Kančí plec na smetaně

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 120 minut + naložení masa 4-6 porcí Jiné maso 8 názorů

Suroviny

1,5 kg kančí plece
1 velká petržel
2 větší mrkve
¼ bulvy středního celeru
1 velká cibule
500 ml sladké smetany 33%
30 dkg uzeného špeku
10 dkg másla
Marináda:
do hmoždíře dáme po
1 kávová lžička tymiánu
1 kl kuliček jalovce
1 kl rozmarýnu
1 kl hrubé soli
1 kl oleje
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kančí plec odblaníme a svážeme do tvaru válečku, poctivě prošpikujeme klínky špeku a potřeme povrch masa v hmoždíři rozdrcenou a smíchanou marinádou.

  2. Maso následně polijeme rozpuštěným máslem a vložíme zakryté do chladna na 48 hodin.

  3. Maso po poctivém naložení zprudka orestujeme na pánvi a vložíme do pekáče. Podlijeme cca 0,5 l vody, přikryjeme a pečeme na poloviční výkon trouby cca 2 hodiny.

  4. Mezi tím do výpeku z pánve přidáme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, kterou lehce opečeme.

  5. Po hodině pečení maso otočíme.

  6. Po upečení maso vyjmeme, odstraníme ovázání a uložíme nakrájené v teple.

  7. Upečenou zeleninu dáme do kastrolu včetně šťávy a ponorným mixérem rozmixujeme úplně do hladka. Do této vzniklé zeleninové kaše vlijeme 2 kelímky sladké smetany a již jen dle potřeby dochutíme solí. Omáčku před podáváním prohřejeme cca 15 minut a podáváme s houskovým knedlíkem a dle chuti i s brusinkovým kompotem.

Poznámka

Zeleniny je tam záměrně málo, aby vynikla chuť smetany a koření.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kančí plec na smetaně

  • Pajaska Pajaska

    No tak sem s tím,teda že já neznám žádného myslivce.;-( Pěkná fotka a musí to chutnat tedy.:yes::yes::yes::-p

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Měli jsme chuť na nějakou dobrou "divočinku"ale kance jsem nesehnala:-/V neděli jsem naložila h.zadní,ale jinak vše podle tohoto receptu:-8Moc nám chutnalo:-p,bodík už byl udělen,tak jen přidávám foto z dnešního obědu;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    ;-)Tak to ano:-))já mám takový vzorek vytištěný na tvarohu,když jej dělám doma;-):-D

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Mřížkování je od výroby - to já neee!:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-p+2:yes:Ottíku a máš na knedlíku takové hezké mřížkování;-):-))

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Kančí na smetaně znám v trochu jiné úpravě, ale máme ho mooc rádi. Vzhledem k tomu že jsme celá rodina a veškeré příbuzenstvo lesáci a myslivci, tak se dá říct že kančího masa míváme někdy docela dost.

    Odpovědět

Tématické fráze: kanec na smetaně kančí maso na smetaně kančí kýta na smetaně divočák na smetaně kančí svíčková na smetane kančí plec úprava kančího masa kančí recepty kančí maso kanci plec recepty kanci plec recept kanec recepty kančí kančí plecko recepty naložení kančiho masa recepty na kančí plec recept na kanci plec recepty z kance recepty kanci maso recepty z kančiho masa

Zapomněl/a jsem heslo