"Crisp" pizza s grilovanou zeleninou

Danca Kuchařka: Danca

Pizzy 2 názory

Suroviny

Těsto:
250 ml vlažné vody
2 lžičky soli
4 PL olivového oleje
500 g hladké mouky
1/2 kostky droždí
špetka cukru
Na obložení:
papriky čerstvé
cuketa
lilek
cibule
rajčata
žampiony
olivový olej
balsamikový ocet
sůl
pepř
čerstvé bylinky
česnek
kečup
salám chorizo
anglická slanina
šunka
Směs sýrů:
Mozzarella
Feta
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin zaděláme těsto. Já ho zadělávám v pekárně tak, že ho nechám pouze umíchat, potom pekárnu vypnu a nechám cca 10 minut zavřenou.

  2. Poté těsto vyklopím do olejem vytřené mísy, celou mísu uzavřu do většího mikrotenového sáčku a dám do ledničky. Pizzu dělám druhý den, ale těsto nám takto vydrží i tři dny.

  3. Zeleninu nakrájíme na silnější plátky, papriky překrojíme na větší kusy a NASUCHO ugrilujeme dozlatova, ale tak, aby byly "na skus".

  4. Z oleje, octa, soli, pepře, nasekaných bylinek a rozetřeného česneku umícháme zálivku.

  5. Ugrilovanou zeleninu dáme do salátové mísy, polijeme zálivkou a opatrně, ale důkladně, promícháme.

  6. Můžeme ji konzumovat hned, třeba s opečenou bagetkou, ale výborná je i druhý den studená, rozležená přes noc v uzavřené nádobě v ledničce.

  7. Těsto vyjmeme ze sáčku, rozdělíme na tři části, ze kterých vytvoříme bochánky.

  8. V troubě s funkcí "CRISP" rozehřejeme nasucho "crisp talíř" asi 5 minut.

  9. Mezitím rozválíme nebo rukama roztáhneme jeden bochánek těsta do kulatého tvaru. Pracujeme na mírně pomoučněné pracovní desce.

  10. Horký talíř vyjmeme z trouby, připravenou placku na něj přeneseme, potřeme kečupem a obložíme grilovanou zeleninou překrájenou na menší kousky, nudličkami uzeniny a natrhaným (mozzarella), popř. rozdrobeným (feta) sýrem.

  11. Talíř dáme zpět do trouby a na funkci "crisp" pečeme cca 15 minut. Upečenou pizzu vyndáme na rovnou podložku a ještě horkou nakrájíme. Během pečení jedné várky si rozválíme další placku, kterou po upečení té předchozí vkládáme na horký talíř.

Poznámka

K uvedenému způsobu pečení jsem došla až po několika pokusech, ale stojí to zato!!:-) Takto upečená pizza je zespodu krásně zlatavá a křupavá, okraje jsou vláčné a nevysušené.

Kdo nemá troubu s uvedenou funkcí, bude pizzu péct podle svých zkušeností v "obyčejné" troubě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: "Crisp" pizza s grilovanou zeleninou

Tématické fráze: crisp recepty crisp zeleninova pizza pečení s funkcí crisp pizza z ledničky tncz nova domácí pizza zeleninová kuchařka crisp recepty na crisp crisp pečení pizzy mikrovlnka s funkcí crisp pizza recepty vytrena pizza crisp kucharka recept losos crisp zálivka na grilovanou zeleninu feta s grilovanou zeleninou pizzu pečeme 10 minut nasucho funkce crisp diskuze crips pizza recepty crism

Zapomněl/a jsem heslo