Semenáček
Recept ještě nebyl hodnocenSmícháme semínka s oříšky a vejce rozšleháme s olejem. Pak tekutou směs smícháme se semínky. Vymažeme olejem srnčí hřbet a dáme tam směs. Uhladíme.Dáme péct na 160…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smícháme semínka s oříšky a vejce rozšleháme s olejem. Pak tekutou směs smícháme se semínky. Vymažeme olejem srnčí hřbet a dáme tam směs. Uhladíme.Dáme péct na 160…
Na plechu necháme asi 30 minut kynout. Pak pomašlujeme vejcem a pečeme při 180°C / 15 minut.
Uvarenú sóju a ryžu rozmixujeme alebo zomelieme na mäsovom mlynčeku.Pridáme nadrobno narezanú cibuľu, prelisovaný cesnak, ľanové semienka, papriku, majoránku, rascu a…
Smíchejte vodu, droždí a cukr. Počkejte pár minut, dokud nebude droždí aktivní (na povrchu budou bublinky) poté přidejte lžíci oleje.Postupně přidávejte hrnek po hrnku…
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakyryté necháme kvasit asi 10 hodin. Zároveň uděláme záparu - oboje zrno pomeleme v tříštivém kávomlýnku na hrubší šrot, přidáme…
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme dobře vykynout (asi hodinu).Hotové propracujeme, rozdělíme na kousky (8 obrrohlíků nebo 14-16…
Suroviny na rozkvas dobře umícháme a necháme cca 10 hodin kvasit.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme 1-1,5 hodiny kynout v teple.…
Zmrazené banány dejte do výkonného mixéru (pokud takový nemáte, nechte banány lehce povolit, abyste svůj mixér nerozbili), přilijte kávu a kakao a rozmixujte dohladka…
Pohanku zalijeme vodou a necháme stát 1 - 2 hodiny. Místo vody můžeme použít nějaké rostlinné "mléko" (rýžové, mandlové, kokosové). Namočíme lněná semínka do 2 PL vody…
Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program "dort". Necháme umíchat těsto, pekárnu vypneme a necháme zakrytou asi 30- 40 minut. Těsto krásně nakyne i…
Těsto vymíchané a nakynuté v pekárně. Pak jsem ho vytáhla, utvořila 2 bochníky, dala na plech, shora nastříhla nůžkama a nechala ještě asi 25min. kynout, pomázala vodou…
Na pánvi rozpustíme asi lžíci másla a dvě lžíce medu a jakmile se spojí, přidáme 2 hrníčky vloček (míchám jemné a hrubé), hrst slunečnicových semínek, 2 lžíce lněných, 2…
Placičky je třeba si připravit předem, stejně tak jako dip. Na dip rozmačkáme avokádo vidličkou a smícháme se všemi zbylými ingrediencemi a dáme vychladit. Na placičky…
Suroviny na omládek v míse dobře promícháme a zakryté necháme hodinu kynout.K hotovému omládku přidáme zbatek přichystaných surovin a uhněteme těsto, které opět necháme…
Nejlépe den předem si připravíme salát, ale postačí i ráno před obědem. Oloupané cibule nakrájíme na tenké půlměsíčky a dáme na 2minuty do hrnce s vařící vodou. Poté…
Těsto připravíme v domácí pekárně: do nádoby pekárny nalijeme mléko, přidáme rozpuštěné máslo, sůl, obě mouky, cukr, chlebové koření a nakonec droždí a zapneme program…
Pohanku namočíme do vody spolu se lněným semínkem a necháme nabobtnat. Čím déle, tím lépe – semínka pak budou dobře lepit. V den pečení si předehřejeme troubu na 200…
Příprava: 1. Mleté maso spojíme, na prkýnku nožem utřeme konzervované fazole a přidáme k masu místo housky. Dva zoubky česneku utřeme se solí. Cibuli pokrájíme na jemné…
Veškeré suroviny /mimo drceného lněného semínka/ nejprve několikrát na sítku propláchneme a pak necháme cca 2 hodiny namáčet. Po této dob ještě jednou propláchneme,…
Veškeré suroviny /mimo drceného lněného semínka/ nejprve několikrát na sítku propláchneme a pak necháme cca 2 hodiny namáčet. Po této dob ještě jednou propláchneme,…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké, kvásek a droždí až nahoru na mouku.Použijeme program Základní (Klasik).Upečený chleba vyklepneme a dáme vychládnout na…
Všechny suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakryté necháme 10-12 hodin kynout.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin, promícháme v těsto, ale nehněteme, není…
Umícháme preferment a zakrytý ho necháme 12 hodin pracovat. Asi se vám nepovede zvážit 1 g droždí přesně - dejte raději méně než více, kvasinky budou mít na zpracování…
Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat a pak, v zavřené, 45 minut kynout. Poté přidáme zbytek surovin a bez předehřevu necháme umíchat a vykynout těsto. …