Oplatkové řezy se sušeným ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenNepečené cukroví je velmi oblíbené a má neskutečně mnoho podob. Zkuste oplatkovo-čokoládovou dobrotu z našeho receptu. Jako náplň můžete využít od oříšků po sušené…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nepečené cukroví je velmi oblíbené a má neskutečně mnoho podob. Zkuste oplatkovo-čokoládovou dobrotu z našeho receptu. Jako náplň můžete využít od oříšků po sušené…
Ať už na popíjení při vánočních filmech, na silvestrovskou párty nebo třeba jako jedlý dárek, na to vše je domácí likér správným adeptem. Nenechávejte však jeho přípravu…
Raffaelo z pudinku je lahodný dezert, který kombinuje krémovou jemnost pudinku s exotickou chutí kokosu. Tento jednoduchý recept připomíná oblíbenou cukrovinku a do…
Medový dort je velmi oblíbený pro svou jednoduchou přípravu, vynikající chuť a v neposlední řadě i proto, že je ho možné péci několik dní dopředu. Jednotlivé pláty jsou…
Křehké a jemné kuličky Rafaello s lískovými oříšky jsou dokonalou domácí pochoutkou pro milovníky kokosových dezertů. Lahodná směs Salka a kokosu ukrývá v každé kuličce…
Nepečené kuličky, na které si sami upečete korpus a ušleháte krém. Jsou sice trochu pracnější, ale jejich chuť to bohatě vynahradí. Uvnitř jsou plněné krémem ze…
Vosí hnízda z piškotového těsta s máslovým krémem jsou stálicí na štědrovečerním stole. V tomto receptu se krém připravuje z vařeného žloutku, proto je ideální pro ty,…
Včelí úlky s karamelovým krémem vykouzlí na svátečním stole pravou vánoční atmosféru. Opojná kombinace rumu, piškotů a másla je jednoznačně jednou z nejoblíbenějších,…
Spojte bohatou chuť karamelu s jemností mléčné pěny a připravte si domácí karamelový likér. Skvělý tip pro chladné večery nebo na sváteční chvíle s rodinou a přáteli.…
Karamelový likér ve stylu Baileys, je sladký a sametově jemný nápoj, který si zamilujete na první ochutnání. Spojení smetany, mléka a alkoholu vytváří dokonale lahodný…
Salko vaříme v zavřené plechovce 2 hodiny.Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme smetanu, necháme ještě chvilku šlehat (3-5 minut). Krém vaříme ve vodní lázni do…
Nejsnadnější kokosové kuličky jen ze 3 základních ingrediencí vás překvapí svou chutí. Části těsta navíc můžete obarvit oblíbenými gelovými barvami a vytvarovat z nich…
Domácí malinová zmrzlina příjemně osvěží v horkých letních dnech. Maliny dodají zmrzlině výraznou barvu, příjemnou kyselkavost a přirozenou sladkost. Jednoduchý recept,…
V míse si ušleháme bílky s polovinou cukru, na hustý sníh, v druhé míse si ušleháme žloutky s vanilínovými cukry a zbylou polovinou cukru. Pořádně vyšleháme asi 20…
Korpus: Bílky našlehat a postupně vsypávat půlku cukru, druhou polovinu cukru vyšlehat se žloutkama a pomerančovou kůrou do pěny. Potom postupně zašlehávat olej, pak…
ČOKOLÁDOVÝ KORPUS: Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem třeme do běla, potom postupně přimícháme horkou vodu a polohrubou mouku, do které jsme zamíchali prášek do…
KORPUS: Žloutky oddělíme od bílků. Cukr, olej a žloutky ušleháme. Po chvilce přidáme rum a zamícháme. Poté přidáme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. A…
Listové těsto rozdělíme na čtyři kusy, vyválíme na pomoučněné /hl. mouce/, dáme na plech a propícháme vidličkou-4 placky, každá zvlášť. Péct do růžova a nechat…
SE SHAKEREM: Oloupaný banán rozmačkáme (např. lžicí) vhodíme do shakeru a zalijeme mlékem a pro štěrcháme. Poté dosladíme dle chuti a znovu zaštěrcháme. BEZ SHAKERU: …
Ve vodní lázní - nad párou - v misce rozpustíme máslo, přidáme cukr, med, vejce a smetanu.Stále mícháme, než začne směs trochu houstnout - cca 5 minut.Vlijeme do misky,…
Smíchat suroviny dohromady. Na plech dáme pečící papír a na něj lžičkou děláme menší hrudky.
V kastrůlku rozpustíme tuk a vše ostatní přidáme.Důkladně vše smícháme,aby byla hmota celistvá.Lžičkou plníme připravené papírové košíčky a zdobíme mandlí.Necháme…