Rychlé křehké pagáčiky

amalia Kuchařka: amalia

Slané pečivo 10 názorů

Suroviny

500 g polohrubé mouky
150 g domácí vepřového sádla (vepřové sádlo)
100 g másla
250-300 g jemného tvarohu
1 velké vejce
1 čl sody
špetka soli
špetka cukru
hrubozrnná mořská sůl na posypů
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do misy preosejeme múku, premiešame s čerstvou domácou masťou a zmäknutým maslom (môže byť Hera).

  2. Potom pridáme vajce, tvaroh, jedlú sódu, soľ a cukor. Vypracujeme homogénne cesto, misu zakryjeme a uložíme aspoň na hodinu do chladu.

  3. Z oddýchnutého cesta odtrhávame kúsky vo veľkosti vlašského orecha a ukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Treba ich dávať trošku ďalej od seba, pri pečení naskočia.

  4. Pagáčiky jemne potierame mokrou rukou a druhou rukou ich súčasne posypávame hrubou morskou soľou.

  5. Pečieme dozlatista v rúre predhriatej na 180°C. Do cesta pridávame trochu masla preto, lebo masť je jemnejšia a pagáčiky by boli príliš krehké a mohli by sa drobiť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Rychlé křehké pagáčiky

Tématické fráze: krehké syrové pagáčiky slané rychlé pagáčiky rychlé pagáče rychlé sýrové pagáčky slávnostné slané pečivo křehké sýrové pagáče křehké rychlé pečivo top recepty na rychlé křehké pečivo pagáčiky