Sýrovo-bramborové placky s římským kmínem
Recept ještě nebyl hodnocenBramborové placky jsou jednoduchá klasika, která neomrzí. Při pečení zezlátnou a krásně provoní celou kuchyň. Pro skvělou chuť do nich přidáme i Lučinu, petrželku a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bramborové placky jsou jednoduchá klasika, která neomrzí. Při pečení zezlátnou a krásně provoní celou kuchyň. Pro skvělou chuť do nich přidáme i Lučinu, petrželku a…
Indická kuchyně je plná pestrých chutí a vůní. Pod názvem sabdží se ukrývá pokrm z květáku, dušené zeleniny a brambor, který můžeme podávat s rýží nebo plackami. Sabdží…
Obě mouky smíchejte se solí, udělejte doprostřed důlek a vlijte do něj vlažnou vodu. Ve vodě rozmíchejte sušené droždí, nechte chvíli odstát a poté zpracujte spolu s…
Tekvicu očistíme, vyberieme jadrá a dužinu narežeme na kocky. Semená horčice, koriandra, rascu a chilli papričku zomelieme ( rozdrvíme v mažiari ). Zmiešame s kurkumou…
Smažené jarní cibulky obalené v křupavém pikantním těstíčku jsou ideální pohoštění na večírky. Podáváme je teplé, spolu s jednoduchým dipem z tvarohu a smetany, do…
Mouku nasypte do mělké misky nebo hlubokého talíře. Dochutíte ji solí a pepřem. V ochucené mouce obalíte důkladně steaky a přebytečnou mouku oklepte.Na lžící rozehřátého…
Cizrnu den předem namočte a druhý den ji v nové vodě uvařte doměkka. Maso vložte do misky, zalijte asi 1-2 lžícemi olivového oleje a přidejte pár nasekaných lístků…
Pohanku propláchněte, vložte do hrnce, přidejte špetku soli a zalijte horkou vodou. Vařte 20 minut, dokud pohanka nezměkne. Pokud po uvaření v hrnci zbývá ještě voda,…
Plněné brambory jsou jednoduché na přípravu a navíc je můžeme připravit pokaždé jinak, stačí změnit náplň. Tentokrát je naplníme pikantní směsí dušeného masa a poté…
Pokud čatní připravujeme z celých arašídů (varianta a), arašídy oloupeme, nasucho opražíme, až než lehce zezlátnou a rozvoní se, a po vychladnutí rozmixujeme na hladký…
Do rozehřáté hluboké pánve dáme přepuštěné máslo a olej, přidáme nasekanou cibuli, podrcený kmín a restujeme cca 5 minut do změknutí cibule.Přidáme nastrouhaný zázvor,…
Na oleji osmažíme na kocky pokrájanú cibuľu, po chvíli pridáme paradajky pokrájané na drobno (môžeme zbaviť šupky, ja osobne to nerobím), pokrájanú papriku, pretlačíme…
Propláchneme rýži a dáme ji vařit - vody cca 2,5 násobku objemu - cca 20 minut, citronovou kůru přidáme na poslední chvíli. Osolíme.Čočku vaříme cca 12 minut doměkka,…
Chutná a vydatná jídla nemusí nutně vždy obsahovat maso. Vyzkoušejte tuto vegetariánskou verzi tikka masaly s opečenými žampiony. Celý dům vám rozvoní exotické koření a…
S podzimem přichází také sezóna dýňových polévek. V tomto receptu je k dýni přidána i mrkev, zázvor a koření. Lahůdkové droždí pak polévce zvýrazní chuť a dodá jí živiny…
V chladném období je dobré vyhledávat pokrmy, které nás i vnitřně zahřejí. Takovým může být bezesporu tato zeleninová vegetariánská směs s cizrnou, zázvorem, mrkví a…
Sem tam bychom měli svůj jídelníček odlehčit a dopřát si i bezmasý pokrm. Plnohodnotnou alternativou pak může být toto zeleninové kari. Květák s kořením je uvařen ve…
Orientální grilovaná kuřecí prsa jsou exotickým a chutným pokrmem, který vás přenese do srdce Východu. Kuřecí prsa marinovaná v aromatické směsi citronu, zázvoru a…
Jídla z čočky jsou mnohdy nedoceněným zdrojem kvalitních bílkovin. Připravte ji chutně a zcela jinak, než tradičně “nakyselo”. Můžete pohladit chuťové buňky i navnadit…
Pikantní kuskus s lilkem a hlívou je exotické a výživné jídlo, které zaujme svou bohatou kombinací chutí a vůní. Jemný kuskus se skvěle doplňuje s pečeným lilkem,…
Zjistěte, co mají všichni na žlutavých kráskách podzimu! Přichystejte z nich skvělý salát, ochucený a vonící římským kmínem, doplněný křenovým smetanovým dipem. Budete…
I čistě vegetariánský recept může být velmi chutný, doslova vymazlený do poslední špetky vsypaného koření. Křupavé blanšírované fazolky, syté kroupy, nasládlá pečená…
Kombinace chilli, zázvoru a kurkumy je doslova bombou na zimu. Toto trio najdete v lahodné prohřívací a syté polévce z červené čočky, kterou doplní i další zelenina a…
Lahodnou zeleninovou směs v omáčce provoněné tymiánem připravíme během chvilky. Vychutnáme s v ní pestrou směs zeleniny a žampiony. Kromě aromatického tymiánu pokrm…