

Nadýchaný bramborovo-podmáslový chléb (celozrnný)
Suroviny
- 100 ml podmáslí
- 250 ml vody
- 3 lžíce oleje
- 150 g vařených brambor
- 140 g žitné mouky
- 190 g pšeničné celozrnné mouky
- 270 g hladké mouky
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce kmínu
- 1 sušené droždí
- 2 lžíce lněného semínka
- 2 lžíce slunečnicového semínka
- 2 lžíce dýňového semínka
- 2 lžíce sezamového semínka
Postup přípravy receptu
Vše v uvedeném pořadí dáme do pekárny a nastavíme program "kyprý", nebo "podmáslí".
Poznámka
Někdy dávám i zbylou od oběda bramborovou kaši...
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Nadýchaný bramborovo-podmáslový chléb (celozrnný)
-
cathlen, měla jsem taky strach dát tolik soli, ubrala jsem, dala jsem tak dvě KL a bylo to málo...jdu ho péct znovu a určitě přidám sůl...
-
Já dávám opravdu pol. lžíci. A není nějak moc slaný, řekla bych, že normálně. Ubrat sůl ale můžete :)
-
Svetlana: Svétluš, opravdu jsi tam dala lžíci soli?
to jsou 4 lžičky (vhodné tak na kilo mouky)....
-
...mám novou pekárnu a jako první jsem si vybrala tento chlebík...a je opravdu výborný...zapsala jsem si recept a půjdu zkoušet dál...ale opravdu tento je vynikající!!!!
-
Tak jsem si všimla, že už jsi je zkoušela...
jinak na rohlíky mám zase těsto upravené- pořád to vylepšuju, takže pokud budeš chtít, recept napíšu
-
Zdeni, ještě zkus ty Majolkové® houstičky
určitě nebudeš zklamaná
-
sarka 38:já ty 2 měsíce taky vůbec nekupuji pečivo a ještě zásobuju obě dcery.Už mám od Tebe vytisknutý další recept "celozrnné semínkové rohlíky".Budu péct asi dnes večer,tak dám vědět,jak dopadly.
-
Zdeni, děkuju za pochvalu, recept je můj, vymyšlený a dělám ho taky pořád a je nej
Několik let nekupuji pečivo, vše si peču...
-
Pekárnu vlastním asi 2 měsíce a toto je zatím nejlepší chleba,jaký jsem upekla.
-
Na pekárnu se už někdo ptal, takže to dole napsaný je...
Abych pravdu řekla, tak chleba mi někdy dosahuje až k okénku,jednou se mi i k němu přilepil. Takže jsem recept zmenšila, vyzkoušela a teď už je akorát...
-
sarka 38: můžu se zeptat, jak máš velkou pekárnu?
Vždyť tohle množství se snad ani do té největší nevejde. . .
-
Také máme rádi"semínkové"pečivo
Též dávám semínka ihned na začátku.
Šárko,ten Tvůj chlebíček je opravdu moc hezký+6
-
krásný chlebík
už jsem dlouho nepekla, tak že by tento
-
Yanull, já dávám semínka ihned, protože jsem po čase ten signál neslyšela..
Vůbec ho nevnímám, a když si vzpomenu, tak se to už peče..
droždí dávám jedno celé, ale musí být na něm napsaný, že je na půl kg mouky, protože některé jsou na 1 kilo a ty se pak musí složitě odsypávat, aby byla přesně půlka. A tím se nechci zdržovat
Takže přesně do tohoto receptu příjde jeden ten sáček (i když je mouky víc než půl kila)..
-
Také chválím chléb náš vezdejší
a posílám za něj bodík. Pekárnu mám tu samou, tak ráda zrealizuji. Mám dotaz, zda semínka dát hned a nebo po zvukovém signálu a to droždí jen ten 1 sáček a nebo množství přizpůsobit hmotnosti mouky? Je to tu napsáno tak trošku "šalamounsky"
+2