Kynuté bochánky s drobenkou a krémem
Recept ještě nebyl hodnocenZ trošky mléka, droždí, lžíce cukru a lžíce mouky zaděláme kvásek a necháme ho vzejít. Do osolené, proseté mouky dáme kvásek a necháme ho nasáknout do mouky. Přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z trošky mléka, droždí, lžíce cukru a lžíce mouky zaděláme kvásek a necháme ho vzejít. Do osolené, proseté mouky dáme kvásek a necháme ho nasáknout do mouky. Přidáme…
Restované šťavnaté kousky kuřecího masa ve sladkokyselé a lehce pálivé omáčce. Chuť asijské kuchyně je znatelná, osvěžují ji kousky ananasu a pikantnost dodávají chilli…
V míse zaděláme těsto na palačinky, přidáme koření, sůl a nastrouhaný sýr (vše podle chuti). Těsto by mělo být trochu hustější. Rozehřejeme si vaflovač, trochu potřeme…
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé) a necháme program Těsto jen umíchat. Po 15min odpočinku těsto rozválíme na obdélníku asi 20cm širokého. Posypeme hustě…
Těstovinový salát je skvělé svěží jídlo, které hlavně v létě oceníme jako lehký oběd. Kromě těstovin do něj přidáme čerstvou zeleninu, vařená vejce a salát spojíme…
Sójové maso přelijeme vodou, ve které jsme rozpustili kostku masoxu tak, aby bylo ponořené a mohlo bobtnat. Necháme aspoň 3 hodiny, aby nasáklo chuť masoxu.V kastrolku…
V tomto výborném pokrmu vynikne v hlavní roli voňavý a lahodný celer. Použijeme ho k vrstvení místo těstovin, jako náplň pak poslouží bílé klobásy. Podáváme s…
Kuřecí játra obsahují spoustu prospěšných látek a díky své jemné chuti a struktuře jsou všestranná. Kromě klasické přípravy na cibulce se například hodí do svěžího a…
Naplňte krémový zrající sýr camembert směsí hříbků restovaných na másle a tvarohového sýra Gervais s mletým bílým pepřem. Netradiční kombinace, která potěší vaše chuťové…
Slovo fondant pochází z francouzského fondre, tedy „rozpouštět se“. A přesně to tento dokonalý čokoládový dezert udělá ve vašich ústech. Jeho příprava je překvapivě…
Brambory důkladně omyjeme, ale neloupeme. Umyté brambory rozkrojíme napůl a vnitřek vydlabeme. Necháme okraj za strany cca 1cm a do hloubky cca 2cm. Vydlabané brambory…
Houbové toasty jsou lahodným tipem na teplou večeři či svačinu. Kombinace dušených hub, cibulky a šunky na křupavém pečivu zapečená se sýrem přináší vůni lesa a poctivou…
Nejprve si uděláme marinádu a v misce smícháme-sůl, pepř, kečup, žloutky, sójovou omáčku, worchester, papriku a 1 dcl vody, promícháme a necháme odpočívat. Játra si…
Velikonoční stůl můžeme ozdobit pěkným věncem, na který poklademe malé květy. Připravíme ho z kynutého těsta a naplníme výbornou ořechovou náplní a rozinkami namočenými…
Vodu s lžičkou bujonu přivedeme k varu a vsypeme polentu. Jakmile začne směs trochu tuhnout přidáme strouhaný parmezán a promícháme. Když se směs začne odlepovat od…
Z jednoduchého kynutého těsta lze vykouzlit různé pochutiny. Jednou z nich je i tento koláč připomínající květ růže. Jednotlivé kousky těsta jsou promazány bylinkovým…
Rajčata nastrouháme na struhadle bez slupky. Odstraníme přebytečnou vodu. Přidáme čerstvé lístky tymiánu a sůl. Takto hotovou směs namažeme na plátky baget. Dostatečně…
Papriky rozpůlíme a zbavíme semínek a bílých žeber. Klobásky a cuketu nakrájíme na malé kostičky, cibulku na kolečka, česnek a bylinky najemno posekáme. Na oleji necháme…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme smetanu, koření, řádně prohňácáme a dáme v uzavíratelné nádobě do lednice, ideálně přes noc. V den D si připravíme dostatečně velký…
Pstruhy osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme odležet. Rozinky namočíme do vody, ochucené citrónovou šťávou. Cibuli a celer nakrájíme na jemno a zpěníme na…
Tento pokrm je plný výrazných chutí a exotického nádechu. Pikantní Sambal Oelek dodává masu intenzivní kořeněnou chuť s pálivým nádechem, zatímco karamelizovaná zelenina…
Čínské nudle připravíme dle návodu. Maso, omyjeme, nakrájíme na kostičky a restujeme na pánvi. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme k masu. Přidáme štávu z…
Všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté,sypké,droždí).Peču na program bezlepkvý chléb (pekárna Moulinex)vychází to na zhruba 2,5 hodiny. Chleba je vynikající. I třetí…
Omyté brambory vaříme ve slupce do "skoroměkka" - dojdou v troubě. Do vody rád přidávám i libeček, pažitku, kmín a 2 lžičky soli. I přes tu slupku brambory chytnou lepší…