Chlazený černý čaj na horké dny s ovocem, mátou a citronem
Recept ještě nebyl hodnocenSáčky černého čaje zalijeme 1,5 l vroucí vody. Čaj necháme vylouhovat a počkáme cca 20 minut až vychladne. Po této době sáčky odstraníme. Mezitím si nakrájíme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sáčky černého čaje zalijeme 1,5 l vroucí vody. Čaj necháme vylouhovat a počkáme cca 20 minut až vychladne. Po této době sáčky odstraníme. Mezitím si nakrájíme na…
Nálev: Do hrnce vysypu oba sáčky, přidám ocet, 2 litry vody a pečlivě rozmíchám, povařím asi 3 minuty, pak přidám výše jmenované koření a bylinky a sůl, cukr dle chuti -…
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme.Na drobně pokrájeném špeku osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i…
Polévka: Brambory očistíme, nakrájíme na větší kostky, dáme do hrnce a zalijeme vývarem. Pak přidáme do hrnce očištěné, nakrájené a oprané houby (sušené předem…
Nejprve si smícháme hořčici s propasírovaným česnekem, přidáme plátek másla a nasekaný čerstvý rozmarýn. Pak si naklepeme řízky, vnitřek, kde budeme plnit potřeme…
Brambory omyjeme, osušíme a pečeme ve slupce 40-50 minut /podle velikosti brambor / na 180 stupňů. Poté je vyndáme, necháme na chvíli vychladnout a podélně rozřízneme…
Maso nakrájíme na kostky a opepříme. Rozehřejeme lžíci oleje a maso prudce orestujeme. Pak maso vyndáme a odložíme stranou. Do hrnce přilijeme lžíci oleje a zpěníme…
Na oleji si orestujeme nakrájená játra. Přidáme šunku, žampiony, papriky, rajče (vše na malé kostičky), bob.list, bylinky, chilli, balsamiko a podlijeme vínem. Restujeme…
Omyté a osušené maso osolíme a opepříme. Mléko smícháme s olejem, česnekem, bylinkami a kořením.Stehna v ochuceném mléku důkladně promícháme. Necháme uležet, nejlépe do…
Troubu jsem si dala vyhřát na 170°C. 2 remekiny o průměru 9cm jsem si vymazala máslem. V míse jsem pomocí šlehače smíchala všechny ingredience až na vejce. Až byla…
Krůtí prsa odblaníme. Ve středu nožem vyřízneme kapsu, kterou vysypeme solí, pepřem, částí tymiánu. Lžící naplníme brusinkami a sepneme párátky. Povrch ještě posolíme a…
Z mouky, vody a soli umícháme hladké těsto. Rozehřejeme pánev a těsto na ní rozetřeme, pozvolna upečeme „palačinku“ – obracíme párkrát z obou stran. V pánvi rozehřejeme…
Lžíci olivového oleje rozehřejeme, kuřecí kostky osolíme, opepříme a opečeme na oleji dozlatova, asi 3 minuty. Můžeme přihodit snítku čerstvého tymiánu. Maso po opečení…
Kuřecí maso má spoustu rozličných využití. Čistě masové špízy budou díky marinování křehké, šťavnaté a krásně voní po tymiánu. Nejlépe si je vychutnáte s jogurtovým…
Suroviny na marinádu smícháme dohromady a lehce pomačkáme, aby se chutě propojily mezi sebou a pustily trošku šťávy. Do vzniklé marinády přidáme oloupané krevety,…
Grilovací sezóna se zvolna začne rozbíhat. Udělejte si zahřívací kolo s grilovanou klasikou - jemným plísňovým sýrem. Doplněný o grilovací koření, bylinky a šunku vás…
Jako první jsem připravila těsto. V míse jsem smíchala všechny suroviny na těsto a promíchala nožem, aby se těsto zbytečně nezahřívalo. Na zadělání těsta ručně, pak…
Dědo, ty jsi hodnej, pohodil hlavou náš puberťáček Vojtíšek. Já, hodnej a proč ? Ty jsi nám koupil jibičku, pravil pubertálním slangem, tím nám myslel i ségru Verunku.…
Vepřové maso s máslem zjemněnou šťávou dobře ladí k šťavnatému hrášku. Ztracené vejce na talíři je chuťový bonus k tomuto pokrmu. Vyzkoušejte kombinaci surovin dle…
Kýtu si naklepeme na hodně tenké plátky, pokud možno do kulatého tvaru. Osolíme, opepříme. Mleté maso spojíme se žloutkem, troškou soli, rohlíkem a rozmarýnem. Játra si…
Dáme vařit rýži, jak jsme zvyklí. Než se rýže uvaří, oškrábeme brambory, nakrájíme je na menší kousky a uvaříme do měkka s rozmarýnem a kmínem v mírně osolené vodě.…
Klíčem k výborné chuti grilovaného masa je dobrá marináda a dlouhá doba marinování masa. Lehce pikantní papriková marináda z červeného vína dodá masu tu správnou…
Krkovičku nakrájíme na 1 cm pruhy, játra překrojíme na 2 kusy, uzené na kostky, uděláme marinádu z rozmarýnu, tymiánu, citronové šťávy, gyrosu, pepře a soli, zalijeme…
Nakrájený česnek a šalotku s přidáním pokrájeného rozmarýnu necháme zesklovatět, přidáme krevety, které během opékání jednou obrátíme. Celková doba opékání je asi tak 10…