Pšenično-žitný chléb s lněným semínkem

Suroviny

310 g vody
1 lžíce oleje
1 lžíce octa
300 g hladké mouky
100 g žitné chlebové mouky
50 g pšeničné celozrnné mouky
50 g žitné celozrnné mouky
2 lžičky soli
1 lžička drceného kmínu
zhruba 1-2 lžíce lněného semínka
1 menší zarovnaná lžička cukru
13 g čerstvého droždí

Postup přípravy receptu

  1. Do pečicí nádoby domácí pekárny dáme vodu, ocet a olej, pak prosáté a se solí a kmínem smíchané všechny druhy mouky, nahoru dáme cukr a rozdrobíme čerstvé droždí. Já jsem použila program Celozrnný, kůrka světlá, bochník malý.

  2. V průběho hnětení těsta, pokud se nám zdá řidší, přidáme trochu hladké mouky - cca půl lžíce, ale někdy není potřeba. Těsto musí být nelepivé.

  3. Po upečení necháme bochník vychladnout na mřížce.

Poznámka od kuchařky

Další mé recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/

Komentáře k receptu Pšenično-žitný chléb s lněným semínkem

Tématické fráze: chléb se lněným semínkem pšeničnožitný chléb recept žitný chléb z domácí pekárny chleba s lněným semínkem žitný chléb recept chleba z domácí pekárny chleb lnena seminka chléb z seminkem lnenym žitný chleba recept chléb z domácí pekárny poměr surovin do domácí pekárny domácí chleba z chlebové mouky celozrnný žitný chléb recept do pekárny chléb s lněným semínkem recepty se lněným semínkem recept na chleba se lněným semínkem chléb s lněnými semínky žitný chléb s kmínem domácí chleba domaci chleba s lněným seminkem a kminem