Kuřecí na celeru, jablkách a šalvěji
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji zpěníme cibuli se slaninou, přidáme na kostky nakrájená kuřecí prsa, osolíme a opečeme. Poté k masu vložíme celer a jablka pokrájená na kostičky, šalvěj a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji zpěníme cibuli se slaninou, přidáme na kostky nakrájená kuřecí prsa, osolíme a opečeme. Poté k masu vložíme celer a jablka pokrájená na kostičky, šalvěj a…
Tortellini uvaříme ve slané vodě a scedíme.V hlubší pánvi rozpustíme máslo, vhodíme celé lístky šalvěje, lehce je orestujeme a přihodíme okapané těstoviny.Promícháme a…
Kuřecí maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na proužky, šalotky, pokud jsou hodně malé, necháme vcelku, větší překrojíma na půl. Spolu se…
Klobásky nakrájíme na velikost soust, cibuli na proužky, celer také a jarní cibulku na kolečka.Šalvěj posekáme.Na oleji opečeme nejprve klobásky, přidáme cibuli, šalvěj…
Dvě hodiny před tím, než začneme kachnu péct, ji vyndáme z lednice, aby měla pokojovou teplotu. Nadrobno pokrájíme jablka a cibuli, stejně tak i očištěnou rebarboru. …
Jistě netradiční kombinace chutí dosáhne toto pečené kuře. Plátky másla, které vložíme pod kůži kuřete, proložíme lístky čerstvé šalvěje. Před pečením pak doplníme ještě…
Vejce, citronovou šťávu, olej, sůl, pepř a bylinky rozmixujeme na kaši. Ryby namočíme v bylinkové směsi, obalíme v žitné mouce a smažíme na oleji nebo (zdravěji) pečeme…
Morčacie stehno som umyla, osušila. Na panvicu som dala na kocky nakrájanú slaninu. Keď slanina uvoľnila tuk, vložila som stehno a zo všetkých strán so opiekla. Pridala…
Pokud stále hledáte skvělé pohoštění na silvestrovskou oslavu, vinné klobásky ve slanině jsou skvělou variantou. Příprava je velmi jednoduchá a pochutnáte si vy i vaše…
Dáme vařit rýži dle našich zvyklostí.Smícháme citronovou kůru, trošku šťávy, šalvěj, papričku a česnek v malé mističce a necháme chvíli odležet. Prsa osolíme, opepříme a…
Hovadzie maso odblanime a nakrajame na rezne cca 1cm hrube. Pokorenime cerstvym drvenym korenim a dame rychlo opiect na olej.Na drobno nakrajanu slaninku, cibulu, cesnak…
Vepřová líčka s žampionovou omáčkou mají díky šajvěji výraznou a lahodnou chuť, která je zjemněná smetanou. Pokrm se hodí spíše pro slavnostnější příležitosti a skvěle…
Líčka osolíme a opepříme.Na oleji nebo sádle je zprudka opečeme z obou stran, přidáme sušené houby, šalvěj, zelený pepř a nejprve zalijeme octem balsamico.Necháme…
Netradičně pečené kuře v mléce, nejen krásně voní po šalvěji, ale ještě lépe chutná. Šťavnaté maso se krásně v ústech rozpadá. Podáváme jej ideálně s brambory, přelitými…
Plátky masa mírně naklepeme, potřeme hořčicí, poklademe plátky slaniny, kousky uvařených vajec, červené papriky a okurek.Okořeníme solí a pepřem, posypeme…
Lilek nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme 20-30 minut vypotit. Cibuli nakrájíme na kolečka. V kastrůlku rozpustíme cukr na světlý karamel, vlijeme červené víno,…
Maso nakrájíme na plátky, které zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Sušenou šunku a rajčata nakrájíme na nudličky, šlavěj posekáme nebo necháme lístky vcelku, na tom…
Toto chutné bezmasé jídlo uvaříme během chvíle. Knedlíky připravíme z bramborového těsta, do kterého přidáme špenát, sýr a tvaroh, a navíc ho ochutíme česnekem. Podáváme…
Na oleji zpěníme cibuli a přidáme dýni, kterou jsme zbavili semen a nakrájeli na kostičky. Osmahneme, okořeníme a dusíme doměkka, před koncem dušení přidáme protlak a…
Líčka kuchyňsky upravíme, překrájíme na plátky a okraje nařízneme. Řádně opepříme a posypeme sušenou šalvějí.Do vhodné pánve dáme sádlo, rozpálíme a maso zprudka…
Úhoře staženého z kůže naporcujeme asi na 6 cm dlouhé dílky, osolíme, lehce opepříme a okmínujeme. Spolu s plátky másla ho naskládáme do pekáčku a posypeme nadrobno…
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Poklademe plátky šunky, pokrájenými sušenými rajčaty a lístky šalvěje. Srolujeme a upevníme provázkem. Na oleji roládky opečeme ze…
1) Všechny ingredience zamícháme a rozmixujeme. Podáváme s pečivem či jako dip k čerstvé zelenině.
Kapra nasolíme, zakapeme citrónovou šťávou, proložíme šalvějí a necháme alespoń 2 hodiny odležet. Pak rybu obložíme anglickou slaninou, uložíme do vymaštěného pekáčku …