Zelňačka s fazolemi a klobásou
Recept ještě nebyl hodnocenZelňačka s fazolemi a klobásou je sytá a voňavá polévka, která spojuje tradiční chuť kysaného zelí s bohatstvím fazolí a pikantní klobásy. Tento vydatný pokrm je ideální…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zelňačka s fazolemi a klobásou je sytá a voňavá polévka, která spojuje tradiční chuť kysaného zelí s bohatstvím fazolí a pikantní klobásy. Tento vydatný pokrm je ideální…
Z nastrouhaných brambor, mouky,česneku, vajíčka, majoránky, soli a pepře si uděláme těsto na bramboráky. Kolečka tvarůžek si obalíme v mouce a na olej si dáme kupku…
Maso nakrájíme na kostičky a osmahneme na trošce oleje, osolíme, okořeníme, přidáme nakrájenou papriku, pórek, rajský protlak, trochu podlijeme a dusíme. K téměř měkkému…
Maso rozřízneme, osolíme a dáme do vymazaného pekáčku. Posypeme na kolečka nakrájenou cibulí a strouhaným sýrem. Zalijeme šlehačkou a zapečeme asi 25 minut.
Krevety jsou výtečné, zdravé a jejich příprava je tak rychlá, že do pár minut máte jídlo na stole. S opečenou bagetkou a jemnou omáčkou z bílého vína si na nich jistě…
Na oleji opražíme nadrobno posekanú cibuľku s trochou majoránky, trochou kari korenia, troškou diablskej zmesi a zaprášime múkou.Po chvíli pridáme vriacou vodou zabarený…
Všechny suroviny na těsto vložíme do pekárna v pořadí tekuté - suché a použijeme program Těsto. Během hnětení hlídat konzistenci těsta a případně dosypat mouku tak,…
Lívanečky jsou lahodnou sladkou snídaní, svačinou, nebo lehkým letním obědem, který potěší malé i velké. Díky tvarohu jsou krásně nadýchané, vláčné a plné bílkovin. S…
Vyzkoušejte jednoduchý recept na nivové rohlíčky, které okouzlí každého milovníka slaných dobrot. Křehké těsto plné šunky, sýrové chuti a jemně křupavá textura, dělají z…
300 g rýže (je to 1,5 hrnku o obsahu 250 ml), propláchneme horkou vodou, necháme okapat, vložíme do namočeného římského hrnce a zalijeme 2 hrnky vlažného drůbežího…
Houbovec s uzeným masem je voňavý pokrm, chutná a sytá varianta slaného nákypu. Uvařené sušené houby, uzené maso a další suroviny zapečené dozlatova krásně voní po celé…
Zbyly vám brambory uvařené ve slupce? Výborně, máte šanci udělat luxusní přílohu k masu nebo samostatné, skromné, ale velmi chutné jídlo. Nikdo ani nepozná, že je večeře…
Lehká omáčka, která se hodí k masu, sýrům i zelenině. Krásně doplní grilování nebo oběd pro celou rodinu. Milujete chilli a že je skvělým spojením se sladkým ovocem? Tak…
Vychutnejte si zavařenou mrkev ve sladkokyselém nálevu, která spojuje křupavou texturu s dokonale vyváženou chutí sladkosti a jemné kyselosti. Tento lahodný doplněk k…
Plátky masa naklepeme, po obou stranách osolíme a opepříme. Po jedné straně pomažeme hořčicí, doprostřed dáme kopičku zelí, čtvrtinu špekáčku nebo klobásku a zabalíme do…
Tyto lahodné lívance spojují bohatou chuť kefíru s lehkostí a nadýchaností lívanců. S jejich jednoduchou přípravou jsou kefirové lívance ideální k doplnění ovocem,…
Plech nebo bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh.Pak vyšleháme cukr se žloutky, přidáme olej, vodu,…
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rozkrojené fazolky spaříme ve vroucí osolené vodě a necháme okapat. Vajíčka uvaříme natvrdo a nakrájíme i s…
Smažený kuřecí řízek v trojobalu je oblíbená česká klasika. Můžete si ho vzít s sebou na výlet, nebo si ho dát k nedělnímu obědu. Pochutnejte si na něm s jemnou…
Smažený kuřecí řízek v trojobalu je oblíbená česká klasika. Můžete si ho vzít s sebou na výlet, nebo si ho dát k nedělnímu obědu. Pochutnejte si na něm s jemnou…
Sýr nastrouháme, přidáme drobně nakrájenou cibuli, tatarskou omáčku a podle chuti osolíme.
Brokolici si rozdělíme na růžičky a dáme na 10 minut povařit do osolené vody.Pak ji vyndáme a položíme do vymazané zapékací misky. Na ni poklademe plátky cibule, salám…
Tyto jablečné rohlíčky přijdou vhod, když nás honí "mlsná", nebo očekáváme hosty. Jsou nadýchané a plné nastrouhaných šťavnatých jablek. Připravíme je snadno z kynutého…