, ale můžeme podávat třeba s pečivem.
Poznámka od kuchařky
Králíka můžeme použít samozřejmě celého, případně nevykosťovat a pouze rozporcovat dle vlastní potřeby a chutě.