Vepřové řízečky na fazolkách

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Vepřové maso 20 názorů

Suroviny

600 g vepřového masa
100 g anglické slaniny
2 cibule
zelené fazolky
klínek hlávkového zelí
1 lžička kopru
1 mrkev
olej
sůl
chilli -jen kdo má rád ostřejší
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso si nakrájíme na menší řízečky, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na oleji z obou stran, přidáme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu, na proužky nakrájenou cibuli, orestujeme a stáhneme ze sporáku.

  2. V hrnci s olejem orestujeme nakrájenou zeleninku-fazolky,mrkev,zelí a osolíme.

  3. Pak přidáme orestované řízečky s cibulí, anglickou slaninou a společně dusíme do změknutí.

  4. Kdo má rád šťávy hustší může zajíškovat (jako já), nakonec přidáme kopr, který necháme jen přejít varem a podle potřeby dochutíme solí, nebo kdo má rád ostré dá chilli.

Poznámka

Ze směsi takto udušené zeleniny vznikne velmi chutná šťávička. Jde k tomu jako příloha v podstatě všechno, já zvolila rýži. Dobrou chuť!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 30 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové řízečky na fazolkách

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    aktij2:Jituš, to jsi mě moc potěšila a mám z toho radost, že chutnalo Jasně, člověk si to musí upravit, podle ingrediencí, které má doma a hlavní chuť tomu dá ta zelenina a kopr;-)

    Odpovědět

  • aktij2 aktij2

    Bibinko, protože mám v mrazáku ještě loňské fazolky, včera jsem tu hledala nějaký nový recept na jejich zpracování. Vybrala jsem si tento a udělala jsem dobře. Měla jsem vepřovou plec, kterou jsem nakrájela na kousky, bohužel jsem neměla slaninu ani zelí, tak to byla trochu dietnější verze, ale i tak to bylo dobré a moc nám to chutnalo. Ten kopr tomu dal šmrnc. Děkuji za príma recept.:-p

    Odpovědět

  • stanik stanik

    Skvělý recept, díky za něj

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(neregistrovaná)

    Ivanko79, děkuji,děkuji, jsem potěšená a ještě od tebe-chutnalo jistě i Milošovi viď.Jsem ráda, že jsi si vybrala můj recept. Pa,pa

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Jani,varila som včera a tiež musím povedať,že to bolo výborné :yes::-p:-p.Ja som zase pridala trochu horčice a kečupu do omáčky a samozrejme,to chilli :-D,my máme radi ostré.No a tá šťava bola naozaj moc chutná.Pridávam tri fotky a tebe bod ;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Boubelindo, moc jsi mě potěšila, že jste si pochutnali, to mě vždycky nejvíc ze všeho těší:yes:-bodíky mě celkem moc neberou;-), ale díky,díky:-)

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    Bibinko, dneska jsme měli k obědu. Teda řeknu ti, je to opravdu moc dobré. Dala jsem lahůdkovou zeleninku (fazolky by moc neuspěli), maso nakrájela na nudličky, k tomu jsem uvařila brambor a všichni moc chválili.:-*:-p Bodík letí právem.:yes::-))

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Bibinko,včera jsem dělala řízečky na fazolkách, strašně jsme si pochutnali:-), ale ač jsem měla připravený foťák ke zvěčnění této pochoutky, tak bohužel k tomu nedošlo. Pustili jsme se do toho jídla s takovou vervou a chutí, že na focení jsem ani nepomyslela, pak už bylo pozdě,nebylo co fotit.:-// tak jenom pro informaci, dělala jsem to s těstovinama a fakt dobrý:yes::yes: takže zasloužený bodík:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Ilonko, to zas nebyl ani tak nápad, jako potřeba. Měla jsem otevřený a nespotřebovaný protlak i smetanu a tak jsem to jednoduše přidala, aby to zas bylo malinko jiné:-8:-D Bibi, nejde to nazvat vyšperkováním :-D Mě to více chutnalo v tvé verzi, opravdu, a některým členům rodiny zase s tím protlakem a smetanou. A pak vyhov všem :-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Iljušo, ty jsi mě dneska potěšila 2x, protože jsi dělala mou polívku a ještě toto- no teda to tě chválím a mimo jiné, oběd jako byl před pár dny u nás- Díky:-!;-):yes:

    Merylas, dík, že jsi vyzkoušela a ještě recept vyšperkovala, zase trošku jiné chutě a to je dobře;-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Marylas - dobrý nápad - také mi zbyly ještě 3 kotletky, udělám do toho tvoji verzi s protlakem a smetanou:yes::yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Taky jsem dělala, kopr jsem ale neměla :-8 Na maso jsem použila steakové koření a :yes: Nesnědli jsme všechno najednou, tak aby byla trošku změna, přidala jsem trochu rajčatového protlaku a sladké smetany.

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Bibinko, včera byla bašta na večeři a pro velký úspěch opakováno. Přidala jsem tam zbytek otevřené konzervy Mexiko Bonduelle, nezahustila :-8:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Pak napiš, jak chutnalo-udělala jsi mi radost:-!;-)

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    :-* Tak už vím co budu vařit zítra. Vypadá to nádherně.;-)

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: vepřové řízečky veprove maso na fazolkach fazolky recepty babicovy dobroty recepty napis svuj recept fazolky recept jak upravit zelené fazolky zpracování fazolek vepřové a fazolky vepřové fazolky zpracování zelených fazolek veprove nudlicky na fazolkach zelené fazolky a vepřové maso recept na vepřové řízečky veprove kousky na fazolkach fazolky zelené fazolky zpracování fazolka zelená zpracování veprove maso na fazolkach se smetanou vepřový steak na zelených fazolkách vepřové plátky na bonduelle

Zapomněl/a jsem heslo