Maďarská rybářova polévka Halászlé
Recept ještě nebyl hodnocenPředem z odřezků ryb (měla jsem v mrazáku z vánočních kaprů, mohou být i hlavy, ale já je nepoužívám) uvaříme mírně osolený vývar a přecedíme přes husté sítko.Do hrnce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Předem z odřezků ryb (měla jsem v mrazáku z vánočních kaprů, mohou být i hlavy, ale já je nepoužívám) uvaříme mírně osolený vývar a přecedíme přes husté sítko.Do hrnce…
Máte rádi pikantní jídla? Katův šleh je maso na zeleninovém podkladu a určitě vám bude chutnat. Doporučujeme podávat s bramborami, bramboráčky či topinkami a máte…
Jemně pikantní hovězí ragú s výraznou chutí paprik a rajčat je skvělým způsobem, jak zužitkovat vařené hovězí maso z polévky. Stačí mu jen pár minut na plotně a máte…
Maso nakrájejte na plátky o šířce cca 0,5-1 cm a zlehka je naklepejte. Osolte, okořeňte a promíchejte s 2-3 lžícemi oleje. Nechte marinovat přes noc v uzavřené nádobě v…
1/2 sáčku těstovin - uvařit podle návodu, 2 vejce - vařená, 1 malá majonéza místo majonézy můžete dát bílý jogurt, 15 dkg jemného salámu nastrouhat, 3 rajčata…
Máte rádi pikantní směsi na topinky? Zavařte tuto ďábelskou směs z papriky, rajčat, česneku, feferonky a vepřového bůčku a budete mít pomazánku vhodnou na rychlou večeři…
Krůtí maso můžete připravit na mnoho způsobů. Je vyzrálejší a mnohem chutnější než jiné druhy drůbežího masa. Odležením zkřehne i velký kus stehna a po upečení se…
Maso, pokud je třeba, odblaníme. Uděláme pár lehkých zářezů, osolíme a opepříme. Necháme chvíli odležet.Mezitím nakrájíme zeleninu na kousky a bylinky na drobno.…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme a nakrájíme na kousky. Papriku a…
Jednoduché a rychlé recepty jsou praktické zejména ve chvílích, kdy potřebujeme něco vydatného a nemáme času nezbyt. Velmi oblíbené jsou masové směsi a la čína. Během…
Receptů na lehké, svěží jídlo, které je během chvíle hotové, není nikdy dost. Vyzkoušejte tyto špagety s rajčatovou omáčkou, ochucenou česnekem a bazalkou. Na závěr…
Na opravdu skvělé cibulové kroužky už nemusíte chodit do restaurace. Jejich příprava je velmi snadná a úspěch tkví ve správně namíchaném těstíčku a rychlém, rovnoměrném…
Lehký salát, s čínským nádechem, je nejen vděčným obědem do práce, ale i večeří. Salát s restovaným kuřecím masem v zajímavě kořeněném těstíčku s lehce pikantním…
Sezóna grilování a venkovních dýchánků už skončila, ale to nevadí. Výtečný a šťavnatý burger si můžete připravit i doma na obyčejné pánvi. Sáhněte tentokrát po vepřovém…
Pokud chcete něčím pohostit nečekanou návštěvu, je tento rychlý závin ideální volbou. Listové těsto stačí potřít kečupem a poklást sýry a salámy, případně i rajčetem.…
Máte chuť na špagety s rajčatovou omáčkou posypané sýrem? Vyzkoušejte tento snadný recept na omáčku s mletým masem dochucenou paprikou, žampiony, bazalkou a zjemněnou…
Brambory uvaříme a nakrájíme na plátky, které klademe do olejem vymazaných zapékacích misek. Použijeme asi 2/3 brambor. Plátky libovolného vepřového masa si okořeníme a…
Kuře se smetanovou paprikovou omáčkou milují nejen děti, ale také dospělí. Oblíbená klasika, podávaná s houskovým knedlíkem nebo těstovinami, krásně zasytí a vaši…
Tradiční balkánskou pochoutkou je djuveč s neodolatelnou kombinaci jemného koření, čerstvé zeleniny a šťavnatého masa. K tomuto sytému jídlu, které si vás podmaní svojí…
Kuřecí v rajčatové omáčce je lahodný pokrm, který spojuje šťavnaté kousky kuřecího masa s bohatou a aromatickou rajčatovou omáčkou. Rajčatová omáčka, obohacená o bylinky…
Pasta al pomodoro je klasické italské jídlo z těstovin, rajčat, olivového oleje a bazalky. Vyzkoušejte ho připravit podle tohoto receptu a jistě si toto svěží a…
Recept na rychlou rajčatovou polévku přijde vhod, když nemáme dostatek času. Připravit ji zvládnou i ti méně zdatní, postačí pouze orestovat cibuli, přidat rajčata,…
Roláda nemusí představovat pouze piškotové těsto s lahodným krémem a bohatým zdobením. Vyzkoušet můžete i roládky naslano, třeba z toustového chleba. Plnění a zdobení je…