Vícezrnné dalamánky
Recept ještě nebyl hodnocenTěsto jsem dělala robotem. Nejdříve jsem si v kávomlýnku posekala na hrubší šrot pšenici a žito, sójové vločky jen částečně - zůstaly většinou vcelku. Vše jsem zalila…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těsto jsem dělala robotem. Nejdříve jsem si v kávomlýnku posekala na hrubší šrot pšenici a žito, sójové vločky jen částečně - zůstaly většinou vcelku. Vše jsem zalila…
Lněné semínko rozmixujeme, zalijeme vroucí vodou a necháme 1/2 hodiny odpočinout, občas promícháme. V míse smícháme mouky, guar a prášek do pečiva. Přidáme namočené…
Do podmáslí přidáme cukr, droždí a olej a necháme mírně vzejít. Mezitím smícháme mouky a semena a vsypeme do podmáslí, navrch přidáme sůl. Vše zpracujeme v těsto. Pokud…
Do domácí pekárny vložíme všechny uvedené suroviny tak,jak jsou po sobě napsané,uzavřeme,zapneme a navolíme program Těsto-hnětení,kynutí těsta bez pečení.Po ukončení…
Na rozehřáté máslo dáme na 3 minuty orestovat na tenké půlměsíčky pokrájené cibule.Pak přidáme na stejně velké kostky pokrájenou dýni i se slupkou, přisypeme lněné…
Všechny suroviny smícháme a dobře propracujeme. Bochník necháme kynout v míse pod utěrkou zhruba hodinu. Těsto znovu dobře propracujeme a rozdělíme na 8 částí. Z nich…
Smícháme vše suché, přidáme mokré suroviny a umícháme těsto (příp. naředíme mlékem).Na plech s pečícím papírem utvoříme mokrýma rukama 6 bagetek (můžete i 8), nakrájíme…
Do pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program těsto.Po vykynutí rozdělíme těsto na 12 kusů a uděláme kulaté bochánky.Bochánky přemístíme na plech s…
Maso nakrájíme na kousky.Orestujeme ho na sádle, přidáme koření, osolíme, opepříme, podlijeme vodou. Přidáme pórek a zelí pokrájené na drobno a dusíme do změknutí…
Smícháme prosátou hladkou a celozrnnou žitnou mouku se solí, uděláme důlek, tam dáme cukr, část vlažné vody a rozdrobíme droždí.Chvíli necháme a až droždí vzejde,…
Na povrchu křupavý a uvnitř nadýchaný a vláčný čerstvý chléb dokáže nejen potěšit chuťové pohárky, ale také provonět dům. Těsto můžete zadělat ručně nebo za pomoci…
Sladké banánové lívanečky k snídani perfektně nastartují nový den. Navíc jsou zcela bez mouky, mléka a vajec, takže jsou vhodné i pro vegany či bezlepkovou dietu. To jim…
Sladké banánové lívanečky k snídani vám dodají potřebnou energii a zaručí perfektní start do nového dne. Podávat je můžete tak jak máte nejradši. Skvěle chutnají s…
Kopřivy v kuchyni můžeme využít mnoha způsoby: uvařit z nich polévku, špenát, nebo použít jako součást nádivky do košíčků. Listy kopřivy mají mnoho léčivých účinků.…
Skvělá a vláčná dýňová bábovka vonící perníkem vám v chladných podzimních dnech zlepší náladu a dokonce si zamlsáte trochu zdravěji. Bábovka je částečně z celozrnné…
Kaše jsou skvělým startem nového dne. Pokud se však ráno nechcete zdržovat jejím vařením, připravte si tuto pohankovou. Přes noc namočená pohanka nabobtná, změkne a pak…
Přibližně 12 hodin předem umícháme v míse rozkvas. Zakryjeme proti osychání a necháme pracovat.K vykvašenému rozkvasu přidáme zbytek všech surovin a uhněteme těsto.…
Brokolicové karbanátky se lněným semínkem jsou skvělou volbou pro lehký a zdravý oběd či večeři. Jsou plné vlákniny a vitamínů, díky čemuž potěší nejen vegetariány, ale…
Pokud máte rádi jídla do ruky, máme pro vás skvělý a zdravý recept na křupavou placku z červené čočky. Základem těsta je rozmixovaná, předem namočená čočka. Chuť…
Tyto placičky jsou ideální jako lehký hlavní chod, příloha nebo originální svačina. Příprava je jednoduchá a rychlá. Výsledkem jsou křupavé a voňavé placičky, bohaté na…
Slané buchty plněné lesními houbami, vejci a pórkem budou vítaným zpestřením každodenního jídelníčku. Můžete si je vzít na cesty, do práce ke svačině nebo je sníst ještě…
Tahle buchta spojuje chuť celozrnné mouky, jemnost ovesných vloček a svěžest nastrouhaných jablek. Je přirozeně sladká, nadýchaná a krásně voní po skořici – ideální ke…
Není nad to začít den sladkou snídaní. Pokud milujete oříšky, pak zajisté oceníte recept na domácí granolu s lískovými oříšky, která je příjemně sladká a křupavá. Jak ji…
Tahle kaše spojuje sílu chia, lněných a slunečnicových semínek s jemnou chutí ovesných vloček. Výživná, sytá a plná zdravých tuků, vlákniny a bílkovin. Ideální snídaně,…