Krůtí srdce na kmínu s kapií

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 60 minut 6-8 porcí Pokrmy z vnitřností 7 názorů

Suroviny

750 g krůtích srdcí
2 větší cibule
1 sklenice zavařené kapie
1 PL kmínu
masox
vepřové sádlo
hladká mouka
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěném sádle v hrnci osmahneme do hněda na jemno nakrájené cibule.

  2. Krůtí srdce zbavíme vrchní tučné části, a podélně rozkrojíme na čtvrtiny. Naporcovaná srdce dobře propláchneme, abychom odstranili případné zbytky sraženin krve.

  3. Propláchnutá srdce přidáme do hrnce k opečené cibuli a zprudka orestujeme společně s kmínem, který jsme si rozdrtili v hmoždíři. Takto čerstvě rozdrcený kmín neskutečně voní a svědčí pokrmu.

  4. Podlijeme vodou tak, aby se maso dusilo. Okořeníme solí, pepřem a vložíme jednu kostku masoxu.

  5. Dusíme cca 60 minut na menším plameni.

  6. Mezitím si nakrájíme zavařenou kapii na proužky.

  7. Jakmile je srdce měkké, šťávu zahustíme rozmícháním trošky hladké mouky ve vodě.

  8. Vložíme proužky kapie a jen velmi lehce provaříme cca 10 minut. Podáváme s bramborem.

Poznámka

Lze použít i čerstvá kapie - ale zavařená v nálevu má svoji specifickou a u nás doma velmi oblíbenou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 98 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí srdce na kmínu s kapií

Tématické fráze: krůtí srdce krůtí srdce recepty krůtí srdce recept recepty krůtí srdce recept na kruti srdce krůtí srdce na smetaně recept krůtí srdce recepty na krůtí srdce krůtí krev zavařená kapie srce na smetaně kruti srce na paprice recept kruti srce pokrmy z kapie recept na krůtí krev krůtí krev recepty na krůtí srdíčka recept na pokrm z krůtích srdcí srnčí srdce krůtí srdce na recepty

Zapomněl/a jsem heslo