Zabijačková panenka
Recept ještě nebyl hodnocenPanenskou svíčkovou podélně rozřízneme, vetřeme do ní rozetřený česnek s pragandou a necháme do druhého dne prozrát. Mleté maso si připravíme podle linku v poznámce. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Panenskou svíčkovou podélně rozřízneme, vetřeme do ní rozetřený česnek s pragandou a necháme do druhého dne prozrát. Mleté maso si připravíme podle linku v poznámce. …
Na delší proužky nakrájené maso promícháme s prolisovaným česnekem, pepřovým kořením a olivovým olejem. Necháme v ledničce minimálně 24 hodin uležet. Vezmeme z každého…
Milujete steaky? Připravte si je pěkně doma, podle šéfkuchaře Mirka Kaliny. V tomto receptu se dozvíte, jak dosáhnout dokonalých steaků ve všech pěti úpravách, od well…
Maso ze svíčkové nakrájíme na silné plátky (cca 4 cm), které klouby ruky mírně naklepeme a plátek tak zvětšíme a snížíme. Poté maso jen osolíme, opepříme a zprudka…
Plátky svíčkové jemně naklepeme, osolíme a zakápneme worcesterovou omáčkou a olejem - vetřeme do masa a necháme chvíli v lednici uležet. Oloupeme brambory a na opravdu…
Masový tokáň je tradičním pokrmem zejména v Maďarsku. Existuje mnoho jeho úprav. V tomto receptu použijeme hovězí maso, svíčkovou. Nudličky masa doplníme zeleninou a…
Panenku naporcujeme, naklepeme, osolíme, kuřecí steaky nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a vše necháme přes noc v ledničce uležet. Kuřecí játru nakrájíme na…
Z vepřové panenky vytvoříme plát tak, že ji řezem nože po vláknu postupně jakoby "rozbalujeme". Pro snadnější manipulaci při opékání ji můžeme překrojit na 2-3 díly.…
Kanapky nejčastěji podáváme při různých slavnostních příležitostech a oslavách. Ozvláštněte pohoštění i těmito masovými jednohubkami. Na kousek křupavé topinky naneste…
Cca 3cm plátky svíčkové opepříme a potřeme slunečnicovým olejem s česnekem a zázvorem. Necháme minimálně 8 hod. uležet. V rozpáleném slunečnicovém oleji řezy opečeme z…
Mäso poriadne umyjeme, osušime, nakrájame na tenké platy a začneme krájať na široké a tenké rezance.Do misy vložíme natenko nakrájanú bielu cibuľu, nasekaný cesnak,…
Maso očistíme a nakrájíme na velmi tenké nudličky.Česnek a zázvor oloupeme a společně utřeme.Všechny suroviny přidáme k masu (sojovou omáčku, chilli omáčku, med,…
Hovězí odblaníme, rozřízneme na roládu, poklademe kuřecími plátky, osolíme, přidáme salám či slaninu, sýr a fazolky, posypeme grilovacím kořením a česnekem, aby fazolky…
Grilované špízy jsou velice populární. Můžeme na nich nakombinovat různé druhy zeleniny, či masa. Špízy se třemi druhy masa, anglickou slaninou a paprikou, marinujeme v…
Tato šťavnatá roláda ze tří druhů masa je ideální sváteční oběd. Podáváme ji se šťouchanými bramborami, které ochutíme pórkem nebo jarní cibulkou, a křupavou zeleninovou…
Pokud máte kvalitní hovězí maso a zatoužíte po pravém steaku, nemusíte nutně navštívit restauraci. Podle tohoto receptu si můžete připravit steak tak, jak ho připravují…
K podzimním a zimním měsícům patří pokrmy ze zvěřiny. Pro slavnostnější chvíle se perfektně hodí jelení svíčková se smetanovou omáčkou z lišek. Předem naložené maso…
Tenoučké plátky lahodného hovězího masa podávané na jemném salátovém lůžku – tak obvykle servírujeme carpaccio. Nejprve jej však musíme nechat v lednici odležet s…
Troubu předehřejte na 230 ⁰C. Papriku vložte do trouby a opékejte, dokud nebude mít hodně černých puchýřů. Pak ji vyndejte a ihned zabalte do igelitového sáčku zapařit.…
2x pomleté maso smícháme s jemně nakrájenou cibulí, česnekem a zbylými surovinami.Tatarák dochutíme a necháme uležet v lednici minimálně tři hodiny.Na sádle usmažíme…
Pro milovníky kombinací sladkých a slaných chutí tu máme jednu specialitu. Dokonalý kus hovězí svíčkové jen lehce okořeníme a zprudka orestujeme. K němu pak připravíme…
Na oleji necháme zesklovatět cibuli. Přidáme na kousky nakrájené rajče, kapii, česnek, balsamico, sojovou omáčku, feferon, naložený zelený pepř, chvíli opékáme,…
Maso naklepeme a ze všech surovin (kromě hub) si vytvoříme marinádu, (nechala jsem marinovat 2 dny), pak maso vložíme do hrnce a dusíme, přiléváme vodu,po půl hodině…