

Vepřové řízečky na fazolkách
Suroviny
- 600 g vepřového masa
- 100 g anglické slaniny
- 2 cibule
- zelené fazolky
- klínek hlávkového zelí
- 1 lžička kopru
- 1 mrkev
- olej
- sůl
- chilli -jen kdo má rád ostřejší
Postup přípravy receptu
Vepřové maso si nakrájíme na menší řízečky, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na oleji z obou stran, přidáme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu, na proužky nakrájenou cibuli, orestujeme a stáhneme ze sporáku.
V hrnci s olejem orestujeme nakrájenou zeleninku-fazolky,mrkev,zelí a osolíme.
Pak přidáme orestované řízečky s cibulí, anglickou slaninou a společně dusíme do změknutí.
Kdo má rád šťávy hustší může zajíškovat (jako já), nakonec přidáme kopr, který necháme jen přejít varem a podle potřeby dochutíme solí, nebo kdo má rád ostré dá chilli.
Poznámka od kuchařky
Ze směsi takto udušené zeleniny vznikne velmi chutná šťávička. Jde k tomu jako příloha v podstatě všechno, já zvolila rýži. Dobrou chuť!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové řízečky na fazolkách
-
aktij2:Jituš, to jsi mě moc potěšila a mám z toho radost, že chutnalo Jasně, člověk si to musí upravit, podle ingrediencí, které má doma a hlavní chuť tomu dá ta zelenina a kopr
-
Bibinko, protože mám v mrazáku ještě loňské fazolky, včera jsem tu hledala nějaký nový recept na jejich zpracování. Vybrala jsem si tento a udělala jsem dobře. Měla jsem vepřovou plec, kterou jsem nakrájela na kousky, bohužel jsem neměla slaninu ani zelí, tak to byla trochu dietnější verze, ale i tak to bylo dobré a moc nám to chutnalo. Ten kopr tomu dal šmrnc. Děkuji za príma recept.
-
Skvělý recept, díky za něj
-
Ivanko79, děkuji,děkuji, jsem potěšená a ještě od tebe-chutnalo jistě i Milošovi viď.Jsem ráda, že jsi si vybrala můj recept. Pa,pa
-
Jani,varila som včera a tiež musím povedať,že to bolo výborné
.Ja som zase pridala trochu horčice a kečupu do omáčky a samozrejme,to chilli
,my máme radi ostré.No a tá šťava bola naozaj moc chutná.Pridávam tri fotky a tebe bod
-
Boubelindo, moc jsi mě potěšila, že jste si pochutnali, to mě vždycky nejvíc ze všeho těší
-bodíky mě celkem moc neberou
, ale díky,díky
-
Bibinko, dneska jsme měli k obědu. Teda řeknu ti, je to opravdu moc dobré. Dala jsem lahůdkovou zeleninku (fazolky by moc neuspěli), maso nakrájela na nudličky, k tomu jsem uvařila brambor a všichni moc chválili.
Bodík letí právem.
-
Bibinko,včera jsem dělala řízečky na fazolkách, strašně jsme si pochutnali
, ale ač jsem měla připravený foťák ke zvěčnění této pochoutky, tak bohužel k tomu nedošlo. Pustili jsme se do toho jídla s takovou vervou a chutí, že na focení jsem ani nepomyslela, pak už bylo pozdě,nebylo co fotit.
tak jenom pro informaci, dělala jsem to s těstovinama a fakt dobrý
takže zasloužený bodík
-
Ilonko, to zas nebyl ani tak nápad, jako potřeba. Měla jsem otevřený a nespotřebovaný protlak i smetanu a tak jsem to jednoduše přidala, aby to zas bylo malinko jiné
Bibi, nejde to nazvat vyšperkováním
Mě to více chutnalo v tvé verzi, opravdu, a některým členům rodiny zase s tím protlakem a smetanou. A pak vyhov všem
-
Iljušo, ty jsi mě dneska potěšila 2x, protože jsi dělala mou polívku a ještě toto- no teda to tě chválím a mimo jiné, oběd jako byl před pár dny u nás- Díky
Merylas, dík, že jsi vyzkoušela a ještě recept vyšperkovala, zase trošku jiné chutě a to je dobře -
Marylas - dobrý nápad - také mi zbyly ještě 3 kotletky, udělám do toho tvoji verzi s protlakem a smetanou
-
Taky jsem dělala, kopr jsem ale neměla
Na maso jsem použila steakové koření a
Nesnědli jsme všechno najednou, tak aby byla trošku změna, přidala jsem trochu rajčatového protlaku a sladké smetany.
-
Bibinko, včera byla bašta na večeři a pro velký úspěch opakováno. Přidala jsem tam zbytek otevřené konzervy Mexiko Bonduelle, nezahustila
-
Pak napiš, jak chutnalo-udělala jsi mi radost
-
Tak už vím co budu vařit zítra. Vypadá to nádherně.