Fazolová polévka s vepřovým srdíčkem
Recept ještě nebyl hodnocenFazuľu namočíme.Srdiečko nakrájame na plátky a dáme do misy. K mäsu pridáme na pásiky nakrájanú papriku, paradajky narezané na kocky, nadrobno narezanú cibuľu,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Fazuľu namočíme.Srdiečko nakrájame na plátky a dáme do misy. K mäsu pridáme na pásiky nakrájanú papriku, paradajky narezané na kocky, nadrobno narezanú cibuľu,…
Z vody, octu, cukru, sacharinu, soli, bobkového listu, nového koření a pepře svaříme nálev a necháme zchladnout.Okurky opereme, očistíme mrkev, cibuli, kopr.Do čistých…
Jahňacie mäso prešpikujeme slaninou, okoreníme a osolíme. Uložíme do pekáčika, posypeme rozmarínom, polejeme olejom. Priložíme bobkový list, nové korenie, borievky a…
Gigant i řepu okrájíme a nastrouháme. Samozřejmě každé zvlášť. Kdo má techniku, tomu se ušetří čas a síly - já musel ručně.Připravíme lák a ještě teplým zalijeme…
Ryby upravíme na delší plátky a zamotáme okurku, papriku, zelí a sepneme párátkem nebo ovážeme nití.Naskládáme do sklenice a zalijeme teplým (ne horkým) nálevem,…
Nejprve připravíme cuketu. Škrabkou na brambory ji nakrájíme na tenké nudličky. Kuchyňskou utěrkou z ní vymačkáme přebytečnou vodu.Na rozehřátý tuk nasypeme hořčičné…
V rozpáleném ghí nejprve osmahneme nakrájené houby, samozřejmě na mírném ohni. Houby potom vyndáme a v tomtéž osmahneme mleté hořčičné semínko, mletý koriandr, mletý…
Okurky nakrajame na kolecka, rozlozime na uterku a posypene hrubou soli. Je to dolezite koli tomu aby sol vytiahla vodu z okuriek, tie budu potom lepsie křupať. Nechame…
Uhorky a papriku narežeme na pozdĺžne rezy a rozdelíme do fliaš ( vyjde to asi do 4 fliaš ). Do každej fľaše dáme vetvičku kôpru, niekoľko koliesok cibule, rozdelíme…
Ve velké nádobě důkladně promícháme na hrubém slzičkovém struhadle nastrouhanou cuketu se všemi ostatními surovinami a necháme hodinu odpočinout.Poté vše ještě jednou…
Vodu, ocet, cukr, sůl svaříme ve velkém hrnci přidáme cukerin a vše necháme přejít varem. Okurky naplníme do sklenic přidáme koření, kopr a mrkev na kolečka.Do jedné…
Cuketu řádně promícháme se solí a necháme 24 hodin v lednici. Druhý den slijeme přes síto a necháme odkapat. Opakujeme to se solí na dalších 24 hodin, pak scedíme a…
Sušené černooké fazole (vigna unguiculata) namočíte na 12 hodin do studené vody. Uvaříte v papiňáku (tlakovém hrnci) se solí. Můžete přidat asofeteidu nebo jedlou sodu…
Salát jsem dělala, když jsem likvidovala okurkový porost. Ze šlahounů nakládaček se oberou všechny nedorostlé okurky (kromě úplně maličké násady), tak asi od 3,5 - 4 cm…
1. Vepřové koleno očistěte. Cibuli oloupejte a překrojte na poloviny. Kořenovou zeleninu nakrájejte na větší kousky. 2. Do vroucí osolené vody vložte pokrájenou…
Připravila jsem si směs koření č.1 (půl lžíce cibulového semínka, půl lžíce celého fenyklu, půl lžíce černého hořčičného semínka). Do hluboké nádoby jsem dala 3 nahrubo…
Špagety uvaříme podle návodu. Maso očistíme a pokrájíme na větší kousky a osmažíme na másle po obou stranách na 6-8 minut. Cibulku si očistíme a pokrájíme na kolečka,…
Cizrnu dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou a necháme přes noc. Druhý den vodu slejeme (nemusíme všechnu) a dolijeme čistou vodou. Dáme na plotnu vařit, přidáme 1…
Očištěné maso (měl by být pupek) odblaníme, rozdělíme na 3 špalíky a dobře promneme ve směsi 1 lžíce oleje, soli a koření mírně podrceného v hmoždíři. Dáme do…
Očištěné maso (měl by být pupek) odblaníme, rozdělíme na 3 špalíky a dobře promneme ve směsi 1 lžíce oleje, soli a koření mírně podrceného v hmoždíři. Dáme do…
Tekvicu očistíme, vyberieme jadrá a dužinu narežeme na kocky. Semená horčice, koriandra, rascu a chilli papričku zomelieme ( rozdrvíme v mažiari ). Zmiešame s kurkumou…
Nakládání okurek patří k létu. Každá rodina má svůj osvědčený a oblíbený recept, na který nedá dopustit. Pro inspiraci a vyzkoušení zvolte ale občas i jiný recept. Třeba…
Chodit do lesa a sbírat houby je náš oblíbený národní sport. Když už nás omrzí obyčejná houbová smaženice, je dobré si houby zakonzervovat. Takto připravené jsou…
Užijte si svěžest léta po celý rok s tímto sterilovaným salátem ze zelených rajčat, který chutná jako čalamáda. Tento lahodný a křupavý salát, obohacený vybraným kořením…