Cizrnový salátek s fetou a pečenou paprikou na pečené dýni

Vareniste.cz Kuchařka: Vareniste.cz

1 porce Saláty 4 názory

Suroviny

300 g dýně Hokkaido
1 červená paprika
1/2 lžičky římského kmínu
Mletá paprika
1-2 poloviny sušených rajčat
30 g cizrny nebo 60 g konzervované
Olivový olej
1/2 stroužku česneku
50 g sýru Feta
Zelená část jarní cibulky
Sůl
čerstvě mletý pepř
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu namočíme přes noc do vody. Poté cizrnu propláchneme, vložíme do hrnce s vodou a s listem bobkového listu uvaříme doměkka.

  2. Troubu rozehřejeme na 180°C. Plech vyložíme pečícím papírem. Do trouby vložíme celou papriku.

  3. Dýni i se slupkou nakrájíme podélně na půlměsíce. Do mísy vložíme dýni, přidáme lžíci olivového oleje, rozdrcený římský kmín, větší špetku soli, lehce opepříme a posypeme asi ½ lžičky mleté papriky. Dýni pořádně promícháme s kořením a rozložíme na pečící papír. Necháme péct asi 30 – 40 minut, dokud není dýně lehce pěkně opečená.

  4. Když se na paprice začnou tvořit puchýře a začnou černat, papriku vyndáme z trouby a zabalíme ji do igelitového sáčku spařit. Poté papriku oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Na 1 porci bude stačit asi ¼ papriky.

  5. Kousek česneku utřeme se solí. Sušená rajčata vložíme do horké vody, aby změkla. Můžeme však použít i nakládaná v oleji. Fetu nakrájíme na malé kostky. Zelenou část jarní cibulky nasekáme nadrobno. Změklá rajčata osušíme a nakrájíme na tenké proužky.

  6. V misce promícháme 1 lžíci olivového oleje, česnek utřený se solí, asi čtvrtku nakrájené pečené papriky, nasekaná rajčata a cibulku. Přidáme fetu a scezenou, osušenou cizrnu a pečlivě promícháme.

  7. Dýni vyndáme z trouby, rozložíme na talíř. Na dýni navršíme salát.

Poznámka

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cizrnový salátek s fetou a pečenou paprikou na pečené dýni

  • Marek Marek(neregistrovaný)

    Cizrna je skvělá. Za mne doporučuji klidně více. nemusí se ani vařit. Stačí ji nechat namočit ve tmě na několik hodin a krásně změkne a je bez obtíží stravitelná. Navíc ji nevaříme a tím si uchová všechny své cenné látky. Více na https://www.rawmarket.cz/lusteniny/cizrna

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Hedwika:OK, nevšimla som si, len som videla 300 g Hokkaido, potom tú cizrnu 3 dekovú...:-D

    Odpovědět

  • Hedwika Hedwika

    magdalenka: suroviny jsou uvedeny na jednu porci, tak by to tomu odpovídalo.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Naozaj 30 g suchej cizrny??? A 1-2 polovice sušených paradajok???
    1/2 strúčika cesnaku???
    Nemáš tam chyby???

    Odpovědět

Tématické fráze: cizrna s fetou jak použit fetu cizrnový salát s pečenými paprikami cizrna s tuňákem a dýní recept na pečenou dýni teplý cizrnový salát s fetou salat s pecenymi paprikami salát z pečených paprik a fetou salát z cizrny s pečenými paprikami 60 g susene cizrny

Zapomněl/a jsem heslo