

Špenátovo-bramborové knedlíky
Suroviny
- Knedlíky:
- 4 ve slupce uvařené brambory
- 350 g špenátu
- 250 g jemného tvarohu
- 100 g strouhaného sýra
- 100-150 g polohrubé mouky
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- 4 prolisované stroužky česneku
- Šalvějové máslo:
- 100 g másla
- 5 lžic čerstvé šalvěje nebo asi 15 lístků sušených
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Špenát necháme rozmraziť a odkvapkať. Zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle. Zo špenátu, zemiakov a ostatných ingrediencií vymiešame cesto. Múky dávame len toľko, aby sa dali tvarovať knedlíky, ale cesto nemá byť tuhé.
Mokrými rukami formujeme gule s priemerom asi 5 cm a vo vriacej osolenej vode ich na slabom ohni varíme asi 8 minút (vyskúšame jeden či je uvarený). Knedlíky vyberieme a necháme otiecť.
Maslo v malom kastróliku zotopíme, pridáme nadrobno nasekanú šalviu a za stáleho miešania 2 minúty povaríme. Odkvapkané knedlíky uložíme na tanier a prelejeme šalviovým maslom.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Špenátovo-bramborové knedlíky
-
Terezko - moc se mi to líbí, s tím šalvějovým máslem to musí být opravdu dobrota
- ukládám a posílám +
-
Terezko, super knedle!!
-
Terezko
knedlíky super
špenát doma milujem
a zelený čtvrtek se mílovými kroky blíží a velikonoce vyhlíží
, mezi oblíbené jsem je uložila, 4.tého boďana udělila
-
+4
-
Babička dělávala podobně vypadající šišky s kopřiv ,byly dobré a tyto vypadají podobně, vyzkouším a dávám bod
-
ukládám
-
BILKOVAI, je to samostatné jedlo, špenátové knedlíky poliate šalviovým maslom.
-
Papričko, je tam špenát + tvaroh, takže do zelena
A zelená ukľudňuje
-
To vypadá velmi zajímavě. K čemu se to podává? Říkám si, že by to šlo k nějaké pečeni se šťávou
Každopádně máš boda
-
Barvu to má zvláštní, ale bude to určitě moc dobré.
Bohužel manžel mi to jíst nebude (nejí nic, co má zelenou barvu
- to má asi z vojny
). Já s klukama bychom si ale určitě pochutnali. Ukládám na vyzkoušení.