Povánoční dietka 1. den

k.radulka Kuchařka: k.radulka

Doba přípravy: 45 minut 3 porce Zeleninová jídla 32 názorů

Suroviny

10 nových brambor ve slupce typ A, přílohové, s jemnou slupkou
300 g růžičkové kapusty
6 plátků uzeného masa - 300 grm z plece nebo kýty ne krkovice
3 pl tatarské omáčky - nemusí být
bylinková sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omejeme, kapustičky očistíme a omejeme, osolíme.

  2. Dáme do parního hrnce a dusíme 30 minut. K jedné porci dáme jednu lžičku tatarky.

Poznámka

Jeden z receptů jak dietně a chutně papkat, dám jich tu víc. Tento nazvěme den 1. Takže kdo má špíčky, tak šup do toho, jezte se mnou a budeme do léta pěkný holky. Cca jedna porce má 1700 kJ, což odpovídá obědové porci při redukční dietě

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Povánoční dietka 1. den

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    olinko to nebylo míněno na tebe že se ptáš, to je v poho, jen že se nám nikdo k té dietě nepřidal že bude s námi hubnout:-O

    Odpovědět

  • olina16 olina16

    Radulko, ty se mračíš, že nemáme zájem o dietní recepty. Asi se ti to moc nezdá, že se pořád na něco ptám. ale pokud uvádíš energetickou hodnotu, tak bych chtěla vědět jak jsi k tomu došla. Píšeš, že být na dietě neznamená nejíst uzené, stačí umět počítat kalorie. Tak si to chci taky spočítat a k tomu potřebuju znát kj u tý uzený kýty.;-)

    Odpovědět

  • olina16 olina16

    Radulko, já určitě mám zájem.:yes: Ale víš, když něco dělám, tak na 100%. Takže pokud budu počítat příjem v kj, chci to mít přesně. A protože tu uzenou kýtu nemůžu nikde najít, bombarduju Tebe. Myslela jsem, že když jsi sem dala energetickou hodnotu, tak to přece musíš vědět. :-?

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    Asi nemáte zájem o dietní recepty:-(

    Odpovědět

  • olina16 olina16

    Radulko, tam uzená kýta není, můžeš to sem prosím dopsat? Já to fakt nemůžu nikde najít. Krkovice, bůček, to jo, ale kýtu bohužel.

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Recept pěkný - jen bych to vepřové maso vyměnila za buď uzené kuřecí stehno bez kůže, nebo kuřecí uzenou šunku (vcelku 100 g) a nebo se dá sehnat v krámu krůtí prso uzené ;-) Když už uzené vepřové - tak jedině onu zmiňovanou kýtu a nebo kotletu - ne krkovici ;-) Ale jednou za čas (měsíc) se dá zhřešit ;-)

    Olina 16 - uzená krkovice na 100 g má cca 1830 kJ, uzená kuřecí šunka má na 100 g cca 790 kJ.

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    olinko najeď na stránky stob.cz tam máš tabulky s hodnotama.

    Odpovědět

  • olina16 olina16

    Radulko, můžeš mi, prosím ,napsat kalorickou hodnotu uzené kýty,(a příp i plecka) když jsi psala, že umíš počítat kj. Já to nemůžu nikde najít. Díky.:-)

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    Leni prosit můžeš ale to je tak vše;-)

    Odpovědět

  • Lenullka Lenullka

    příště bych pasla ingredience na jednu porci, většinou to nikdso jiný než ten co che mít pár kilo lehčí nebude, takže zbytečné přepočítávání :-)

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Ten recept je prima. Kaloricky naprosto v pořádku. Na oběd se krásně hodí. Parní hrnec je skvělá věc. Pana Havlíčka mám ráda, rozumí svému oboru a pomáhá lidem, co mají problém s nadváhou. :yes:

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    Holky s tím uzeným je to kýta nebo libové plecko, určitě né krkovice. Tohle uzené je z plece, to prorostlé jsem nejedla;-)

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    maris neber to nějak zle. Píšu to co mi napsal dietolog, taky jsme se u toho s manželem nasmáli. Je tam více takových špeků. Asi myslí polévkovou lžíci, doufám :D

    Odpovědět

  • olina16 olina16

    Tak já bych se ještě zeptala (nešťourám, myslím to v dobrém), jaké je to uzené maso a jakou má kalorickou hodnotu. Na tom obrázku mi přijde lehce prorostlé. A pak bych se moc přimlouvala, jestli by do receptu nešla dopsat gramáž.:-)

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    Brambory typu A - jsou normální brambory, rozhodně ne nové. Ty musí každý nejen kuchař poznat podle šlupky. Martina72 má pravdu.

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: povánoční dieta povanocni jidla povánoční diety uzená kýta kj povanočni obed jak spočítat kalorie uzené kuřecí maso bez kůže kj havlíček dieta zeleninová jídla vepřová plec - kalorická hodnota povánoční recepty gramaz porci uzene stehno kureci pri diete povánoční jídlo uzené stehno kalorická hodnota gramáž porcí dieta povánoční dieta diskuze uzená kýta energetická hodnota omáčky dietního poradce havlíčka uzené dieta

Zapomněl/a jsem heslo