Falafel z červené řepy s mátou a kuskusem

Susa Kuchařka: Susa

1 plech Bezmasá jídla 4 názory

Suroviny

1 plechovka cizrny (můžete použít i suchou cizrnu, kterou necháte nabobtnat přes noc ve vodě)
1 uvařená červená řepa
1 cibule
2 lžíce sezamových semínek
1 vejce
1 lžička mletého římského kmínu
1/2 lžičky sušeného zázvoru
mouka na zahuštění (použila jsem špaldovou)
kuskus
šťáva z 1/2 citrónu
1 lžíce medu
čerstvá máta
4 lžíce olivového oleje
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu bez vody, nakrájenou červenou řepu, nakrájenou cibuli a sezamová semínka vhodíme do mixéru a rozmixujeme na jemnou hmotu. Přidáme vejce, kmín, zázvor, sůl a mouku (množství mouky závisí na velikosti řepy, kterou jste použili).

  2. Těsto by mělo mít takovou konzistenci, aby Vám šly rukou tvarovat kuličky.

  3. Kuličky klademe na plech vyložený pečícím papírem. Já jsem si ho ještě trošku potřela olivovým olejem.

  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C, cca 30 minut.

  5. Mezitím si do mísy nasypeme kuskus, zakápneme olivovým olejem, přidáme citronovou šťávu, med a zalijeme malým množstvím horké vody. Přikryjeme pokličkou a necháme kuskus nasáknout.

  6. Upečený falafel naservírujeme na talíř a podáváme s kuskusem, do kterého jsme nasekali čerstvou mátu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 108 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Falafel z červené řepy s mátou a kuskusem

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    Surový namočený a rozmixovaný cícer ma schopnosť držať fašírky pohromade. Ak ho moc nezriedite s vodou pri mixovaní tak netreba anivajíčko. A potom to predsa nechate upiecť takže sa už neje surový....

    Odpovědět

  • martina martina(neregistrovaná)

    myslím, že konzumace syrových luštěnin se moc nedoporučuje,obsahují toxiny a mohou působit trávicí potíže ( hlavně tedy fazole)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    tejaja:Terezka, ja falafel robím zo surového cíceru, ale chce to namočiť naozaj na 24 hodín, vodu vymením aspoň raz, ak je teplo.
    http://www.toprecepty.cz/recept/38501-falafel----j...

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    recept sa mi páči, len si chcem upresniť ten cícer. V konzerve je samozrejme varený. Namočený cícer varený nie je. Netreba ho najprv tiež uvariť alebo stačí len namočený ?;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: falafel z červené řepy falafel a cervena repa recept salat z cervene repy s kuskusem červená řepa s kuskusem burger z červené řepy a cizrny polévka z červené řepy s kuskusem salát z červené řepy a luštěnin falafel z řepy

Zapomněl/a jsem heslo