Pečené brambory se smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na slabé plátky. Cibuli lehce osmahneme na pánvi s mraženou zeleninou, zasypeme červenou paprikou a sundáme z ohřevu.Na plech…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na slabé plátky. Cibuli lehce osmahneme na pánvi s mraženou zeleninou, zasypeme červenou paprikou a sundáme z ohřevu.Na plech…
Morčacie prsia rozrežeme na veľký plát, naklepeme, potrieme horčicou, okoreníme, osolíme. Na drobno narezanú slaninu opražíme s trochou oleja, pridáme scedenú kapustu a…
Zeleninu i žampiony očistíme. Mrkev nahrubo nastrouháme, žampiony nakrájíme na plátky, menší kapustičky překrojíme na poloviny a větší na čtvrtiny.Do hrnce dáme máslo,…
Pokud byste chtěli ochutnat i jinou sekanou než jen pečenou, tak tento recept vás určitě zaujme. Pamětníci si po ochutnání jistě vzpomenou na kdysi velmi oblíbené…
Řízky si naklepeme, osolíme a na jednu polovinu naložíme podušené houby s kmínem a trochou soli, přidáme vyškvařené škvarky, přeložíme, sepneme, obalíme v trojobalu a…
Na oleji opražíme nasekanú cibuľku, pridáme na hranolčeky narezaný knedlík, opečieme ho a zalejeme rozšľahanými vajíčkami. Necháme stuhnúť za miešania, osolíme. Na…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchnene studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.Na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme květák, který…
Květák rozebereme na růžičky a asi 5 minut povaříme v osolené vodě. Slaninu nakrájíme na nudličky a spolu s velmi drobně nasekanou cibulkou ji opékáme asi 10 minut.…
Tofu nakrájame na kvádriky asi 2x2x1 cm. Šampiňónom odrežeme nožičky.Na ihly striedavo napichujeme šampiňón, cibuľku a kúsok tofu.Na panvici rozohrejeme olej a špízy na…
Pokud nemáte čas na dlouhé vyvařování, pak je tento recept pro vás jako stvořený. Voňavá kari rýže, s uzeným kuřecím masem a zeleninou, je nenáročná na přípravu a…
Věnujte trošku času přípravě, na talíři na vás jako odměna bude čekat zajímavá kombinace. Závitky z kuřecího masa, plněné hruškovou nádivkou voní po šalvěji a mají…
Věnujte trošku času přípravě, na talíři na vás jako odměna bude čekat zajímavá kombinace. Závitky z kuřecího masa, plněné hruškovou nádivkou voní po šalvěji a mají…
Tento známý pokrm můžeme připravit i ve vegetariánské verzi. Základem je namočená a rozmixovaná červená čočka, směs orestované zeleniny a výrazné koření. Vše smícháme a…
Z rybích filet nařežeme stejně široké proužky, tloušťku a délku upravíme přiříznutím /odřezky se použijí do náplně/, okořeníme gr. kořením, stočíme do kroužků a…
Ochutnejte tuto výbornou jarní polévku s osvěžující a nakyslou chutí šťovíku. Připravíte ji snadno během chvilky. Polévku podávejte posypanou křupavými kousky smažené…
Nejen na podzimní dny se hodí upéct tento skvostně vypadající a lahodně chutnající koláč. Je z kynutého těsta, doplňují jej hned dvě náplně, tvarohová a maková, které…
Ušlehat vejce s cukrem do husté pěny, vmíchat mouku, peč. prášek, sůl a rozpuštěné vlažné máslo. Těsto vlít do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a péct v…
Maso nakrájíme na plátky silné jako na řízky, ale nenaklepáváme ho. Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí.Narovnáme do sádlem vymazaného pekáče, poklademe na kolečka…
Koblihy z kynutého těsta, plněné marmeládou, neodmyslitelně patří k období masopustu. Tuto sladkou dobrotu si však můžete vychutnat kdykoliv během roku a nemusí být…
Panenku osolíme, opepříme a osmahneme na oleji, dáme do pekáče, přidáme 2 cibule na čtvrtky (součást omáčky) a posypeme tymiánem. Podlijeme trochou vody a pečeme na 220…
Panenku osolíme, opepříme a osmahneme na oleji, dáme do pekáče, přidáme 2 cibule na čtvrtky (součást omáčky) a posypeme tymiánem. Podlijeme trochou vody a pečeme na 220…
Na lžíci oliv.oleje necháme zesklovatět na měsíčky nakrájenou cibuli a na kostky nakrátou cuketu. Poté přidám tofu,česnek na plátky,trošku vody a zase chvilku dusím.…
Filety pangasiuse osolíme, opepříme a opečeme na másle s trochou olivového oleje a uchováme teplé. Cukety (žlutou oloupeme má tvrdou kůru, zelenou neloupeme) nakrájíme…
K jarním a velikonočním dním patří zejména čerstvé a barevné potraviny. Příjemně svěží velikonoční salát s křepelčími vajíčky, ochucený zálivkou z medu a balzamikového…