Zelná polévka z hlávkového zelí
Recept ještě nebyl hodnocenNa kráječi na jemno nakrájíme zelí, přidáme nakrájený řapík, zalijeme množstvím vody asi 2 cm nad zelí a vaříme 10 minut. Zatím nakrájíme oloupanou klobásu na kolečka a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na kráječi na jemno nakrájíme zelí, přidáme nakrájený řapík, zalijeme množstvím vody asi 2 cm nad zelí a vaříme 10 minut. Zatím nakrájíme oloupanou klobásu na kolečka a…
Slaninku nakrájíme na kostičky a vhodíme do hrnce, ve kterém budeme polévku vařit. Osmahneme dokřupava. Cibuli nakrájíme nadrobno a přihodíme ke slanince. Smažíme…
Lilek-já použila jen jeden, nakrájíme na plátky cca 1/2 cm široké. Každý posolíme, necháme chvíli vypotit, pak je otřeme papírovou utěrkou. Upravené plátky opečeme…
Cibulku podusíme na oleji a postupně přidáme papriky a rajče. Jakmile papriky změknou, přidáme kukuřici a fazole, okořeníme. Tortillu dáme na chvíli do trouby, aby…
Do hrnce dáme rozehřát olivový olej. Oloupeme a nakrájíme nadrobno cibuli. Necháme zesklovatět.Mezitím na drobno nakrájíme česnek. Přidáme k cibuli a krátce, (cca 1…
Do většího množství osolené vroucí vody s lžíci oleje dáme vařit špagety.Na oleji zpěníme cibulku a přidáme maso. Až se maso zatáhne, přidáme tymián, koření na špagety,…
Nejdřív si uděláme ostrou směs z paprik, cibule, feferonek a rajčat. Cibuli zapěníme na oleji, přidáme papriky na nudličky a 2 feferonky. Posolit, popepřit a podusit do…
Na sádle orestujeme na hrubo nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou dunajskou klobásu, zalijeme šálkem vody a chvilku podusíme, poté do hrnce přidáme fazole …
Na oleji necháme povolit na kostičky nakrájenou slaninu a na ní orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájený zázvor a mrkev (já dělám malé nudličky na V…
1. Předehřejte si troubu na 140 stupňů. Slaninu nakrájejte na nudličky a v širokém, nejlépe litinovém kastrolu s kovovými uchy ji opečte na 3 lžících olivového oleje. Po…
Hovězí přední omyjeme a dáme ho hrnce s vodou, přivedeme k varu a poté vhodíme jeden sáček s kořením. Necháme bublat pod pokličkou, občas přilijeme vodu. Vaříme, dokud…
Mleté maso osolíme, opepříme, promícháme a necháme asi 10 minut odpočinout. Poté vypracujeme kuličky.V hluboké pánvi rozpálíme olej a kuličky ze všech stran orestujeme.…
Černou čočku propláchneme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme čistou vodou a vaříme v neosolené vodě cca 25 minut pod poklicí. Vody nedáváme příliš, aby se čočka…
Italové se bez rajčatového suga neobejdou, neboť tvoří základ italských rajských omáček. Recept je vhodný k těstovinám, když je zahuštěný tak jako základ na pizzu, nebo…
Musaka je pokrm ze slunného Řecka, sice náročnější na přípravu, odměnou vám však bude chuťově vyvážená směs mletého masa, brambor, lilku, cuket a rajčat, vrstvené v…
Lehký závan indické kuchyně pocítíme v tomto kari z cizrny a rajčat. Na jeho přípravu můžeme cizrnu předem uvařit nebo použít již konzervovanou. Kari je kompletním…
Tento recept ze středomořské kuchyně, známý také jako "Melanzane alla Parmigiana," je oblíbený pro svou jednoduchost a intenzivní chuť. Plátky lilku se zapékají ve…
Těstoviny s jednoduchou omáčkou z lilku, rajčat a česneku připravíme snadno během chvilky. Jde o lehké a chutné jídlo, které ještě doladíme balkánským sýrem a voňavou…
Když je to čertovo, má to být pikantní. A taková je i tato směs z mletého masa, které dodáme pálivost chilli papričkou a česnekem. Vše doladíme ještě omáčkou z rajčat a…
Jedno z nejjednodušších jídel oceníme zejména v horkých letních dnech. Uvařené těstoviny doplníme zeleninovou omáčkou z cukety a rajčat, které dochutí česnek a…
Boloňská omáčka nemusí být vždy jen s masem. Tato verze s červenou čočkou je rychlá, sytá a chutí překvapivě blízká té klasické. Zeleninový základ s čočkou, dušený ve…
Ratatouille s bylinkami je francouzská klasika, která vás okouzlí jednoduchostí a bohatou chutí. Pokrm je plný čerstvé zeleniny, jako jsou rajčata, lilky, cukety a…
Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na hrubo, přidáme zeleninu a pórek nakrájený na kolečka, zelí, mírně podlijeme a dusíme asi 10 minut.Směs vlijeme do vývaru, přidáme…
Z mouky, vody, droždí, soli a oleje vypracujeme těsto. Pokud pospícháme, dáme těsto vykynout do tepla, avšak nejlepší je nechat těsto kynout pomalu v ledničce alespoň 24…