Dvoubarevný jahelník plný ořechů
Recept ještě nebyl hodnocenJáhly nejprve spaříme vroucí vodou a dáme vařit do hrnce se špetkou soli do poloměkka (10 min). Mezitím si v mixéru připravíme spodní vrstvu - oříšky a semínka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jáhly nejprve spaříme vroucí vodou a dáme vařit do hrnce se špetkou soli do poloměkka (10 min). Mezitím si v mixéru připravíme spodní vrstvu - oříšky a semínka…
Kapustičky očistíme, dáme na 3minuty vařit do osolené vody a poté necháme v cedníku okapat. 5-7kapustiček(záleží na velikosti) pak odložíme stranou. Cibuli a česnek…
Pohanku a semínka namočíme přes noc do vody. Pohanka díky tomu změkne a zesládne, lněná semínka se lehce obalí slizem a sušenky tak skvěle udrží pohromadě. Druhý den…
Všechny suroviny dáme do formy pekárny, nejprve tekuté, pak sypké. Droždí a kvásek nahoru na mouku, každý do jiného rohu nádoby.Použijeme program Základní (Klasik). …
Tvaroh, zakysanou smetanu a vejce promícháme. Přidáme olej a nakonec pramínkem přisypeme mouku se sodou. Přidáme špetku kurkumy, mix z vloček a semínek. Zamícháme.Těsto…
Do bramborové kaše vmícháme jedno vajíčko. Odeberme kousek kaše, zabalíme do ní kostičku čedaru a uválíme kuličku. Kuličku obalíme ve strouhance, do které můžeme přidat…
Smíchat semínka, cukr, vlákninu, skořici, přidat nastrouhané máslo na hrubo, vejce a spojit. Nakonec mouku. Pokud by se zdálo těsto lepivější (dle velikosti vajec), tak…
Quinou několikrát v cedníku propláchneme horkou vodou, vsypeme do hrnce, zalijeme 2 hrnky vody a vaříme asi 15 minut. Uvařenou quinou necháme vychladnout.Z kadeřávku…
Pokud jsou na játrech blanky, odstraníme je, játra opláchneme a osušíme. Ve srůstu nožem oddělíme od sebe a játra středem rozřízneme, ale nedořízneme až do konce. Tím…
Těsto vymíchané a nakynuté v pekárně. Pak jsem ho vytáhla, utvořila 2 bochníky, dala na plech, shora nastříhla nůžkama a nechala ještě asi 25min. kynout, pomázala vodou…
Na plechu necháme asi 30 minut kynout. Pak pomašlujeme vejcem a pečeme při 180°C / 15 minut.
Nejdříve nakrájíme ředkvičky na plátky a okurku na kostičky, rajčata na malé kousky a nakonec půlku jablka na kostičky.K zelenině přidáme ananasový kompot.Připravíme…
Do rostlinného mléka přilijeme šťávu z citronu a necháme cca 10 minut. Mléko se po té době srazí a bude připomínat kyšku. Do vysokého mixéru dáme cizrnu, cukr, mléko s…
Postup přípravy granoly: – vlašské a lískové ořechy společně s mandlemi nasekejte ve vhodném mixéru na menší kousky. Do větší mísy dejte všechny suché ingredience a…
Ze všech surovin zaděláme pevné nelepivé těsto. Vodu přidáváme podle potřeby po lžících tak, aby se suroviny spojily a z těsta šly rukama tvořit hromádky (válečky,…
Namočte lněná a slunečnicová semínka do misky s čistou vodou tak, aby byla ponořena, na 2-3 hodiny. Namočte zároveň zvlášť kešu ořechy do vody na min 2-3 hod.Kešu…
Brokolicu rozoberieme na ružičky a 5 minút povaríme v osolenej vode. Scedíme.Medzitým nakrájame tofu na kocky, dáme na rozpálený olej na panvicu, pokvapkáme sójovou…
Brokolicu v troške vody alebo v pare 3 min povaríme. Necháme vychladnúť.Červenú kapustu a cviklu nastrúhame nahrubo a pridáme ružičky brokolice a brusnice.Olej…
Tyčinky a ořechy si rozmixujeme pomocí mixéru na větší kusy. Vsypeme do mísy a přidáme semínka. V mixéru si rozmixujeme i tofu. Je potřeba přidat k mixování trošku vody,…
Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ocet, olej, sůl a cukr.Sypké suroviny nejdříve promícháme v misce a poté je přidáme do pekárny. Nakonec na mouku nasypeme sušené droždí…
Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout. Přidáme namočený šrot a zbytek všech surovin a opět…
V misce smícháme suroviny na palačinku (Jelikož záleží na „suchosti“ mouky, buď mouku přidáme, nebo přilijeme trochu vody, abychom získali lité těsto). Pánev (o průměru…
Večer předem všechny sypké suroviny dáme do misky a zalijeme vodou nebo rostlinným mlékem, tak aby suroviny na kaši vyčnívaly z hladiny. Přes noc se tekutina nasákne a…
Příprava: 1. Mleté maso spojíme, na prkýnku nožem utřeme konzervované fazole a přidáme k masu místo housky. Dva zoubky česneku utřeme se solí. Cibuli pokrájíme na jemné…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Dokonalé bramborové krokety: Aby byly uvnitř vláčné a na povrchu křupavé, musí se hlavně správně smažit
Semifinalista MasterChefa Pepa Nemrava radí, jak na znojemskou omáčku: Maso dobře prošpikujte a okurky dejte až nakonec
5 potravin s chutí umami: Ančovičky vylepší guláš, parmazán polévku a sójovka marinádu na maso