Tatarák
Recept ještě nebyl hodnocenTatarský biftek alias lidově tatarák, patří k oblíbeným lahůdkám, kterou si snadno připravíte i doma. Základem je kvalitní čerstvé maso, které můžete dochutit celou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 524 kJ / 125 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 4,90 g |
– nasycené | 2,22 g |
– nenasycené | 2,20 g |
–– mononenasycené | 2,08 g |
–– polynenasycené | 0,12 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 55 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Tatarský biftek alias lidově tatarák, patří k oblíbeným lahůdkám, kterou si snadno připravíte i doma. Základem je kvalitní čerstvé maso, které můžete dochutit celou…
Hovězí Stroganov je pokrm pocházející z kuchyně ruské šlechty, který se rozšířil po celém světě. Má mnoho verzí a není tak zcela jasné, která je ta pravá. Všichni totiž…
Svíčkovou často vnímáme jako složité jídlo, ale náročná je pouze na čas. Tato královna mezi českými omáčkami má mnoho tváří a více možností přípravy i dochucení. Náš…
Tatarský biftek alias lidově tatarák, patří k oblíbeným lahůdkám, kterou si snadno připravíte i doma. Základem je kvalitní čerstvé maso, které můžete dochutit celou…
Přidat recept na "svíčkovou" omáčku je docela riskantní záležitost. Každá rodina má totiž ten svůj nejlepší a jediný správný recept, podle kterého se pokrm připravuje.…
Srnčí je kvalitní maso s mnoha benefity zvěřiny jako takové. Vhodnou úpravou a kořením z něj lze připravit gurmánovo potěšení. Pokud budete mít možnost, dejte srnčímu…
Oblíbený tatarský biftek připravíme z najemno naškrábané hovězí svíčkové, kterou dochutíme žloutkem, cibulí, hořčicí, kečupem a mletou paprikou. Tatarák podáváme na…
Panenku nakrájíme na plátky, česnek rozetřeme se solí, "naředíme" olivovým olejem, promícháme s panenkou, utlačíme do nádoby a necháme v lednici uzrát. Vajíčka…
Každý se ho bojí, a přitom je to tak snadné! Předpokladem úspěchu jsou přesné hodinky a dodržení postupu. Steaky omyjeme a důkladně osušíme papírovými utěrkami. Pak…
Máme pro vás podrobný návod, jak tento slavnostní pokrm z hovězího masa připravit. Wellington připravujeme z hovězí svíčkové, šunky a restovaných žampionů, které…
Milujete svíčkovou, ale hledáte odlehčenou variantu, která nezatíží žaludek ani svědomí? Tahle „light“ verze tradiční omáčky si zachovává svou typickou chuť i vůni.…
Panenku potřeme rozetřeným česnekem s pragandou a necháme 24 hod. prozrát v chladnu. Pak nakrájíme cca 3cm špalíky, obalíme slaninou a stáhneme motouzem (u nás špagátem)…
Maso nakrájíme na cca 1,5 cm plátky, které mírně naklepeme nařízneme okraj, posolíme a dáme do uzavíratelné misky. Smícháme metlou olivový olej s hořčicí, bazalkou a…
Maso ze svíčkové nakrájíme na silné plátky (cca 4 cm), které klouby ruky mírně naklepeme a plátek tak zvětšíme a snížíme. Poté maso jen osolíme, opepříme a zprudka…
Na drobno nakrájený špek osmahneme přidáme maso a z každé strany necháme osmahnout, přidáme koření, kořenovou zeleninu, podlijeme a necháme dusit zhruba hodinu (než bude…
Sežeňte si kvalitní zadní hovězí maso a pusťte se s námi do přípravy minutkového guláše podle Ivana Vodochodského. Zapomeňte na dlouhé dušení, tento hovězí Stroganov se…
Maso nakrájíme na jemné nudličky osolíme a opepříme, přidáme lžíci oleje, lžíci solamylu a dobře promícháme. Na pánev dáme zbytek oleje rozehřejeme, přidáme cibuli a…
Maso na biftek by měl mít pokojovou teplotu, proto nechte maso vytáhlé alespoň hodinku předem z lednice. Maso potřeme ze všech stran olivovým olejem a opepříme. Na…
Maso naklepeme a ze všech surovin (kromě hub) si vytvoříme marinádu, (nechala jsem marinovat 2 dny), pak maso vložíme do hrnce a dusíme, přiléváme vodu,po půl hodině…
Hovězí falešnou svíčkovou převážeme motouzem, abychom po uvaření zachovali kulatý tvar masa na řezu. Do hmoždíře dáme lžičku rozmarýnu, tymiánu, hrubozrnné soli, bílého…
Sváteční pokrm pojmenovaný podle vévody z Wellingtonu je kvůli náročnosti na přípravu opravdovou kulinářskou výzvou. Šťavnatou hovězí svíčkovou zabalíme do sušené šunky…
Plátky svíčkové jemně naklepeme, osolíme a zakápneme worcesterovou omáčkou a olejem - vetřeme do masa a necháme chvíli v lednici uležet. Oloupeme brambory a na opravdu…