Tyčky se lněným semínkem

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 0 názorů

Suroviny

110 g vody
lžička cukru
lžička drceného kmínu
lžička soli
3 lžíce oleje
8-10 g droždí
190 g hladké mouky
30 g lněného semínka – mletého na tříštivém kávomlýnku
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozpustíme cukr a droždí, pak přidáme všechny ostatní suroviny a uhněteme těsto, které necháme asi 45 minut kynout.

  2. Vykynuté těsto propracujeme, vyválíme na středně silný plát, pokrájíme na proužky a každý zkroutíme a uložíme na plech. Než se rozpálí trouba tyčky vykynou a pak je upečeme (200°C/15min, pak 150-160°C do vysušení do křupava).

Poznámka

Voňavé, křupavé tyčky, chutnající po lněném semínku.

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 38 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tyčky se lněným semínkem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: sadlove tyčky výborna bageta se lněnym semínkem recept se lnenym seminkem slané sádlové tyčky slané tyčky s jogurtem